Wat is Touch ID op iPhone, iPad en Mac?

0
42

Sommige modellen van Apple iPhone, iPad en Mac bevatten een verificatiefunctie genaamd “Touch-ID,” waarmee u uw vingerafdruk kunt gebruiken om uw identiteit te verifiëren. We zullen uitleggen waarom het nuttig is en hoe het werkt.

Wat is Touch ID?

Touch ID is een biometrische beveiligingsfunctie die de vingerafdruk van een gebruiker scant om aanmeldingen, aankopen en meer toe te staan. Het is handig omdat het apparaateigenaren in staat stelt hun identiteit te verifiëren zonder herhaaldelijk pincodes of wachtwoorden in te voeren. Uw Touch ID-vingerafdrukinformatie wordt lokaal gecodeerd in een "Secure Enclave" en is niet toegankelijk voor Apple of andere bedrijven.

GERELATEERDExtra Touch ID-vingerafdrukken toevoegen aan iPhone of iPad

Apple introduceerde Touch ID voor het eerst op de iPhone 5S in 2013. In 2014 voegde Apple Touch ID toe aan de iPad Air 2, en het kwam naar de MacBook Pro (vierde generatie) in 2016, die naast de Touch Bar verschijnt. In 2021 begon Apple met de verkoop van een standalone Magic Keyboard met Touch ID voor M1 Macs. Sinds de iPhone X in 2017 gebruiken de meeste nieuwe iPhone-modellen Face ID in plaats van Touch ID voor biometrische beveiliging.

Om Touch ID op iPhone of iPad in te stellen, opent u de app Instellingen en navigeert u naar “Touch ID & Toegangscode,” voer uw toegangscode in en voeg een vingerafdruk toe. Op dezelfde pagina Instellingen kun je kiezen met welke functies Touch ID werkt, waaronder het ontgrendelen van je apparaat, Apple Pay en meer. Om Touch ID in te stellen op een Mac die dit ondersteunt, opent u Systeemvoorkeuren en klikt u op “Touch ID.”

GERELATEERD: Hoe toe te voegen Meer Touch ID-vingers naar uw Mac

Hoe werkt Touch ID?

Touch ID gebruikt een speciale capacitieve sensormodule die een kaart van uw vingerafdruk maakt met behulp van een kleine elektrische stroom. Het apparaat kan uw vingerafdruk vanuit elke hoek lezen en meerdere vingerafdrukken opslaan in de Secure Enclave.

oatawa/Shutterstock.com

Advertentie

Om Touch ID te gebruiken, plaatst u uw vinger voorzichtig op het oppervlak van de sensor, die zich in de home-knop op sommige iPhones, de home-knop of bovenste knop op bepaalde iPads en in een speciale hoek op sommige MacBook Pro- en Mac-toetsenborden bevindt modellen.

Welke Apple-apparaten ondersteunen Touch ID?

Vanaf mei 2022 heeft Apple Touch ID-sensoren ingebouwd in minstens 48 verschillende producten, variërend van iPhones tot toetsenborden. Hier is een lijst met Apple-apparaten die Touch ID ondersteunen.

iPhone

 • iPhone SE (2022)
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone SE (2016)
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6
 • iPhone 5s

iPad

 • iPad Air (5e generatie)
 • iPad (9e generatie)
 • iPad Mini (6e generatie)
 • iPad Air (4e generatie)
 • iPad (8e generatie)
 • iPad (7e generatie)
 • iPad Mini (5e generatie)
 • iPad Air (3e generatie)
 • iPad (6e generatie)
 • iPad Pro 12,9-inch (2e generatie)
 • iPad Pro 10,5-inch
 • iPad (5e generatie)
 • iPad Pro 9,7-inch
 • iPad Pro 12,9-inch
 • < li>iPad mini 4

 • iPad mini 3
 • iPad Air 2

Mac & Toetsenborden

 • MacBook Pro (16-inch, 2021)
 • MacBook Pro (14-inch, 2021)
 • Magisch toetsenbord met Touch ID en numeriek Toetsenbord
 • Magic Keyboard met Touch ID
 • MacBook Pro (13-inch, M1, 2020)
 • MacBook Air (M1, 2020)
 • MacBook Pro (13-inch , 2020, vier Thunderbolt 3-poorten)
 • MacBook Air (Retina, 13-inch, 2020)
 • MacBook Pro (16-inch, 2019)
 • MacBook Air (Retina, 13-inch, 2019)
 • MacBook Pro (15-inch, 2019)
 • MacBook Pro (13-inch, 2019, vier Thunderbolt 3-poorten)
 • MacBook Air (Retina, 13-inch, 2018)
 • MacBook Pro (15-inch, 2018)
 • MacBook Pro (13-inch, 2018, vier Thunderbolt 3-poorten)
 • MacBook Pro (15-inch, 2017)
 • MacBook Pro (13-inch, 2017, vier Thunderbolt 3-poorten) )
 • MacBook Pro (15-inch, 2016)
 • MacBook Pro (13-inch, 2016, vier Thunderbolt 3-poorten)

Terwijl het leek erop dat Face ID Touch ID een tijdje volledig zou vervangen, het gebruik van maskers tijdens de COVID-19-pandemie was een goede reden om de voorkeur te geven aan Touch ID. Apple heeft maskerontgrendeling toegevoegd om Face ID nuttiger te maken voor mensen die maskers dragen.

The Best iPhones of 2022 Best iPhone Overall iPhone 13 Amazon

$829.00
 

Download de kleinere versie iPhone 13 mini Amazon

$729.00
 

Beste budget iPhone iPhone SE Amazon

$429.00
 

Beste Premium iPhone iPhone 13 Pro Amazon

$999.00
 

Beste iPhone-camera iPhone 13 Pro Max Amazon

$1199.00
 

Beste batterijduur iPhone 13 Pro Max Amazon

$1099.00
 

READ NEXT

 • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
 • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen
 • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
 • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
 • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken
 • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren