Ska du köpa en bärbar kraftstation?

0
46
Cory Gunther

< p>Om du gillar att vara utomhus, campa, arbeta på byggarbetsplatser eller vill vara förberedd under ett strömavbrott, bör du överväga att köpa ett bärbart kraftverk. Dessa powerbanks i matlådestorlek är mycket användbara, och här går vi igenom några fördelar, nackdelar och varför du vill ha en.

Tabell innehåll

Vad är en bärbar kraftstation?
Vem bör använda en bärbar kraftstation?
För- och nackdelar med en bärbar kraftstation?
  Fördelar
  nackdelar
Bör du köpa en kraftstation?

Vad är en bärbar kraftstation?

Cory Gunther

Vad är och hur fungerar ett bärbart kraftverk? Det är en enhet full av olika strömkällor för alla dina prylar, inklusive ett kylskåp, TV, bärbar dator, kamera, högtalare, drönare, CPAP-maskiner, surfplattor, telefoner, en elektrisk grill, etc. Det är i princip bara ett gigantiskt batteri.

Ett annat sätt att förklara det är att de är tysta och uppladdningsbara batteridrivna generatorer. De flesta av dem är ungefär lika stora som en matlåda eller en liten kylare, och de är fyllda med stora litiumjonbatterier som liknar det du hittar i en bärbar dator, bara större. Du laddar den hemma eller med solpaneler och tar den sedan vart du behöver den, eller lagrar en för senare.

Vi pratar inte om en generator eller en liten bärbar dator. batteri för telefoner som du kan förvara i en ryggsäck. De är helt olika. Vi menar de större bärbara kraftverken på 500 watt, 1000 eller till och med 2 000 watt fulla av AC-uttag, USB-portar, 12V-portar och mer. Dessa tysta små lådor levererar kraft på begäran var som helst och överallt.

Kraftverk finns i olika storlekar, funktioner och olika prisklasser för att passa dina behov.

Vem ska använda en bärbar kraftstation?

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Anker

Om du funderar på att köpa ett bärbart kraftverk bör du antagligen fortsätta och bara göra det. De är utmärkt elektronik som kommer väl till pass i alla olika situationer. Som vi sa tidigare är de bra för alla som gillar att gå utomhus eller campa, speciellt om du föredrar vad jag kallar “glamping” med en uppblåsbar madrass, värmare, lampor eller varmt kaffe på en kall fjällmorgon.

Vissa, som Anker Powerhouse, kommer med inbyggda LED-lyktor eller kan laddas från solpaneler, vilket gör dem perfekta för camping och nödsituationer. Jag äger en stuga i de vackra bergen utanför Zion, Utah, och tar med mig ett kraftverk varje gång jag åker. Jag kan snabbt ladda telefoner, batteridrivna lyktor, min elcykel och jag använder den till och med för att köra en Keurig-kaffebryggare eller en fläkt under varma sommarnätter.

Ja, min stuga har en gas- driven generator, men på natten vill ingen höra den där högljudda motorn gå och förstöra stämningen runt lägerelden. Jag kör ofta köksbelysningen från min Anker eller Jackery och sparar gasgeneratorn till senare, om det behövs.

RELATERADEHur man överlever ett strömavbrott bekvämt

Camping är bara en av många olika anledningar till att någon skulle vilja köpa ett bärbart kraftverk. De är perfekta för byggnadsarbetare på en arbetsplats, perfekta för familjesemestern i husbilen, och det är en utmärkt produkt att ha i nödsituationer.

Beroende på storleken på din bärbara kraftstation kan du hålla alla dina telefoner, lyktor eller viktiga produkter som en CPAP-maskin igång under ett strömavbrott. På så sätt kommer du att kunna hålla kontakten med vänner och familj, få vädervarningar eller sova med en andningsmaskin.

Till exempel kommer Jackery 500w att ladda de flesta smartphones upp till 40 gånger eller kör ett kylskåp i 10 timmar. Du skulle ha en telefon med mobiltjänst i flera veckor under en nödsituation eller kall mat tills strömmen är återställd.

För- och nackdelar med en Bärbar kraftstation?

Nu när du vet lite mer om bärbara kraftstationer, hur mycket en har att erbjuda och hur du kan använda en, vill jag nämna några av deras fördelar och nackdelar. Sedan kommer det att handla om dina önskemål, behov och budget.

Proffs

Cory Gunther

Den största fördelen med att använda ett bärbart elkraftverk är uppenbarligen att du kommer att ha batteriström på ett ögonblick. Tja, så länge du förvarar den fulladdad. Om strömmen går ur hemma kan du omedelbart dra ut en, hålla datorn igång, ladda en telefon eller koppla upp den till kylen, så att maten inte blir dålig.

Det finns finns otaliga olika situationer där en av dessa skulle komma väl till pass. Från nödsituationer, arbete eller lek. De är också mindre och lättare än en verklig generator, för att inte tala om att de är tysta och släpper inte ut generatoravgaserna.

RELATERATRiver Power Station Review: En perfekt strömkälla för nödsituationer och Mer

De flesta av dem kan laddas via solpaneler istället för att drivas på gas, så allt du behöver är lite solljus. Populära varumärken erbjuder solpaneler, inklusive Jackery, eller tredje parts solpaneler som fungerar med andra märken som Goal Zero och Anker kraftverk.

Dessutom är de bara coola. Att kunna låna ut ström till vänner eller andra på campingresor är alltid en bra känsla.

Och nämnde vi att du kan ladda flera enheter samtidigt? Jag har haft sex olika saker inkopplade i min nya Anker Powerhouse 757, alla laddas eller körs samtidigt, och den hanterar det med lätthet. På tal om Anker 757, min recension kommer snart, och om du inte vill missa den, prenumerera på vårt dagliga nyhetsbrev.

Nackdelar

Det är dock inte alla goda nyheter. Bärbara och uppladdningsbara kraftverk är dyra och kan ofta kosta lika mycket som en vanlig generator eller växelriktare. De varierar allt från 299 $ till lätt över 1 000 $ när du börjar komma in i de större kapaciteterna.

Vissa riktigt stora alternativ, som EcoFlow Delta 3 600-watt, är över 3 000 $. Återigen, jag skulle inte kalla det “bärbart” antingen, och istället är det bara ett alternativ framför ett traditionellt gasdrivet system.

De är också relativt tunga, och beroende på vilken typ av camping du håller på med kanske du inte vill släpa runt på en. Mitt bästa bärbara kraftverk är Anker Powerhouse 800, och det väger cirka 18 lbs. Den är inte för stor, inte för liten och är lätt nog att bära till tältet eller sitta på picknickbordet.

Och slutligen, de kan inte köra allt som en generator kan. De flesta bärbara kraftverk har en maxbelastningsbegränsning och har endast 120V AC-uttag. Det betyder att det inte kommer att driva större apparater som en tvättmaskin, torktumlare eller ens några värmare. Ett kylskåp måste stängas av och på för att hålla saker kallt och fungera bra. Som jämförelse behöver en stor värmare att värmeelementen ständigt är igång, vilket kommer att tömma batteriet snabbare än förväntat eller inte gå alls.

Bör du köpa en Kraftverk?

Anker

Avslutningsvis, bör du köpa ett bärbart kraftverk? Vi kan inte svara på det åt dig, eftersom det är helt upp till dig. Som sagt, vi har lagt ut flera anledningar till att du vill ha en, hur de fungerar och några av de många fördelarna med att ha en redo om du skulle behöva den. Jag äger flera, lånar ut dem till vänner eller familj och rekommenderar en utan att tveka.

Du behöver inte bli tokig och skaffa en enorm bärbar kraftstation på 1500 W. Populära märken som Anker, Jackery, Goal Zero, RockPals och andra har mindre, mer prisvärda versioner.

Bestäm hur mycket kraft du bekvämt skulle behöva eller vill ha, vad du har råd med och välj vad som är bäst för dig. Tänk bara på att ett bärbart kraftverk har vissa begränsningar, men fördelarna kan vida överväga nackdelarna.

I slutändan är de ett utmärkt alternativ att ha i din arsenal.

Prisvärd kraft

Jackery Explorer 240 Portable Power Station

Jackery 240 är liten, bärbar och har massor av kraft.

Amazon

$179.99
 

A True Powerhouse

Anker 535 Portable Power Station

Om du vill ha en portabel kraftstation som gör lite av allt, skaffa Anker 535.< /p> Amazon

599,99 USD
 

Nytt LiFePO4-kraftverk

Anker 757 PowerHouse

Anker’s nya kraftiga PowerHouse 757 är dyr, för 1 399 USD, men den kan driva i stort sett vad som helst.< /p> Köp nu