Home Dutch Hoe een SSD uw game-ervaring zal verbeteren

Hoe een SSD uw game-ervaring zal verbeteren

0
KsanderDN/Shutterstock.com

Ben je de lange opstart- en laadtijden beu wanneer je probeert te gamen? Upgraden van een verouderde HDD naar een krachtige SSD zal de wachttijden aanzienlijk verkorten en de in-game prestaties verbeteren.

Wat is een SSD?

Zonder al te technisch te worden, zijn solid-state drives (SSD's) een veel verbeterd type opslagapparaat ten opzichte van traditionele harde schijven (HDD's) die gegevens opslaan en openen. Sommige SSD's bieden grote hoeveelheden opslagruimte, maar worden per gigabyte veel duurder. SSD's zijn op geen enkele manier nieuw, omdat er altijd nieuwere modellen uitkomen. NVMe SSD's presteren bijvoorbeeld volledig beter dan oudere SSD's.

GERELATEERDWat zijn NVMe-schijven en moet u er een kopen?

SSD's voeren dezelfde functies uit als HDD's, maar veel sneller. En hoewel ze beter presteren, verbruiken ze ook minder stroom, zo'n 30-60% minder. Door over te stappen op een SSD, bespaar je dus in een jaar tijd aardig wat energie. Een SSD is ook betrouwbaarder en gaat langer mee dan harde schijven. Waar het op neerkomt, is dat als je alleen een HDD gebruikt om je games uit te voeren, je enorm kunt profiteren door te upgraden naar een interne SSD. Of, als u uw pc niet kunt of wilt openen, overweeg dan een externe SSD.

Verkorte laadtijden en Sneller opstarten

SSD's kunnen uw game-ervaring op een aantal manieren eenvoudig verbeteren. Het meest bruikbare voordeel is dat ze de laadtijden drastisch verminderen en hogere opstartsnelheden bieden. Dit omvat alles, van het opstarten van je computer of console tot het wachten op een nieuwe kaart die in je game wordt geladen.

Niemand houdt van wachten, vooral niet als je alleen maar in de actie wilt springen. Als je het zat bent om elke dag minuten te verspillen aan het laden van je games en applicaties, dan zul je de snelle opstart- en laadsnelheden van SSD's waarderen. Dit is te danken aan hun ongelooflijk hoge lees- en schrijfsnelheden, waardoor ze opgeslagen gegevens kunnen uploaden en openen.

Advertentie

Dit is niet alleen van toepassing op games, want een SSD versnelt alles waarvoor gegevens moeten worden geladen. Of u nu een applicatie of game start, op internet surft of een document of bestand laadt, u zult een merkbare afname van de wachttijd zien. Honderden keren per dag een paar seconden besparen, telt op, en het geeft het gevoel alsof je een gloednieuwe computer gebruikt.

Ter vergelijking: HDD's hebben een gemiddelde lees- en schrijfsnelheid van 80 tot 160 mb/s. Ondertussen, SDD's’ lees- en schrijfsnelheden beginnen bij 320 mb/s en kunnen oplopen tot 7.000 mb/s of meer. Samsung's 980 PRO SSD biedt tot 2TB aan opslagruimte en heeft een lees- en schrijfsnelheid van 7.100 mb/s. Dit is ongeveer 89 keer sneller dan uw oude en traditionele harde schijf met een lees- en schrijfsnelheid van 80 mb/s.

Snelle en uitgebreide opslag

Samsung 980 PRO SSD – 2TB

Met deze ultrasnelle NVMe zul je niet snel te weinig opslagruimte hebben interne SSD-schijf.

Amazon

$294.99
$399.99 Save 26%

Best Buy

$294.99
$399.99 Bespaar 26%

Verbeterde in-game prestaties

Een responsief systeem is essentieel voor een soepele game-ervaring, omdat zelfs de kleinste vertraging ervoor kan zorgen dat je een schot mist of een slechte zet doet. Wanneer uw systeem niet vastloopt door laadtijden en andere gegevensgerelateerde problemen, kunt u uw games spelen zonder onnodige problemen.

SSD's kunnen uw in-game-prestaties verbeteren door problemen met stotteren, achterblijven of framesnelheid die u mogelijk hebt ondervonden, te verminderen of te elimineren, vooral als ze werden veroorzaakt door een trage HDD. Kun je je alle keren herinneren dat je spel hapert wanneer je je op een nieuwe locatie begeeft? Een SSD helpt al je gamebestanden sneller te laden, wat prestatieproblemen kan minimaliseren.

GERELATEERDWat te doen als je pc-game traag is

Als je de neiging hebt om games op hoge grafische weergaven uit te voeren waarvoor veel gegevens in het geheugen moeten worden geladen, zorgt een SSD ervoor dat alles soepel blijft verlopen zonder haperingen. Je ziet een afname van het stotteren en de framerate daalt omdat de data veel sneller toegankelijk is. Zelfs als je minder veeleisende games speelt, zie je nog steeds een merkbaar verschil in prestaties dankzij de hogere laadsnelheden die we eerder noemden.

Met een SSD zult u merken dat uw spel over het algemeen soepeler verloopt, hoewel dit niet gegarandeerd is. Houd er ook rekening mee dat SSD's de framesnelheden niet verhogen. Als u uw frames per seconde wilt verbeteren, moet u investeren in andere hardware, zoals een grafische kaart of CPU, of uw systeem optimaliseren voor gaming. Als u prestatieproblemen blijft ondervinden na het installeren van een SSD, is het waarschijnlijk een ander onderdeel dat het probleem veroorzaakt.

The Best Internal SSDs of 2022 Beste interne SSD in het algemeen Samsung 870 EVO Amazon

$109.99
$149.99 Save 27%

Beste budget interne SSD WD Blue SN550 NVMe interne SSD Amazon

$101,67
$124,99 Bespaar 19%

Beste interne SSD voor gaming WD_BLACK 1TB SN850 NVMe Amazon

$149.99
$229.99 Save 35%

Beste interne NVMe SSD Samsung 980 PRO SSD met koellichaam Amazon

$174.99
$229.99 Save 24%

Beste interne M.2 SSD XPG SX8200 Pro Amazon

$92.99
 

Beste interne PCIe SSD Samsung 970 EVO Plus Amazon

$104.99
$114.40 Save 8%

READ NEXT

  • › De oorsprong van Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl+X en Ctrl+Z uitgelegd
  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › Wat doen “FR” en “FRFR” Gemiddeld?