'Visionair die het moderne India heeft gevormd': leiders brengen hulde aan ex-premier Rajiv Gandhi op zijn sterfdag

0
41

Congresvoorzitter Sonia Gandhi brengt hulde in Vir Bhumi in New Delhi. (Express Foto: Prem Nath Pandey)

Leiders in het hele land brachten zaterdag hulde aan voormalig premier Rajiv Gandhi op zijn sterfdag.

Congresleider Rahul Gandhi gepost herinnerde zich zijn vader als een visionaire leider die hij heel erg mist. “Mijn vader was een visionaire leider wiens beleid hielp om het moderne India vorm te geven”, schreef Rahul samen met een video van de toespraak van Rajiv Gandhi: “India is een oud land, maar een jonge natie. En net als de jongeren overal, zijn we ongeduldig. Ik ben jong en ik heb ook een droom. Ik droom van India, sterk, onafhankelijk, zelfvoorzienend en in de voorste gelederen van de naties van de wereld, in dienst van de mensheid. Ik ben vastbesloten om die droom te realiseren door toewijding, hard werken en de collectieve vastberadenheid van onze mensen.”

Congresleiders brengen zaterdag hun eer in New Delhi. (Express Foto: Prem Nath Pandey)

Congresvoorzitter Sonia Gandhi, haar dochter Priyanka Gandhi Vadra en andere hooggeplaatste partijleiders brachten hun eer aan de voormalige premier in Vir Bhumi in Delhi.

Ook premier Narendra Modi tweette: “Op zijn sterfdag, eer bewijzen aan onze voormalige premier Shri Rajiv Gandhi.”

Op 21 mei 1991 werd Rajiv Gandhi vermoord door een zelfmoordterrorist van de Liberation Tigers of Tamil Eelam tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Sriperumbudur in Tamil Nadu. Veertien anderen, waaronder de zelfmoordterrorist Dhanu, werden gedood.

Het Hooggerechtshof beval op woensdag (18 mei) de vrijlating van AG Perarivalan, die 30 jaar in de gevangenis zat nadat hij was veroordeeld voor de moord op Rajiv Gandhi. Perarivalan, alias Arivu, werd belast met het aanschaffen van twee batterijen die nodig waren voor het maken van de bom die bij de aanval werd gebruikt.