Nintendo Switch kommer inte att slås på? Här är vad du ska göra

0
111
Patrycja St/Shutterstock.com< /figure>

Tyckes din Nintendo Switch död för världen? Det finns några uppenbara (och vissa inte så uppenbara) saker som kan vara fel. Låt oss gå igenom en lista med felsökningssteg för att diagnostisera problemet med din konsol och eventuellt åtgärda det.

Slå på den manuellt

Detta kan tyckas uppenbart, men det är värt att eliminera alla små saker du kan ha missat. Om du brukar väcka din Switch med hjälp av “Hem” knappen på en kontrollenhet, är det möjligt att kontrollenheten har slut på batteri. Du bör istället försöka väcka konsolen med strömbrytaren på enheten istället.

Tim Brookes

Tryck på strömbrytaren på toppen av switchen för att slå på den. Om omkopplaren är ansluten till en docka kommer den gröna lampan på framsidan av vaggan att lysa när konsolen slås på. Om din konsol inte är dockad bör du antingen se låsskärmen eller en Nintendo-logotyp som indikerar att startprocessen startar.

Om Nintendo-logotypen visas och sedan försvinner, är din Switch förmodligen ur batteri, vilket tar oss till vår nästa lösning.

RELATERAT: Bör du köpa en bärbar Nintendo Switch Dock?

Ladda den ett tag

Om din Switch verkar vara helt död eller inte kommer att starta upp efter att ha visat Nintendo-logotypen, bör du ladda den ett tag. På grund av förladdningsprocessen som krävs av litiumjonbatterier kan det ta en liten stund innan din switch slås på när batteriet är helt tomt.

Annons

Nintendo rekommenderar att du återställer nätadaptern genom att koppla ur den från både väggen och switchen i 30 sekunder, så se till att du har gjort det innan du går vidare. Ta sedan ut nätsladden ur dockningsstationen och anslut den direkt till switchen via USB-C-kontakten längst ner på enheten. Detta kommer att eliminera dockan som en orsak till ditt problem.

Tim Brookes

Du kan se en batteriindikator visas i det övre vänstra hörnet av skärmen, vilket tyder på att konsolen laddas. Tänk på att konsolen kanske inte startar även efter att detta har visats, så ge det lite tid. Prova med jämna mellanrum att slå på konsolen med knappen längst upp på laddaren.

Om konsolen inte svarar efter några timmar är det osannolikt att problemet kan vara löses genom laddning.

Testa att återställa din konsol

En annan möjlighet är att din konsol har kraschat och inte svarar helt på input från kontroller , eller till och med strömbrytaren. Även om detta kan vara en osannolik händelse är det värt att försöka återställa konsolen manuellt bara för att utesluta det.

Du kan hårdåterställa konsolen genom att trycka och hålla in strömbrytaren på enhetens ovansida i 15 sekunder och sedan slå på konsolen som vanligt (genom att trycka på strömknappen en gång). Tänk på att din konsol kan ha låg batterinivå om den har varit i det här tillståndet ett tag, så ha laddaren till hands.

Tim Brookes

Annons

Du kan använda det här tricket för att lösa programvaruproblem som gör att systemet hänger sig, särskilt när det inte fungerar att trycka på hemknappen. Tack och lov är sådana händelser relativt sällsynta på switchen.

Överväg att byta ut laddaren

Om din Switch inte svarar helt och du inte ser något visas på skärmen när du ansluter den till din konsol (inte ens indikatorn för tomt batteri eller Nintendo-logotypen) så är en möjlighet att din laddare är död. Du kan inspektera den för skador som en sliten tråd eller sprickor på adapterhöljet, men ofta visar adaptrarna inga tecken på skada även om de inte fungerar som de ska.

Byte av nätadapter

Nintendo Switch AC Adapter

Ladda din switch och driva din docka med Nintendos officiella adapter, designad för både 120V och 240V uttag.

Amazon

 

Best Buy

29,99 USD
 

Det säkraste alternativet här är att byta ut laddaren direkt med Nintendos Switch AC Adapter, men att låna en först kan vara en mer kostnadseffektiv lösning. Du kan också köpa billigare tredjepartsalternativ som kommer att göra jobbet bra om du gärna avstår från förstapartstillbehör.

Kontrollera för skada på USB-C-kontakten

Din switch kanske inte laddas korrekt om din konsol har fått skada på USB-C-porten på enhetens undersida. Inspektera det här området noga för att leta efter tydliga tecken på skador, som en böjd port, sprickor eller annat som är exponerat som inte borde vara det.

Tim Brookes

Om switchen verkligen har skadats, enheten måste repareras eller bytas ut.

Kontakta Nintendos support för reparationer

Så din strömadapter verkar inte skadad och switchen har inte fått någon skada på USB-C-porten. Du har provat att återställa både switchen och nätadaptern och laddat den ett tag utan att något visas på skärmen. Du har kopplat in adaptern direkt till switchen och du har provat en andra adapter för att se till att laddaren inte bär skulden.

Annons

I det här skedet är det förmodligen värt att kontakta Nintendos support för att se om din konsol kan inspekteras och repareras. Om konsolen fortfarande är under garanti (ett år gammal i de flesta jurisdiktioner, två år på platser som Australien och EU) kan du kanske ta tillbaka den till återförsäljaren du köpte den från för ett direkt byte.

Om konsolen inte längre täcks av garantin är eftermarknadsreparation ditt enda val. Utan att veta vad som är fel med konsolen kan det vara svårt att veta vad man ska göra för att fixa det själv.

Spela upp video

Du kanske till exempel kan byta ut ett Switch-batteri själv om batteritiden inte längre är upp till nolla. Att byta ut batteriet i en switch som inte längre slås på kan bara vara ett slöseri med tid som inte är värt det utan ytterligare tester. Om switchen har skadats av stötar eller fukt kan det vara möjligt att fixa det men du måste isolera exakt vad som har gått fel först.

Om det finns uppenbara tecken på skador på USB-C-porten längst ner på Switch-enheten kan du kanske beställa en ersättning för $9,99 från iFixit och löda den själv, men du kommer att klara dig bättre med lite erfarenhet och skicklighet under ditt bälte. Om du är säker på dina förmågor kan du spara mycket pengar genom att utföra den här typen av reparationer själv.

RELATEDHur du byter ut ditt Nintendo Switch-batteri (och håller det igång längre)

Liksom många av livets färdigheter finns det YouTube-kanaler som dokumenterar processen att återuppliva döda konsoler som TronicsFix. Även om dessa inte nödvändigtvis fungerar som tutorials, bevisar de att så kallade “döda” konsoler kan återupplivas med rätt kompetens och reservdelar. Du kanske hittar iFixit’s Nintendo Switch-reparationsnav som kan vara till nytta om du funderar på att gå till gör-det-själv-vägen.

Beroende på vad som är fel med konsolen kan reparationer från Nintendo bli kostsamma. Överväg att ta enheten till en tredjepartsverkstad som kanske kan hjälpa dig, helst en med erfarenhet av att reparera konsoler. Om din konsol fortfarande omfattas av garantin, öppna den aldrig själv eller låt någon annan än Nintendo försöka reparera (även om du är ganska säker på att problemet orsakades av dig).

Dina besparingar och inspelningar kan gå förlorade

Om du lyckas reparera din konsol, finns det en chans att du inte förlorar någon data. Om du har Nintendo Switch Online kommer många (men inte alla) av dina besparingar att lagras i molnet. Alla inspelningar som du hade sparat på ditt interna minne (inte microSD-kort) kommer inte att sparas.

Annons

Nintendo kan erbjuda dig en renoverad enhet i stället för din ursprungliga enhet, vilket innebär du kommer att förlora allt på den interna lagringen som inte är säkerhetskopierad till molnet. Se till att du tar bort ditt microSD-kort innan du skickar in din konsol för reparation.

Du kan behöva bedöma om kostnaden för reparationer är värd det jämfört med priset på en ny konsol. När du köper en ny konsol får du hela setet: Joy-Con, docka, strömadapter och själva Switch-konsolen. Du kanske till och med hittar en affär som kastar in spel eller ett microSD-kort som är mer meningsfullt än en reparation.

Vissa människor kanske vill göra en extra mil för att reparera en av de ursprungliga lätt moddbara Switch-konsolerna, som är mycket eftertraktade på begagnatmarknaden.

RELATERAT: Hur man bestämmer vilken Nintendo Switch som är rätt för dig

LÄS NÄSTA

  • › Vad gör “FR” och “FRFR” Menar du?
  • › Så här dödade Steve Jobs Adobe Flash
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › Hur du gör ditt Facebook-konto mer privat
  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma