Sluta ta livebilder på iPhone

0
48

Som standard tar moderna iPhones små videor som kallas “Live Photos& #8221; varje gång du tar en bild med appen Kamera. Dessa Live Photos tar upp mycket dyrt lagringsutrymme, och om du inte använder dem kan de slösa bort dina pengar. Så här bör du göra istället.

Apple lagringsutrymme är dyrt

Innan vi gräver in, bör vi först notera att om du regelbundet tycker om att ta och dela Live Photos, är de inte ett slöseri med utrymme. Live Photos är en snygg funktion. Men om du aldrig använder dem, lagrar du mycket onödig data som kan kosta dig pengar.

RELATERADEHur du konverterar din iPhones livebilder till stillbilder

Lagringsutrymme kommer till en premie i Apples universum, med större lagringsstorlekar på iPhones som ofta kostar hundratals dollar mer än de lägre modellerna. Du betalar mer för större iCloud-lagring också, som håller dina iCloud Photo-säkerhetskopior.

En Apple Live Photo fångar tre sekunders ljud och video förutom ett stillbild. Vanligtvis tar en video mer utrymme än en stillbild eftersom den innehåller många stillbildsramar och ljud också.

Vi tog testbilder på en iPhone 13 och undersökte filstorlekarna för Live Photo. Stillbildsdelen av en typisk Live Photos var cirka 5 megabyte, och videofilen var cirka 8 megabyte, totalt 13 megabyte för ett komplett Live Photo. Multiplicera det med de tusentals bilder som folk vanligtvis lagrar på sina enheter, och de 8 MB extra videodata läggs snabbt ihop. Om du tar 1000 levande bilder på 13 megabyte vardera är det 13 000 megabyte eller 13 gigabyte utrymme. Om du istället tar 1000 stillbilder (på 5 megabyte vardera) skulle det bara ta upp 5 gigabyte utrymme. Du har sparat 8 gigabyte slösat utrymme genom att stänga av Live Photos, vilket vi visar hur du gör nedan.

RELATERAT: Vad Är Apples iCloud och vad säkerhetskopierar den?

Hur man slutar ta livebilder

Lyckligtvis gör Apple det enkelt att inaktivera Live Photos, men processen är fortfarande något förvirrande. För att komma igång, öppna först appen Kamera och se till att du är i “Foto” läge (inte “Video” eller “Porträtt,” till exempel).

Annons

Leta upp knappen Live Photo i verktygsfältet, som ser ut som tre koncentriska cirklar (varav en är en prickad cirkel). Detta kommer att inaktivera Live Photo för den här sessionen, och du kan bekräfta det när du ser “Live Off” meddelande och ett snedstreck genom Live Photo-ikonen.

Tyvärr är den här förändringen bara tillfällig—för nu. Som standard, nästa gång du startar om kameraappen, kommer Live Photo-funktionen att aktiveras igen automatiskt. För att vara säker på att den förblir avstängd måste du skjuta på en knapp i Inställningar.

För att göra nödvändiga ändringar öppnar du appen Inställningar, som du vanligtvis hittar på din startskärm.

I Inställningar, navigera till Kamera > Bevara inställningar. Bläddra nedåt och växla reglaget bredvid “Live Photo” till på-läget.

Oroa dig inte , du har inte bara aktiverat Live Photo. Den här omkopplaren gör istället att kameraappen bevarar ditt Live Photo på eller av mellan sessionerna. Så om du stänger av den och startar om kameraappen senare kommer Live Photo fortfarande att vara avstängd nästa gång.

Annons

(Om du ändrar dig kan du fortfarande aktivera Live Photos manuellt när som helst genom att trycka på Live Photo-ikonen i verktygsfältet i Kamera.)

Efter ett tag med att ta vanliga stillbilder, 8217;kommer att märka att de inte tar upp lika mycket utrymme som Live Photos, och det betyder att du kommer att ha plats för ännu fler bilder på din iPhone (och i din iCloud Drive). Om du redan har tusentals Live Photos lagrade finns det inget enkelt sätt att konvertera dem alla till stillbilder för att spara utrymme. Du kan dock göra konverteringsprocessen en i taget. Lycka till!

RELATERAT: Hur du konverterar din iPhones livefoton till stillbilder

LÄS NÄSTA

  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
  • › Så här dödade Steve Jobs Adobe Flash
  • › Hur du gör ditt Facebook-konto mer privat
  • › Vad gör “FR” och “FRFR” Menar du?
  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma