Welke tools heb je nodig om je huis te bedraden voor Ethernet?

0
52
RandomMoments/Shutterstock.com

DIY-projecten kunnen leuk en lonend zijn, of het kunnen complete nachtmerries zijn. Het hebben van de juiste tools voor de klus helpt ervoor te zorgen dat een project geen vreselijke tijd wordt. Hier zijn enkele hulpmiddelen die u waarschijnlijk nodig zult hebben om uw eigen Ethernet-kabels aan te leggen.

Een beetje over veiligheid

Ethernet-bekabeling — meestal CAT 5e, CAT 6 of CAT 6a in april 2022 — is geen hoogspanning en mag ook niets worden aangesloten dat veel stroom kan duwen. Dat betekent dat het op zichzelf niet echt gevaarlijk is, als het wordt gebruikt zoals bedoeld.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u altijd moet nemen.nemen tijdens het werken rond de wisselstroomleidingen in uw huis, of het maken van gaten in de structurele componenten van uw huis, ook wanneer u Ethernet-kabels installeert.

Elektriciteit

Altijd schakel de stroom uit in de stroomonderbreker. Als je een Ethernet-lijn door de muur van kamer A naar B laat lopen, moet je er absoluut zeker van zijn dat de stroomonderbrekers voor beide kamers zijn uitgeschakeld.

Om helemaal zeker te zijn, pak je een lamp en controleer je dat de stroom naar de kamers is daadwerkelijk uitgeschakeld door de stekker in de stopcontacten in de kamer te steken.

Advertentie

Draai de lichten in de kamer naar de “On” positie ook, en zorg ervoor dat geen van hen werkt. Lichten, ventilatoren en andere dergelijke dingen lopen vaak op aparte elektrische leidingen van de stopcontacten aan uw muren.

Boorgaten

Alle Ethernet-kabels moeten zo ver mogelijk van de AC worden geplaatst hoogspanningsleidingen in uw huis als redelijkerwijs mogelijk is. De National Electric Code (NEC) vereist dat niet-afgeschermde Ethernet-kabels minimaal 20 cm verwijderd zijn van AC-bedrading. Volg deze regel zelfs voor afgeschermde kabel — het zal je geen kwaad doen.

Wisselstroom produceert een magnetisch veld dat kan interfereren met de signalen die langs uw Ethernet-kabel lopen, of zelfs schadelijke spanningen in de Ethernet-kabel kan veroorzaken.

Zorg ervoor dat u het gat in uw stijl (of ander framelid) niet zo groot maakt als nodig is om plaats te bieden aan de draden die u gebruikt. Maak geen groter gat met een diameter die groter is dan 40% van de breedte van het frame-element. Als u meerdere draden moet routeren, maakt u meerdere gaten die verticaal gescheiden zijn door ten minste enkele centimeters. Probeer het gat in het midden van de stijl te maken — als je het te dicht bij een rand plaatst, kan een schroef of spijker gemakkelijk je Ethernet-kabel doorboren.

En, zoals altijd, draag oogbescherming.

Ethernet-kabelanatomie

Alle Ethernet-kabels bestaan ​​uit 8 draden (vier paar) met een kleurcodering. Dit zijn: oranje en wit/oranje, blauw en wit/blauw, bruin en wit/bruin en groen en wit/groen.

Advertentie

Elk gekleurd paar is in elkaar gedraaid om ruis en interferentie te verminderen, wat helpt ervoor te zorgen dat u de maximaal mogelijke prestaties krijgt. Sommige Ethernet-kabels hebben een speciale afscherming die tussen de plastic mantel zit, meestal de mantel genoemd, en de getwiste paren aan de binnenkant om interferentie verder te verminderen.

A Drill en de juiste bits

Ethernet-bekabeling kan worden geïnstalleerd in een leiding, een kanaal of rechtstreeks via de noppen in uw muren. Een tool die je zeker nodig hebt — ongeacht hoe u het installeert — is een goede oefening. Je kunt elke boormachine krijgen (geen slagschroevendraaier!) die je wilt, maar je kunt niet fout gaan met DeWalt of Milwaukee. Hun eersteklas tools vragen een premium prijs, maar zoals met de meeste high-end tools, gaan ze heel lang mee als je er goed voor zorgt.

< h3>Door de noppen

Je hebt een boormachine nodig met een redelijk aantal pk's (letterlijk) als je gemakkelijk door een stel noppen wilt boren. Ook in deze situatie is de flexibiliteit van een draadloze boormachine geweldig — te kampen hebben met een snoer kan vervelend zijn.

Je hebt ook de rechtenbits nodig. Augerbits en spade (paddle) bits zijn hiervoor populaire keuzes, maar sommige mensen gebruiken ook gatenzagen. Spadebits zullen minder duur zijn, maar ze hebben de neiging om rommeligere gaten te produceren en ze zijn wat moeilijker recht te houden. Boorbits blijven gemakkelijker recht en ze produceren bijna altijd nettere gaten.

Opmerking: Als u op zoek gaat naar boorbits, zorg er dan voor dat u de juiste soort ontworpen voor hout, niet voor aarde. Ze hebben dezelfde naam, maar zijn totaal verschillend.

Al het andere

Als u een toevoerkanaal, leiding of iets anders installeert, heeft u waarschijnlijk een paar verschillende kruiskop- en platte kopbits nodig. Je hebt echter niet echt iets speciaals nodig. Deze set van Dewalt zal werken. Elke set die je bij je plaatselijke ijzerhandel kunt kopen, werkt ook prima.

DEWALT 20V MAX XR borstelloze boormachine

Dewalt's XR-serie is van topklasse, en deze boormachine is daarop geen uitzondering. Hij heeft genoeg pk's voor elk doe-het-zelf-project.

Amazon

$278.97
$319.00 Bespaar 13%

Draadknippers

U moet uw Ethernet-kabels op de juiste lengte kunnen knippen. Bijna elke krimptang heeft een paar knippers die probleemloos door Ethernet-kabels gaan. Een speciaal paar draadknippers is echter de moeite waard als u in de toekomst andere projecten voor woningverbetering gaat uitvoeren.

Advertentie

Er zijn een aantal hoogwaardige kniptangen beschikbaar, maar de J2000-48s van Klein Tools zijn geweldig voor algemene knipklussen. Ze gaan dwars door elke draad die je nodig hebt om in je gemiddelde doe-het-zelf-project door te knippen.

Klein Tools zijkniptang

Deze middelgrote kniptang is een geweldig allround gereedschap voor iedereen. Ze zijn duurzaam genoeg om door alle huishoudelijke bedrading te snijden.

Amazon

$39.99
$47.28 Save 15%

A Punch Down Gereedschap

De meeste Ethernet-wandpanelen hebben meerdere stopcontacten of aansluitingen. Elk stopcontact is verbonden met de Ethernet-kabel die in of op uw muur loopt door elke gekleurde draad in een kleine groef met kleine metalen bladen erin te duwen. De metalen messen snijden door de isolatie rond de draad en het mes wordt 'naar beneden geslagen'. in direct contact met de geleider in de draad. Het blad zelf is verbonden met de pinnen in de Ethernet-aansluiting. Wanneer u vervolgens een Ethernet-kabel aansluit — zoals vanaf uw computer of tv — in de aansluiting, gaat het signaal van de pin in de aansluiting naar het blad en vervolgens in de Ethernet-kabel in uw muur.

Anastasia T/Shutterstock.com< /figuur>

Je hoeft niet echt een speciaal ponsgereedschap te kopen als je maar één of twee sockets gebruikt. De meeste kits die u bij uw plaatselijke ijzerhandel met grote dozen koopt, bevatten een plastic ponsgereedschap waarmee u de klus kunt klaren. Je kunt zelfs je vingers of een kleine platte schroevendraaier gebruiken als je vaste handen hebt en voorzichtig bent.

Het is een ander verhaal als je van plan bent er een hele reeks van te maken. Een dozijn sockets doen betekent ongeveer 100 kleine draadjes ponsen en afknippen — het is al vervelend werk, en het doen zonder het juiste gereedschap maakt het nog veel erger. Een goed ponsgereedschap duwt de draad gemakkelijk op zijn plaats en knipt de overtollige draad van het uiteinde af, zodat u dit niet met een scheermes of mes hoeft te doen.

Nick Beer/Shutterstock.com

Advertentie

Klein maakt een schroevendraaier, de VCV001- 081, die meerdere bits kan bevatten, inclusief een punch-down tool. Het heeft ook kruiskopbevestigingen en opzetstukken met platte kop die overeenkomen met de standaardschroefmaten die u zult vinden in elektrische kasten en platen voor huishoudelijk gebruik.

Klein Tools VDV001-081 meerbits schroevendraaier

De VDV001-081 heeft de juiste maat bits voor de meeste elektrische doe-het-zelfprojecten, inclusief het aanleggen van een Ethernet-kabel. Het heeft ook een punch-down bit!

Amazon

$25.57
$ 27,00 Bespaar 5%

Een krimptool

Als u Ethernet-kabels in uw huis aanbrengt, moet u’ Je hebt ergens een router nodig en misschien wil je de Ethernet-kabels rechtstreeks in de router steken in plaats van je run in een paneel te beëindigen en dan patchkabels tussen het wandpaneel en je router te leggen.

< strong>GERELATEERD: Hoe u uw eigen aangepaste Ethernet-kabels van elke lengte kunt krimpen

RJ45-stekkers (de stekker die u kent van Ethernet-kabels) zijn er in twee basisvarianten: pass-through en non-pass-through, en welke u gebruikt, bepaalt welk soort krimptang u nodig heeft.

< p>Wanneer u een normale RJ45-connector aan een CAT-kabel bevestigt, moet u de mantel terugknippen om de juiste hoeveelheid draad bloot te leggen, zodat de getwiste paren volledig in de connector kunnen passen, terwijl er voldoende van de mantel behouden blijft zodat de connector kan worden vastgeklemd op de jas wanneer deze gekrompen is. Het is vrij gemakkelijk te verknoeien, en om de getwiste paren gelijkmatig in de connector te krijgen, is enige oefening nodig om het betrouwbaar te doen.

Pass-through-connectoren maken alles aan dat proces een beetje gemakkelijker. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de jas precies op de juiste lengte wordt geknipt, en u hoeft zich ook geen zorgen te maken dat uw draden er perfect recht in gaan — zolang ze het einde van de plug halen, kun je zachtjes aan ze trekken zodat ze allemaal gelijk zijn.

Klein Tools

< p>Er zijn krimpgereedschappen die speciaal zijn ontworpen om te werken met doorvoerconnectoren. Het belangrijkste verschil tussen een doorvoercrimper en een gewone crimper is de toevoeging van een mes om de overtollige draad van het uiteinde van de RJ45 af te knippen.

Advertentie

U kunt een gewone krimptang gebruiken met een doorvoer RJ45-stekker, maar u moet de extra draad afknippen. Je kunt dat doen met een scheermesje of een heel fijn paar flushcutters. Aan de andere kant is elke pass-through krimptang volledig compatibel met non-pass-through RJ45-connectoren.

De VDV226-011 is een gewone krimptang van Klein die betrouwbaar werkt. Als je pass-through-connectoren wilt gebruiken, maakt Klein de VDV226-110.

Klein Gereedschap VDV226-110 Pass-Thru Wire Crimper

Een veelzijdig krimp-, strip- en snijgereedschap dat standaard en pass-thru RJ4-stekkers ondersteunt.

Amazon

$44.97
$67.00 Save 33%

Schroevendraaiers

Je hebt een set schroevendraaiers nodig als je die nog niet hebt. De frontplaten van het Ethernet-paneel worden meestal bevestigd met een kleine schroef met platte kop, en sommige dozen (de dingen die aan de binnenkant van de muur worden bevestigd) gebruiken schroeven om op hun plaats te klemmen.

Als u iets van topkwaliteit wilt kopen, worden Wera en Wiha consequent gerangschikt onder de beste die u kunt kopen. Het goede nieuws is dat — zolang je maar voor ze zorgt — ze gaan waarschijnlijk de rest van je leven mee. Het nadeel is dat ze een premium prijs hebben.

Die opties kunnen overdreven zijn als je in de toekomst niet veel doe-het-zelf-projecten plant. Realistisch gezien zal elke set schroevendraaiers van uw plaatselijke ijzerhandel prima werken voor dit project.

Advertentie

Er zijn schroevendraaiers met verwisselbare bits. Sommige hiervan, zoals degene die we aanbevelen van Klein, hebben zelfs de Ethernet-punch-down-tool ingebouwd. Als je schroevendraaiers niet anders kunt gebruiken dan het installeren van Ethernet-panelen, koop dan gewoon de alles-in-één tool.

Kraftform Plus 160i/6 geïsoleerde professionele schroevendraaierset

Een set geïsoleerde schroevendraaiers van Wera die geschikt zijn voor hoog- en laagspanningsprojecten.

Amazon

$47.44
 

A Razor

Een scheermes lijkt misschien een vreemde toevoeging aan deze lijst, maar ze kunnen handig zijn. De meeste krimpgereedschappen bevatten ook een speciaal stripgereedschap om de mantel van de Ethernet-kabel te verwijderen en de getwiste paren bloot te leggen. Helaas werken ze meestal niet zo goed — het is extreem gemakkelijk om te diep te knippen en het gedraaide paar eronder in te snijden.

Een scheermes is echter een stuk gemakkelijker te controleren. U kunt heel voorzichtig een deel van de weg door de mantel van de Ethernet-kabel knippen en deze vervolgens lostrekken. Je kunt de draad ook precies op de gewenste lengte knippen, wat het makkelijker maakt om ze in een RJ45-connector of de sleuven op een stopcontact te krijgen.

Enkelzijdig scheermesje

Een eenvoudig, nee -franje, enkelzijdig scheermes. Het gaat probleemloos door de mantel van een Ethernet-kabel (of een andere draad).

Amazon

$6.50
 

Hengels, vistape en Ethernet trekken Kabel

Helaas is het moeilijk om specifiek te zeggen welke gereedschappen nodig zijn om de draad daadwerkelijk op zijn plaats te krijgen. Als je werkt met een gestripte kamer of een volledig gestript huis, dan heb je misschien helemaal niets nodig — je kunt waarschijnlijk gewoon je handen gebruiken, hoewel een hengel (ook wel een trek- of duwstang genoemd) erg handig zou zijn als je tussen verdiepingen gaat.

Hengels

Als je werkt met volledig afgewerkte muren die gevuld zijn met isolatie en je ethernet niet door een leiding laat lopen, heb je zeker een hengel nodig. Een hengel is een smal stuk glasvezel (of ander niet-geleidend, flexibel materiaal) dat u kunt gebruiken om de Ethernet-kabel tegen een muur of over een plafond te forceren, zelfs als u door isolatie heen duwt. Hengels zijn er in verschillende lengtes, en je kunt ze ook krijgen met verschillende niveaus van flexibiliteit.

Advertentie

Als je geen idee hebt wat voor soort je nodig hebt, is deze mid-flex 25-voet hengel vervaardigd by Klein is een goede allround optie.

Tip: Sommige hengels lichten op in het donker. Het klinkt een beetje gek, maar het kan erg handig zijn om het te kunnen zien terwijl je in een klein gaatje in de muur tuurt. Als je de door ons aanbevolen hengel niet krijgt, moet je toch proberen er een te krijgen die gloeit.

Vissentape

Vistape is handig als u de Ethernet-kabel door een bestaande kabelgoot of kabelgoot, grote lege ruimtes (lijn op een zolder, boven de isolatie of in een binnenmuur) of zelfs door losse isolatie moet verplaatsen. Je zult waarschijnlijk meer moeite hebben om het door isolatie te forceren dan een hengel, maar vistape is ook een stuk flexibeler. Vistape is bijvoorbeeld waarschijnlijk gemakkelijker te gebruiken dan een hengel als je draad om een ​​hoek moet halen.

Dit 25-voet visgereedschap van Klein is geweldig voor de meeste thuisprojecten, en de taps toelopende punt maakt een merkbaar verschil bij gebruik van het gereedschap — het loopt aanzienlijk minder vast.

Pull Line

Als u ooit de Ethernet-kabel die u installeert zou vervangen, of een andere lijn tussen dezelfde plaatsen zou toevoegen, moet u absoluut de treklijn op zijn plaats laten. Het zal je later een hoop tijd besparen.

Een treklijn is precies hoe het klinkt — je gebruikt het om nieuwe of extra Ethernet-kabels te trekken waar je al één kabel hebt gelegd. Bevestig de treklijn aan de eerste Ethernet-kabel die u doorbrengt en bind deze vervolgens vast aan de doos, uit de weg. Als je ruimte hebt, kun je de lijn twee keer zo lang maken als de kabellengte; op die manier kun je, wanneer je een nieuwe lijn moet verplaatsen, de treklijn gewoon heen en weer trekken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je een uiteinde in een muur verliest!

Advertentie

Elke string is voldoende, maar idealiter wil je iets gebruiken dat niet gemakkelijk zal schimmelen, rotten, haken of scheuren. Je kunt in een mum van tijd een zware vislijn gebruiken, maar er zijn tal van speciale producten verkrijgbaar van fabrikanten zoals Klein of Southwire.

Klein Tools 56325 Vishengelset

Een uitstekende universele hengel voor het vissen van draad door muren en plafonds. Het is lang genoeg voor bijna elke doe-het-zelf Ethernet-bekabeling en is niet te stijf.

Amazon

$77.30
$107.98 Save 28%

Miscellaneous Items< /h2>

Tags

U moet alle Ethernet-kabels labelen, of op zijn minst labelen per paneel of kamer. Het is niet strikt noodzakelijk, maar het bespaart u tijd als u ooit problemen moet oplossen. Iets basaals als deze gekleurde zelfklevende tags zou prima werken.

Kabelbeheer

Bij de meeste huishoudelijke toepassingen zijn niet genoeg kabels nodig om een ​​kabelkam te rechtvaardigen, maar het is nog steeds goed om te proberen en georganiseerd te zijn. Als er niets anders is, voorkomt u dat u uzelf gek maakt door uw kabels bij elkaar te houden terwijl u ze door gaten in noppen duwt of trekt. U kunt kabels op bijna elke gewenste manier aan elkaar bevestigen, maar er zijn drie populaire opties: veterband, ritssluitingen en klittenband.

Het maakt niet echt uit welke je gebruikt, het komt gewoon neer op persoonlijke voorkeur. Ritssluitingen zijn het gemakkelijkst te gebruiken, maar ze zijn gevoelig voor haken wanneer u ze door gaten trekt. Veterband is het moeilijkst te gebruiken, maar trekt gemakkelijker. Klittenband is heel gemakkelijk aan en uit te trekken als je later iets moet aanpassen, maar het blijft haken als je aan een hele kabelbundel trekt.

Klittenbandsluitingen (3/4 inch breed)

De klittenbandriemen zijn 3/4s van een inch breed. Ze vormen een gelukkige middenweg als Ethernet-bevestigingsmiddelen gaan, en ze kunnen ook worden gebruikt om het rattennest achter je tv of pc te helpen houden.

Amazon

$16.88
 

READ NEXT

  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen
  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?