Pengarna minskade, Lonavala bostadsskola som erbjuder IB-läroplan lades ner

0
42

The Cathedral Vidya Schools ledning drabbades av en förlust på 15-20 crore Rs varje år under Covid-19-pandemin

The Cathedral Vidya School (CVSL) i Lonavala, ett bostadsområde IB (International Baccalaureate) World School, som också erbjuder Cambridge IGCSE-läroplan, har stängts. Den undervisande och icke-lärande personalen samt föräldrar informerades på lördagen via ett mejl från ledningen att det inte längre är ekonomiskt lönsamt att fortsätta verksamheten.

Detta sker vid en tidpunkt då eleverna var inställda på att återuppta lektionerna från och med måndag. Medan de flesta IB- och Cambridge IGCSE-skolor i Maharashtra börjar läsåret i juni-juli, startar CVSL sin nya session i maj och går på semester från juni-slutet till augusti, eftersom det regnar kraftigt i Lonavala.

< strong>Köp nu | Vår bästa prenumerationsplan har nu ett specialpris

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tillkännagivandet med titeln ‘Avveckling av katedralen Vidya School Lonavala’ utfärdat av Vineet Nayyar, verkställande vice ordförande, sa: “De senaste två åren av pandemi har fört med sig extremt utmanande tider. Olika bostadsskolor över hela Indien har mött orimligt stora driftspåfrestningar som resulterat i stora ekonomiska svårigheter. CVSL är inget undantag, genomförde flera rundor av överläggningar, planering och ledarskapsdiskussioner för att säkerställa kontinuitet och livskraft. Men på grund av CVSL:s oförmåga att bli en ekonomiskt bärkraftig enhet, var ledningen för CVSL tvungen att fatta beslutet att avveckla verksamheten. Detta beslut kommer att gälla från och med nuvarande datum och läsåret 2021-2022 kommer att vara det sista läsåret.”

Best of Express Premium

Premium

Presidentundersökningar: För kongressen, en upptakt till strider framöver

Premium

ExplainSpeaking: Fisk i tiden för monetär åtstramning

Premium

Delhi Konfidentiellt: Haryana CM Manohar Lal Khattar och hans kärlek till japanska

Premium

Nikhat Zareen: ‘Min mamma grät och sa att ingen skulle gifta sig med mig…Fler premiumhistorier >>

Eftersom föräldrar nu måste börja leta efter alternativ är skolledningen övertygad om att andra IB- och Cambridge IGCSE-skolor kommer att ta emot eleverna. Men de flesta IB- och Cambridge IGCSE-skolor i Mumbai och runt har slutfört sin antagningsprocess för läsåret 2022-23 i januari.

Best of Explained

Klicka här för mer

“Skolans rektor kommer också att anstränga sig för att prata med rektorer och ledningar för andra skolor för att se till att barnen får plats”, sa Vineet och tillade att nästan alla prov från föregående läsår är över och resultat har deklarerats för lägre betyg. Han sa, “Endast en examen av klass X Cambridge-styrelsen är på gång och skolan kommer att se till att barn kommer att ställa upp för det.”

Reva Nayyar, från CVSL:s styrelse, sa: “Skolan började drabbades av förluster för cirka tre år sedan. Inte många antagningar gjordes. Dessutom slutade föräldrar att skicka sina barn under pandemin. Vi hade svårigheter att få nya antagningar även efter att vi hade utsett agenter och annonserat.”