De e-mails van Ginni Thomas verdiepen haar betrokkenheid bij de verkiezingen van 2020

0
43

Ginni Thomas, echtgenote van Clarence Thomas, rechter van het Hooggerechtshof en een speciale correspondent voor The Daily Caller, spreekt op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Oxon Hill, Maryland, donderdag 2 februari. 23, 2017. (AP Foto/Susan Walsh)

Virginia "Ginni" Thomas,vrouw van Clarence Thomas, rechter van het Hooggerechtshof en een conservatieve politieke activist, drong er bij de Republikeinse wetgevers in Arizona na de presidentsverkiezingen van 2020 op aan om hun eigen kiezerslijst te kiezen, met het argument dat de resultaten die Joe Biden een overwinning in de staat gaven, werden ontsierd door fraude.

De onthullingen die voor het eerst werden gepubliceerd door The Washington Post op vrijdag blijkt dat Thomas meer betrokken was dan voorheen bekend was bij pogingen, gebaseerd op ongefundeerde beweringen van fraude, om de overwinning van Biden ongedaan te maken en de toenmalige president Donald Trump in functie te houden.

Kopen Nu | Ons beste abonnement heeft nu een speciale prijs

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In de dagen nadat The Associated Press en andere nieuwsorganisaties de presidentsverkiezingen voor Biden hadden uitgeroepen, e-mailde Thomas twee wetgevers in Arizona om hen aan te sporen om “een schone lei van kiezers” te kiezen. en “sterk staan ​​in het licht van politieke en mediadruk.” De AP heeft de e-mails verkregen onder de open-recordswet van de staat.

Best of Express Premium

Premium

Delhi vertrouwelijk: Haryana CM Manohar Lal Khattar en zijn liefde voor Japans

Premium

Nikhat Zareen: 'Mensen vertelden mijn vader dat boksen een mannensport was

Premium

Hartonium verwijderen uit Golden Temple? Sikh-muziekwetenschappers slaan verschillende…

Premium

Vooraanstaand: Sebi zal waarschijnlijk binnenkort strenge maatregelen nemenMeer Premium Stories >>

Thomas had in de weken na de verkiezingen ook geschreven naar de toenmalige stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, waarin hij hem aanmoedigde om te werken om de overwinning van Biden ongedaan te maken en Trump in functie te houden, volgens sms-berichten die voor het eerst werden gerapporteerd door de Post en CBS News .

Thomas was een fervent aanhanger van Trump die toegaf dat ze op 6 januari aanwezig was bij de “Stop the Steal” rally op de Ellipse, maar vertrok voordat Trump sprak en zijn aanhangers later het Capitool bestormden.

Ze heeft kritiek geuit op het lopende congresonderzoek naar het geweld van 6 januari, waaronder het ondertekenen van een brief aan de huisrepublikeinen waarin wordt opgeroepen tot de verwijdering van afgevaardigden Liz Cheney uit Wyoming en Adam Kinzinger uit Illinois van de GOP-conferentie omdat ze zich bij de 6 januari congrescommissie.

Rechter Thomas heeft ondertussen deelgenomen aan de behandeling van rechtszaken die de verkiezingsresultaten aanvechten. De rechtbank wees elke uitdaging af zonder een hoorzitting, hoewel Thomas een van de drie conservatieve rechters was die zeiden dat zaken uit Pennsylvania moesten worden gehoord. In februari 2021 noemde Thomas de zaken een “ideale kans” om een ​​belangrijke vraag te beantwoorden of staatswetgevers of staatsrechtbanken het laatste woord krijgen over de manier waarop federale verkiezingen worden uitgevoerd.

In januari was Thomas het enige lid van de rechtbank dat een bod van Trump steunde om documenten achter te houden voor de commissie van 6 januari. De documenten waren in het bezit van de National Archives and Records Administration en omvatten presidentiële dagboeken, bezoekerslogboeken, conceptteksten en handgeschreven notities over 6 januari uit Meadows’ bestanden.

Thomas reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar, dat vrijdag bij de rechtbank was ingediend.

Democratische wetgevers hebben Thomas opgeroepen af ​​te zien van verkiezingsgerelateerde zaken, maar hij heeft niet aangegeven dat hij van plan is dit te doen.

Meer van Political Pulse

Klik hier voor meer

De laatste onthulling komt op een moment dat opperrechter John Roberts een intern onderzoek heeft gelast naar het lekken van een ontwerpadvies waarin Roe v. Wade werd vernietigd, in een van de meest prominente zaken van de rechtbank in decennia, en opiniepeilingen hebben aangetoond een verlies van vertrouwen van het publiek in de instelling.

Thomas verwees vorige week op een uitgelekte mening op een conferentie in Dallas over de schade aan de rechtbank. “Ik vraag me af hoe lang we deze instellingen nog zullen hebben in het tempo dat we ze ondermijnen.” Ginni Thomas heeft gezegd dat zij en justitie hun werk gescheiden houden. “Zoals zoveel getrouwde stellen delen we veel van dezelfde idealen, principes en ambities voor Amerika. Maar we hebben onze eigen afzonderlijke carrières, en ook onze eigen ideeën en meningen. Clarence bespreekt zijn werk niet met mij, en ik betrek hem ook niet bij mijn werk”, vertelde Thomas aan de
Washington Free Beacon in een interview dat in maart werd gepubliceerd.

Thomas stuurde e-mails naar Arizona House Speaker Rusty Bowers en Rep. Shawnna Bolick, die dit jaar kandidaat is voor de staatssecretaris van Arizona. Dat zou haar de beste verkiezingsadministrateur in Arizona maken.

Ze schreef ze opnieuw op 13 december, de dag voordat de kiezers elkaar ontmoetten in de hoofdsteden van de staat in het hele land om formeel hun stem voor het presidentschap uit te brengen.

p>”Als staatswetgevers heeft u de constitutionele macht en het gezag om de integriteit van onze verkiezingen te beschermen – en we hebben u nodig om die bevoegdheid nu uit te oefenen!” zei de e-mail. “Nooit eerder in de geschiedenis van ons land zijn onze verkiezingen zo bedreigd door fraude en ongrondwettelijke procedures.” Bowers verwierp het idee om de kiezers in Arizona kort na de verkiezingen te vervangen. Het jaar daarop diende Bolick een wet in die de wetgever in staat zou hebben gesteld de resultaten van de presidentsverkiezingen om welke reden dan ook ongedaan te maken en de kiezers te vervangen.

Bolick heeft gezegd dat haar wetgeving het proces meer tweeledig zou hebben gemaakt door te eisen dat een tweederde meerderheid, maar de tekst van het voorstel vereist een gewone meerderheid. In ieder geval heeft Bowers de wetgeving in wezen vermoord voordat er ooit gestemd werd.