Jakhar, høstgutten fra Cong får nytt politisk liv

0
97

Punjabs kongressleder Sunil Jakhar slutter seg til BJP i nærvær av partipresident JP Nadda i New Delhi torsdag. (Ekspressfoto: Tashi Tobgyal)

For tidligere PPCC-sjef Sunil Kumar Jakhar, som har vært en høstmann i Kongressen, er det å bli med i BJP i Delhi på torsdag som å få en ny giv for politisk liv.

< p>Kilder indikerer at Jakhar, som før valget i Punjab-forsamlingen hadde kunngjort at han hadde trukket seg fra aktiv politikk, kan bli nominert til Rajya Sabha i tillegg til å bli gitt en rolle i statlig enhet i BJP. BJP ønsker å styrke sitt parti i Punjab som den har ikke en sterk base i staten. Nominering til Rajya Sabha har vært en lenge elsket drøm for Jakhar, som ble lovet plass av kongressen i 2015, da han ble bedt om å trekke seg som leder for Congress Legislative Party (CLP) i Vidhan Sabha sammen med Partap Singh Bajwa, som ble spurt. å gå ut som PPCC-sjef for å gjøre plass for Amarinder Singh. Mens Bajwa ble nominert som medlem av Rajya Sabha i mars 2016, ble Jakhar ignorert. Partiet hadde gitt en ny plass til SC-leder Shamsher Singh Dullo for å formidle et budskap. Jakhar hadde blitt bitter mot Amarinder på den tiden da det ble følt at han ikke presset på for å få Jakhars køyeplass i parlamentets øvre hus.

Mens Jakhars lojalitet og forpliktelse til kongressen forble ubestridelig, siden han nektet mange tilbud fra andre politiske partier tidligere, og ofte siterte linjer fra en Bollywood-sang-Jeena yahaan, marna yahan, iske bina jaana kahan, har hans tilslutning til BJP forlatt sin tilhengere i kongressen sjokkerte og målløse. “Det kan ikke benektes at Jakhar var kongressens høstmann. Han ble bedt om å trekke seg som CLP-leder bare for å få Bajwa til å føle at han ikke var den eneste som ble fjernet som PPCC-sjef. Senere ble han ignorert mens han nominerte Bajwa til Rajya Sabha. I 2021 ble han bedt om å trekke seg som PPCC-sjef for å gjøre plass for Navjot Singh Sidhu. Han ble tippet til å etterfølge Amarinder som CM etter at han ble fjernet, men hans opphøyelse ble blokkert på grunn av påstanden om at han var en hinduisk leder og at bare en sikh kan være CM i Punjab. Han hadde all grunn til å være bitter. Han følte seg også ydmyket over at han ble utstedt et varsel fra kongressen når så mange ledere har reist spørsmål om partiet. Dette ble ikke gjort,” sa en tilhenger av Jakhar om anonymitet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Motstanderne hans sier imidlertid: “Alt som er bra. Men man kan se på det på en annen måte også. Han fikk prisbelønte stillinger som CLP-leder, PPCC-sjef. Hvor mange ledere får dem egentlig? Det er forståelig at han er bitter på Kongressen, men hans tilslutning til BJP har kommet som et sjokk. Hvis han ga 50 år til kongressen, så ga partiet ham nok. De siste 10 årene vant han bare et mellomvalg fra Gurdaspur. Han forble partiparlamentariker og PPCC-sjef på samme tid.» PPCC-sjef Amrinder Singh Raja Warring har allerede sagt at Jakhars overgang til BJP ble designet for lenge siden. Det er derfor han skapte en fortelling om hinduistisk ledelse som ble ignorert av kongressen. Kilder sa at Bharat Bhushan Ashu, fungerende president for PPCC, hadde dratt for å møte ham og berolige ham etter at det ble gitt en melding til ham. PPCC følte at han kanskje ikke ble med i et rivaliserende parti. «På det tidspunktet hadde ikke Jakhar engang indikert at han ville bli med i et annet parti.»

Best of Express Premium

Premium

FY22: Ettersom Covid bremser lettelse, øker utbetalinger med 55 % til all-time high

Premium

Et brev fra Mathura: ‘Radha ki chunari bhi Salma silti hai'

Premium

Et brev fra Varanasi: 'Det er vår waqt… Ayodhya vil skje i Kash…

Premium

Tavleen Singh skriver: Evil under the sunMore Premium Stories > >

Det er kjent at BJP kan nominere ham til Rajya Sabha fra Rajasthan. BJP kan nominere to medlemmer til Rajya Sabha fra Haryana også, men mest sannsynlig vil han ikke bli nominert fra Haryana.

Jakhars overgang til BJP har skapt en situasjon for kongressen og nevøen hans, Sandeep Jakhar, som har vært valgt en MLA fra Abohar på kongressbillett. Han har indikert at han ville fortsette å være med i det store, gamle partiet. Det vil imidlertid være en vanskelig situasjon siden familien anses som sammensveiset og to medlemmer med ulik politisk tilhørighet vil skape problemer. For Sandeep Jakhar, en nybegynner, er medlemskapet hans i Vidhan Sabha viktig. Også for kongressen kan partiet beholde stillingen som opposisjonsleder ved å ha 18 medlemmer i et hus på 117. Hvis en MLA går, kan den miste posten til LOP.