Forklart: Hva er Indo-Pacific Economic Framework?

0
38

Biden-administrasjonen anslår IPEF som det nye amerikanske kjøretøyet for gjenforlovelse med Øst-Asia og Sørøst-Asia.

USAs president Joe Biden, som fredag ​​la ut på en Øst-Asia-reise som vil se ham lander først i Seoul og i Tokyo på søndag i forkant av Quad-toppmøtet 24. mai, forventes å lansere sin administrasjons mye omtalte Indo- Pacific Economic Framework (IPEF) i den japanske hovedstaden sammen med statsminister Kishida Fumio.

Biden snakket først om IPEF på toppmøtet i Øst-Asia i oktober 2021, hvor han sa at “USA vil utforske med partnere utviklingen av et økonomisk rammeverk for Indo-Stillehavsområdet som vil definere våre felles mål rundt handelstilrettelegging, standarder for digital økonomi og teknologi, forsyningskjedens robusthet, avkarbonisering og ren energi, infrastruktur, arbeiderstandarder og andre områder av felles interesse.< /p>Les også |PM Modi for å møte Biden 24. mai på sidelinjen av Quad-toppmøtet

I følge en “innsikts”-artikkel om IPEF lagt ut av US Congressional Research Service i februar, er IPEF ikke en tradisjonell handelsavtale. Snarere vil det inkludere forskjellige moduler som dekker “rettferdig og motstandsdyktig handel, forsyningskjedens motstandskraft, infrastruktur og avkarbonisering, og skatt og antikorrupsjon”. Land må registrere seg for alle komponentene i en modul, men trenger ikke å delta i alle moduler. Modulen “rettferdig og motstandsdyktig handel” vil bli ledet av USAs handelsrepresentant og inkludere digitale, arbeids- og miljøspørsmål, med noen bindende forpliktelser. IPEF vil ikke inkludere markedsadgangsforpliktelser som å senke tollbarrierer, ettersom avtalen er «mer av en administrativ ordning», og Kongressens godkjenning, som er et must for handelsavtaler, er ikke obligatorisk for dette.

https: //images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

IPEF blir også sett på som et middel der USA prøver å gjenvinne troverdigheten i regionen etter at tidligere president Donald Trump trakk seg fra Trans Pacific Partnership TPP). Siden den gang har det vært bekymring over fraværet av en troverdig amerikansk økonomisk og handelsstrategi for å motvirke Kinas økonomiske innflytelse i regionen. Kina er et innflytelsesrikt medlem av TPP, og har søkt medlemskap i sin etterfølgeravtale Comprehensive and Progressive Agreement on Trans Pacific Partnership. Det er også i det 14-medlemmer Regional Comprehensive Economic Partnership, som USA ikke er medlem av (India trakk seg fra RCEP). Biden-administrasjonen anslår IPEF som det nye amerikanske kjøretøyet for gjenforlovelse med Øst-Asia og Sørøst-Asia.

Best of Express Premium

Premium

FY22: Ettersom Covid bremser lettelse, øker utgående pengeoverføringer med 55 % til all-time high

Premium

Et brev fra Mathura: ‘Radha ki chunari bhi Salma silti hai'

Premium

Et brev fra Varanasi: 'Det er vår waqt… Ayodhya vil skje i Kash…

Premium

Tavleen Singh skriver: Evil under the sunMore Premium Stories >>

Tidligere denne uken beskrev USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan det som en “økonomisk ordning fra det 21. århundre”. Men IPEF vil kanskje ikke begeistre alle land i Indo-Stillehavsregionen likt da det kommer med bindende handelsregler, men ingen garantier for markedsadgang. Japan har ønsket IPEF velkommen, og Thailand kunngjorde tidligere denne uken at de ville bli med i forhandlingene. Australia og New Zealand kan også bli med. Sør-Korea, Filippinene og Singapore har uttrykt forsiktig interesse.

Den japanske nyhetsorganisasjonen Nikkei beskrev det som “en mer skreddersydd mekanisme [enn en frihandelsavtale] som søker fordelene ved handelspartnerskap samtidig som den isolerer amerikanere fra ulempene ved handelsliberalisering”.

Biden forventes å invitere India til å delta i forhandlinger for IPEF når han møter statsminister Narendra Modi på sidelinjen av Quad-toppmøtet. India er det eneste medlemmet av gruppen som ikke har sagt noe om det.

Best of Explained

Klikk her for mer

Torsdag sa talsmann for utenriksdepartementet (MEA) Arindam Bagchi som svar på et spørsmål om muligheten India slutter seg til IPEF: «Dette er et initiativ fra USA. Vi har mottatt detaljer om dette. Og vi undersøker det.»

I en artikkel med tittelen ‘Deciphering the IPEF’ i mars i år skrev Prabir De fra Research and Information System for Developing Countries, en tenketank fra MEA, at India «også kan være ukomfortabel med USAs høye standarder, og vil gjerne unngå risiko» og «kan ta tid å vurdere å bli med, dersom en invitasjon til å bli med i IPEF forlenges av Biden-administrasjonen.”

Ifølge De, “viser noen områder foreslått i IPEF ikke å tjene Indias interesser. For eksempel snakker IPEF om digital styring, men IPEF-formuleringen inneholder problemer som er direkte i konflikt med Indias uttalte posisjon. Blant disse er forbudet/restriksjonene på grenseoverskridende datastrømmer og datalokaliseringskrav, inkludert for finansielle tjenester; forbudet mot innkreving av toll på digitale produkter distribuert elektronisk; fremme interoperabilitet mellom personvernregler og relaterte håndhevingsregimer, slik som APEC Cross-Border Privacy Rule, samtidig som man respekterer amerikanske føderale og statlige personvernlover og -forskrifter.»

Kjøp nå | Vår beste abonnementsplan har nå spesialpris