Delhi Confidential: Justice Raos skådespeleri är dagens smak i juridiska kretsar

0
42

Justice L Nageswara Rao (Express illustration)

Domare L Nageswara Raos skådespeleri var dagens smak i juridiska kretsar i fredags när det kom fram att domaren i högsta domstolen hade spelat en roll i en hindifilm från 1989, “Kanoon Apna Apna”, med Dilip Kumar, Nutan, Sanjay i huvudrollen. Dutt och Kadar Khan bland andra. Detta framkom vid ett avsked som anordnades av Supreme Court Bar Association (SCBA) för justitierådet Rao, som går i pension den 7 juni. När han talade vid evenemanget sa SCBA:s vicepresident Senior Advocate Pradeep Rai att justice Rao var mångfacetterad och att han förutom att vara en Cricketspelare på Ranji-nivå hade också agerat i filmen. Senare i sitt tal sa justice Rao att han höll på med teater på college och hade en kusin som var regissör och ville att han skulle göra en roll. “Det var en kort roll och det avslutade saken. Jag ville inte bli skådespelare till att börja med”, sa han. “Alla ni vet att advokater agerar i domstol. Det gör också domare. När det är lite hetta i domstolen försöker vi kontrollera advokaterna genom att inleda en vapenvila mellan två advokater som står i nacken på varandra, genom att agera ibland, säga åt dem att snälla sakta ner, ibland genom att höja rösten. Så skådespeleriet är en del av yrket.”

Kandidatsökning

CHINTAN Shivir hade hållit kongressledningen engagerad i några dagar. Nu är shivir över, partiet har börjat nå ut till allierade och likasinnade partier för att bestämma den gemensamma oppositionskandidaten för det kommande valet för posterna som president och vicepresident. En hög kongressledare sa att informella samtal har inletts och att möjligheten till ett formellt möte för alla oppositionspartier kommer att utarbetas snart. 2017 hade oppositionen ställt upp tidigare Lok Sabha-talaren Meira Kumar för posten som president och Gopal Krishna Gandhi för vicepresidentvalet.