Varför jag föredrar en e-läsare framför en riktig bok

0
42
dean bertoncelj/Shutterstock.com< /figure>

Okej, jag gör verkligen det här. Ahem. Jag föredrar e-läsare framför riktiga böcker. Nu, innan du anmäler mig till ditt lokala bibliotek för brott mot litteraturen, låt mig förklara. Kanske kommer du att höra en ny anledning att ge e-läsare en chans.

Det här är ett ganska känsligt ämne bland läsarna. Människor som föredrar fysiska böcker brinner ofta för det. Det känns som att människor som gillar eReaders är de som måste försvara sin position. Så låt mig försvara min ståndpunkt.

RELATERAT: Hur man lånar e-böcker från ett bibliotek på en Kindle gratis

Tillfälligt är okej

Låt mig först börja med att säga att jag inte är antifysiska böcker. Jag älskar riktiga böcker. Jag älskar att titta på omslag och jag älskar känslan av en fysisk bok i mina händer. Jag tror att e-läsare och böcker kan samexistera i fred.

Mitt perspektiv på platsen för eReaders vs riktiga böcker liknar hur jag ser på andra former av media. Jag kanske ser en film på Netflix som ser intressant ut och bara ser den en gång. Jag behöver inte äga en fysisk kopia av den. Vissa saker kan vara tillfälliga.

Annons

Nu, om det finns en film eller ett musikalbum som är viktigt för mig, då vill jag ha den fysiska kopian. Det är samma filosofi som jag har mot böcker. Det finns så många böcker som jag har läst en gång och inte tänkt så mycket på sedan dess. Att äga det fysiska exemplaret skulle bara lägga till röran i mitt hem.

Viktiga, meningsfulla böcker är de jag vill ha i min ägo för alltid. För allt annat gör den tillfälliga känslan av en e-bok en e-läsare till det perfekta alternativet.

RELATERAT: Hur man tar bort böcker och dokument från ditt Kindle-bibliotek

Strömmande böcker

Det finns mycket bokstavliga “streaming” tjänster för böcker—som Amazon Prime Reading—men till och med den allmänna upplevelsen av en e-läsare liknar på många sätt hur vi använder streamingtjänster.

Streamingtjänster är utmärkta för surfning och enkelt växla mellan media. Ena dagen är du på humör för komedi, nästa dag är det drama. När du äntligen hittar något att gå in på kan du enkelt hoppa direkt in i det varje dag tills du är klar.

Det är det jag gillar med e-läsare. Jag kan enkelt bläddra igenom mitt bibliotek och bestämma mig för vad jag är på humör att läsa. Om en bok inte fångar min uppmärksamhet snabbt nog kan jag enkelt byta till något annat. Jag behöver inte ta med mig en hög med böcker till min säng.

Fysiska medier är en mycket mer medveten upplevelse. Att välja en Blu-ray och sätta på den är ett åtagande. Att ta en bok till soffan är ett åtagande. e-läsare ger dig flexibilitet.

RELATERAT: Hur man laddar ner gratis e-böcker med Amazon Prime

Fler böcker, mindre vikt

Den flexibiliteten kommer också med några verkliga fördelar. Böcker är tunga, det går inte att komma runt det. Om du vill ta med dig flera böcker någonstans kommer du att bära en hel del vikt.

Annons

Den genomsnittliga eReader—som Kindle Paperwhite—can rymmer cirka 1 000 böcker per gigabyte lagringsutrymme. Det är mycket. Du kan i princip åka på semester med hela ditt bibliotek med böcker i en enhet som väger mindre än 8 ounces.

Det är verkligen svårt att överskatta hur fantastiskt det är. Folk älskar telefoner och streamingtjänster av samma anledning när det kommer till musik. Det är fantastiskt att ha all din musik med dig hela tiden. Så vad är det för fel med att göra samma sak med dina böcker?

Bästa e-läsaren totalt sett

Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite Signature Edition förbättras jämfört med föregående generation med mer lagringsutrymme, USB-C-laddning och ett justerbart varmt ljus.

Amazon

$189.99
 

Best Buy

$189.99
 < /p>

Kan vi alla komma överens?

Det finns många saker att brinna för i livet, särskilt när det kommer till teknik. iPhone vs Android. Windows vs Mac. Överanvända typsnitt. Hur man säger GIF. Jag tror inte att debatten om eReader vs. riktiga böcker behöver vara en av dem.

Ingenting kommer någonsin att ersätta fysiska böcker. Strömmande musiktjänster är extremt populära, ändå släpps musik fortfarande på CD- och vinylskivor. Filmer kommer fortfarande ut på Bluray och DVD. e-läsare har funnits länge och riktiga böcker finns fortfarande här.

En e-läsare är en praktisk enhet som alla ivrig läsare bör överväga. Du behöver inte sluta läsa fysiska böcker, men du kommer att uppskatta bekvämligheten i många situationer.

The Best eReaders of 2022 Best eReader Overall Kindle Paperwhite Signature Edition Amazon

$189.99
 

Best Budget eReader Certified Refurbished Kindle Amazon Bästa Kindle eReader Kindle Oasis Amazon

$249.99
 

Bästa icke-Kindle eReader Kobo Libra H2O Handla nu Bästa eReader för barn Kindle Paperwhite Kids Amazon

$159.99
 

Bästa vattentäta eReader Kindle Oasis Amazon

$249.99
 

Bästa e-läsare med färgdisplay PocketBook InkPad Color Amazon

271,28 USD
 

Bästa läsplatta iPad Mini Amazon

492,91 USD
 

LÄS NÄSTA

  • › Här är hur Mozilla Thunderbird gör comeback 2022
  • › 10 saker som blockerar din Wi-Fi-signal hemma
  • › Så här dödade Steve Jobs Adobe Flash
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri