«Visjonær som formet det moderne India»: Ledere hyller tidligere statsminister Rajiv Gandhi på dødsdagen hans

0
41

Kongresspresident Sonia Gandhi hyller ved Vir Bhumi i New Delhi. (Express Photo: Prem Nath Pandey)

Ledere over hele landet hyllet på lørdag tidligere statsminister Rajiv Gandhi på hans dødsdag.

Kongressleder Rahul Gandhi skrev at han husket sin far som en visjonær leder som han savner. «Min far var en visjonær leder hvis politikk var med på å forme det moderne India,» skrev Rahul, sammen med en video av Rajiv Gandhi’s tale: «India er et gammelt land, men en ung nasjon. Og som de unge overalt, er vi utålmodige. Jeg er ung og har også en drøm. Jeg drømmer om India sterkt, uavhengig, selvhjulpen og i forkant og fremste rangering av verdens nasjoner, i tjeneste for menneskeheten. Jeg er forpliktet til å realisere den drømmen gjennom engasjement, hardt arbeid og kollektiv besluttsomhet fra folket vårt.”

Kongressledere hyller i New Delhi på lørdag. (Ekspressfoto: Prem Nath Pandey)

Kongresspresident Sonia Gandhi, hennes datter Priyanka Gandhi Vadra og andre seniorpartiledere hyllet den tidligere statsministeren i Vir Bhumi i Delhi.

Statsminister Narendra Modi tvitret også: «På hans dødsdag, hyller vår tidligere statsminister Shri Rajiv Gandhi.»

Den 21. mai 1991 ble Rajiv Gandhi myrdet av en Liberation Tigers of Tamil Eelam selvmordsbomber under et valgmøte i Sriperumbudur i Tamil Nadu. Fjorten andre, inkludert selvmordsbomberen Dhanu, ble drept.

Høyesterett beordret onsdag (18. mai) løslatelse av A G Perarivalan, som satt i fengsel i 30 år etter å ha blitt dømt for drapet på Rajiv Gandhi. Perarivalan, alias Arivu, ble siktet for å ha anskaffet to batterier som gikk med i produksjonen av bomben som ble brukt i angrepet.