Ja, de Indiase buitenlandse dienst is veranderd, het heet het verdedigen van het nationale belang: S Jaishankar antwoordt Rahul Gandhi

0
42

Minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar woont de virtuele bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de BRICS in New Delhi bij. (PTI-foto)

In een scherp antwoord op Rahul Gandhi op zijn opmerkingen waarin hij niet bij naam genoemde Europese bureaucraten citeerde dat de Indiase buitenlandse dienst volledig is veranderd en arrogant is geworden, zei minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar zaterdag dat het de verdediging van het nationale belang heet.

In reactie op de opmerkingen van de congresleider tweette Jaishankar dat de verandering in de Indiase buitenlandse dienst een weerspiegeling is van vertrouwen. “Ja, de Indiase buitenlandse dienst is veranderd. Ja, ze volgen de bevelen van de regering op. Ja, ze weerleggen de argumenten van anderen. Nee, het heet geen Arrogantie,” zei Jaishankar.

“Het wordt Vertrouwen genoemd. En het heet het verdedigen van Nationaal Belang (sic),” zei de minister.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Op de ‘Ideeën voor India’ conferentie in Londen, bekritiseerde Gandhi de BJP-regering in het Centrum op meerdere fronten en beweerde dat de “deep state” in India valt instellingen aan en neemt ze gevangen.

Best of Express Premium

Premium

Delhi Confidential: Love For Japanese

Premium

Nikhat Zareen: 'Mensen vertelden mijn vader dat boksen een mannensportPremium

Hartonium verwijderen uit Golden Temple? Sikh-muziekwetenschappers slaan verschillende…

Premium

Vooraanstaand: Sebi zal waarschijnlijk binnenkort strenge maatregelen nemenMeer Premium Stories >>

In de interactieve sessie bekritiseerde Gandhi ook de Indiase buitenlandse dienst. “Ik sprak met een paar bureaucraten uit Europa en ze zeiden dat de Indiase buitenlandse dienst volledig is veranderd, ze luisteren nergens naar. Ze zijn arrogant… Er is geen gesprek,” zei hij.