Stop met het maken van live foto's op de iPhone

0
125

Standaard maken moderne iPhones kleine video's met de naam “Live Photos& #8221; elke keer dat u een foto maakt met de Camera-app. Deze Live Photos nemen veel dure opslagruimte in beslag, en als u ze niet gebruikt, kunnen ze uw geld verspillen. Dit is wat u in plaats daarvan moet doen.

Apple-opslagruimte is duur

Voordat we dieper ingaan, moeten we eerst opmerken dat als je regelmatig Live Photos maakt en deelt, dit geen verspilling van ruimte is. Live-foto's zijn een leuke functie. Maar als u ze nooit gebruikt, slaat u veel onnodige gegevens op die u geld kunnen kosten.

GERELATEERDLive-foto's van je iPhone converteren naar foto's

Opslagruimte is in het Apple-universum van groot belang, met grotere opslagruimten op iPhones die vaak honderden dollars meer kosten dan de goedkopere modellen. Je betaalt ook meer voor grotere iCloud-opslag, waarin je iCloud-fotoback-ups worden bewaard.

Een Apple Live Photo legt naast een foto ook drie seconden aan audio en video vast. Meestal neemt een video meer ruimte in beslag dan een foto, omdat er ook veel stilstaande fotolijsten en audio in zijn opgenomen.

We hebben testfoto's gemaakt op een iPhone 13 en de bestandsgroottes van Live Photo bekeken. Het stilstaande fotogedeelte van een typische Live Photos was ongeveer 5 megabytes en het videobestand was ongeveer 8 megabytes, in totaal 13 megabytes voor een complete Live Photo. Vermenigvuldig dat met de duizenden foto's die mensen gewoonlijk op hun apparaten opslaan, en de 8 MB extra videogegevens lopen snel op. Als je 1000 live-foto's van elk 13 megabyte maakt, is dat 13.000 megabyte of 13 gigabyte aan ruimte. Als u in plaats daarvan 1000 foto's maakt (elk 5 megabyte), zou dat slechts 5 gigabyte aan ruimte in beslag nemen. Je hebt 8 gigabyte verspilde ruimte bespaard door Live Photos uit te schakelen, wat we je hieronder laten zien.

GERELATEERD: Wat Is iCloud van Apple en waar wordt een back-up van gemaakt?

Hoe te stoppen met het maken van live foto's

Gelukkig maakt Apple het gemakkelijk om Live Photos uit te schakelen, maar het proces is nog steeds enigszins verwarrend. Om aan de slag te gaan, open je eerst de Camera-app en zorg je ervoor dat je in “Foto” modus (niet “Video” of “Portret,” bijvoorbeeld).

Advertentie

Zoek de Live Photo-knop op de werkbalk, die eruitziet als drie concentrische cirkels (waarvan er één een gestippelde cirkel is). Hierdoor wordt Live Photo voor deze sessie uitgeschakeld en kunt u dit bevestigen wanneer u de “Live Off” bericht en een schuine streep door het Live Photo-pictogram.

Helaas is deze wijziging voorlopig slechts tijdelijk. De volgende keer dat u de Camera-app opnieuw start, wordt de Live Photo-functie standaard automatisch weer ingeschakeld. Om ervoor te zorgen dat het uit blijft, moet je een schakelaar verplaatsen in Instellingen.

Om de nodige wijziging aan te brengen, open je de app Instellingen, die je meestal op je startscherm kunt vinden.

p>

Navigeer in Instellingen naar Camera > Instellingen behouden. Scroll naar beneden en zet de schakelaar naast “Live Photo” naar de aan-positie.

Maak je geen zorgen, je hebt niet zojuist ingeschakeld Live foto. In plaats daarvan zorgt deze schakelaar ervoor dat de Camera-app uw Live Photo-instelling aan of uit behoudt tussen sessies. Dus als je het uitschakelt en de Camera-app later opnieuw start, is Live Photo de volgende keer nog steeds uitgeschakeld.

Advertentie

(Als je van gedachten verandert, kun je Live Photos op elk moment nog steeds handmatig inschakelen door op het Live Photo-pictogram op de werkbalk in Camera te tikken.)

Na een tijdje normale foto's te hebben gemaakt, kun je 8217;zul je merken dat ze niet zoveel ruimte innemen als Live Photos, en dat betekent dat je ruimte hebt voor nog meer foto's op je iPhone (en in je iCloud Drive). Als je al duizenden Live Photos hebt opgeslagen, is er geen gemakkelijke manier om ze allemaal naar foto's te converteren om ruimte te besparen. U kunt het conversieproces echter één voor één uitvoeren. Veel plezier met het maken van foto's!

GERELATEERD: Hoe u de live-foto's van uw iPhone kunt converteren naar foto's

LEES VOLGENDE

  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen
  • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken