Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken

0
48
TY Lim/Shutterstock.com< /figuur>

Facebook heeft een wankele reputatie als het gaat om privacy, maar het is een handig hulpmiddel om in contact te blijven met vrienden en familie. Als je het sociale netwerk gaat gebruiken, zijn er een paar dingen die je kunt doen om dingen zoveel mogelijk af te sluiten.

Overweeg Wat (en hoe) je deelt

Facebook kan zowel fungeren als een openbaar sociaal netwerk waar alles voor iedereen zichtbaar is, als een privéruimte voor alleen vrienden waar u uw berichten en informatie beperkt tot alleen die mensen met wie u contact wilt maken. Je kunt deze benaderingen zelfs mixen en matchen, afhankelijk van wat je plaatst.

De gemakkelijkste manier om dit te doen is met de inline publiekskiezer van Facebook. Telkens wanneer u besluit een nieuw bericht te plaatsen, kunt u op de vervolgkeuzelijst onder uw naam klikken of tikken en kiezen tussen Vrienden of Openbaar, of bepaalde gebruikers beperken. Je kunt het zelfs beperken tot “Alleen ik” wat perfect is om oude berichten te verbergen zonder ze volledig te hoeven verwijderen.

Als je dit doet, kun je bepaalde berichten verbergen voor gespecificeerde contacten, of zelfs berichten alleen delen met een select aantal. Ga naar je Facebook-privacyinstellingen onder Instellingen > Privacy om een ​​standaardinstelling voor dit vak te kiezen, zodat je in de toekomst niet per ongeluk iets openbaars kunt posten.

De beste manier om uw privacy niet in gevaar te brengen, is echter door niets te posten waar u later spijt van kunt krijgen, ongeacht het publiek. Je kunt ook met terugwerkende kracht het publiek beperken van je oude Facebook-berichten die je al hebt gemaakt.

Bekijk je vriendenlijst

Je weet hoe je berichten kunt beperken tot alleen je vrienden, maar hoe goed ken je je vrienden? Facebook-contacten kunnen overal vandaan komen, of dat nu goede vrienden zijn die je in het echt kent, verre familieleden die je een paar keer hebt ontmoet, of online contacten die je nog nooit in het echt hebt gezien.< /p> Advertentie

Het is een goed idee om af en toe door je Facebook-vriendenlijst te bladeren om er zeker van te zijn dat je je op je gemak voelt bij je publiek. U kunt mensen op uw Beperkte lijst plaatsen met behulp van de “Vrienden” pictogram op een profiel en selecteer “Vriendenlijst bewerken” en kies “Beperkt” (of een andere lijst die je leuk vindt).

Een vriend op je Beperkte lijst kan alleen je openbare profielinformatie zien plus alle berichten waarin je ze tagt. Dit kan een goede manier zijn om mensen op afstand te houden zonder ze van je vriendenlijst te hoeven verwijderen, om potentieel ongemakkelijke situaties te voorkomen real-world interacties.

U hoeft uw “Real” Naam

Je echte naam gebruiken op Facebook lijkt misschien een goed idee, ervan uitgaande dat je gevonden en herkend wilt worden. Het beruchte beleid voor echte namen van Facebook heeft tot controverse geleid en in het verleden voor problemen gezorgd, waardoor het sociale netwerk zijn aanpak enigszins heeft afgezwakt (althans op papier).

Het naambeleid van Facebook stelt dat "de naam op je profiel de naam moet zijn die je vrienden je in het dagelijks leven noemen" en dat het “ook moet voorkomen op een identiteitsbewijs of document uit onze ID-lijst.” Naast de gebruikelijke identiteitsbewijzen, zoals een paspoort of rijbewijs, accepteert Facebook ook bibliotheekkaarten, klantenkaarten en verificatie van de werkgelegenheid op de lijst met goedgekeurde identiteitsbewijzen.

GERELATEERDHoe u uw naam op Facebook kunt wijzigen

Volgens Facebook, “bijnamen kunnen worden gebruikt als voor- of tweede naam als ze een variatie zijn op je authentieke naam.” Dit zou wat speelruimte moeten bieden om creatief te worden met het benoemen van uw account. Op voorwaarde dat uw pseudoniem kan doorgaan als een bijnaam voor uw echte naam, moet u duidelijk zijn als u erop wordt gewezen.

Advertentie

Denk even na over hoeveel Facebook-vrienden je hebt die hun echte naam niet gebruiken. Hoeveel gebruiken volledig fictieve persona's? Hoevelen hebben de bijnaamregel bijna tot het breekpunt uitgerekt? Van buitenaf gezien, lijkt het er niet op dat Facebook zich grote zorgen maakt over politietoezicht.

Voer een privacycontrole uit< /h2>

Facebook heeft een handige tool voor privacycontrole die u door enkele van de meest voorkomende privacy-instellingen leidt die u mogelijk wilt wijzigen. Dit omvat uw wachtwoord, hoe mensen u kunnen vinden en hoe uw gegevens worden beheerd. Van tijd tot tijd kunnen er nieuwe instellingen worden toegevoegd of je zou van gedachten kunnen veranderen over bepaalde beleidsregels, dus het wordt aanbevolen om regelmatig terug te komen om deze instellingen bij te werken.

We hebben ook enkele Facebook-privacyinstellingen uiteengezet die u waarschijnlijk wilt wijzigen, wat een onmiddellijk effect kan hebben op het vergrendelen van uw profiel. Je kunt ook door je Facebook-instellingen bladeren om individuele voorkeuren bij te werken, waaronder meer obscure voorkeuren zoals wie kan reageren op je openbare berichten en of tags door jou moeten worden beoordeeld voordat ze op je profiel worden weergegeven.

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Neem even de tijd om door je profiel te bladeren om te zien welke informatie je misschien wilt verbergen. Je kunt op het publiekspictogram naast een stukje informatie klikken (het ziet er bijvoorbeeld uit als een wereldbol als het openbaar is) en een publiek kiezen waar je je prettiger bij voelt. Controleer elke sectie en gebruik vervolgens de “Bekijken als” knop naast je naam om je profiel vanuit een ander gezichtspunt te bekijken.

Vergeet advertenties niet

Adverteren op Facebook staat bekend als opdringerig. Het sociale netwerk leert alles over u en probeert u vervolgens advertenties te tonen waarop u eerder zult klikken. Deze reclame is een essentieel onderdeel van het gebruik van de Facebook-service, hoewel u ervoor kunt kiezen om minder advertenties te zien over bepaalde onderwerpen, waaronder alcohol, ouderschap, huisdieren en sociale of politieke onderwerpen onder Advertentieonderwerpen in Instellingen > Advertentievoorkeuren.

Advertentie

Een ander ding dat u kunt bepalen, is hoe Facebook tracking-cookies gebruikt om u nog relevantere advertenties te bieden. Onder “Gegevens over uw activiteit van partners” je kunt Facebook en Instagram uitschakelen. Dit voorkomt dat het sociale netwerk gegevens gebruikt die afkomstig zijn van websites, advertenties en offline interacties om u advertenties aan te bieden. Het zal niet resulteren in minder advertenties, maar vanuit het oogpunt van privacy is het minder ingrijpend.

U kunt advertenties nog minder opdringerig maken door bepaalde “categorieën die worden gebruikt om u te bereiken” inclusief uw werkgever, functietitel, opleiding en relatiestatus. Er is ook een humoristische “interessecategorieën” dingen opsommen waarvan Facebook denkt dat je erin geïnteresseerd bent. Je kunt alles wat je wilt uit deze sectie verwijderen, maar houd er rekening mee dat je “training” het advertentie-algoritme door dit te doen.

GERELATEERD: Hoe u kunt zien welke gegevens Facebook over u heeft

Uw profiel vergrendelen of deactiveren

Facebook heeft een functie voor profielvergrendeling aangekondigd die alles effectief beperkt tot vrienden totdat je de instelling deactiveert. Dit omvat al uw berichten, uw profielfoto en Facebook-verhalen. De instelling is op het moment van schrijven niet wereldwijd beschikbaar, maar u kunt een vergrendeling inschakelen wanneer deze beschikbaar is in uw account vanaf uw profielpagina.

Als je liever even een pauze neemt van Facebook en een pincode in je account plaatst, kun je je profiel deactiveren in het gedeelte Je Facebook-gegevens van je Facebook-instellingen. Dit is een tijdelijke beslissing die je naam en inhoud op Facebook verwijdert, hoewel Facebook Messenger niet wordt beïnvloed tenzij je Messenger afzonderlijk deactiveert.

Na deactivering blijft uw account inactief totdat u zich opnieuw aanmeldt.

GERELATEERD: < strong>Hoe u uw Facebook-account deactiveert

Ten slotte: schakel de actieve status op Messenger uit

Standaard maakt Facebook uw beschikbaarheid bekend aan uw vrienden wanneer u online bent. Dit kan op mobiel of desktop zijn, met een groene stip naast uw naam plus hoe lang geleden u actief was op de service. Als u de service liever privé wilt gebruiken en onder de radar wilt vliegen, kunt u dit uitschakelen.

U kunt uw actieve status op het bureaublad verbergen door op het ellipspictogram “…” te klikken. boven de “Contacten” gedeelte van uw nieuwsfeed dat laat zien wie er op dit moment online of beschikbaar is. Klik op “Actieve status” om de functie uit te schakelen. U zult dit ook willen doen in de mobiele app door op uw profielafbeelding te tikken en vervolgens op “Actieve status” en het uitschakelen van de “Weergeven wanneer u’re actief bent” instelling.

Advertentie

Houd er rekening mee dat wanneer u als je dit doet, zul je je vrienden niet zien’ ook actieve statussen. Houd er rekening mee dat je met Messenger ook verdwijnende berichten kunt verzenden en dat je geen actief Facebook-profiel nodig hebt om met gebruikers te communiceren.

LEES VOLGENDE

  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen
  • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?