Rechtengroepen dringen er bij FIFA op aan om $ 440 mln te reserveren voor migrerende werknemers in Qatar

0
44

International Federation of Association Football (File Picture)

Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties hebben de FIFA opgeroepen om $ 440 miljoen opzij te zetten om migrerende werknemers in Qatar te compenseren voor “mensenrechten” misbruiken” tijdens de voorbereidingen voor het WK 2022.

In een brief aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino zeiden de groepen dat het bestuursorgaan van het wereldvoetbal ook met het gastland zou moeten samenwerken om de rechten van migrerende werknemers in de toekomst.

“Om de litanie van misbruiken te verhelpen die zijn gepleegd sinds 2010, toen de FIFA hostingrechten aan Qatar toekende zonder enige verbetering van de arbeidsbescherming, riepen de organisaties de FIFA op om ten minste de $ 440 miljoen te evenaren die het aan prijzengeld uitdeelt bij de World Beker,” Amnesty zei in een verklaring.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Een 48-pagina's tellend rapport van Amnesty, Reality Check 2021, zei dat praktijken zoals het inhouden van salarissen en arbeiders moesten betalen om van baan te veranderen waren schering en inslag.

Best of Express Premium

Premium

Waarom ontmoet NCP-chef Sharad Pawar de leiders van de brahmaanse gemeenschap in Pune t…Premium

De eerste stop voor Azam, zoon uit de gevangenis, was het huis van deze SP-leider

Premium

Op het spel in Gyanvapi, de hoop van een beschaving

Premium

Wekelijkse horoscoop, 22 mei 2022 – 28 mei 2022: Hier is 8217 ;s wat je wee… Meer Premium Stories >>

De regering van Qatar, die de beschuldigingen ontkent, zei dat ze de afgelopen vijf jaar verschillende hervormingen had doorgevoerd, waaronder een nieuw nationaal minimumloon en het intrekken van uitreisvergunningen.

“De vooruitgang die Qatar heeft geboekt, is onweerlegbaar. De arbeiders’ Support and Insurance Fund, opgericht door de regering om betalingen aan werknemers te verstrekken, heeft alleen al in de afgelopen twee jaar 110 miljoen pond ($ 136,37 miljoen) uitbetaald,” zei het ministerie van Arbeid in een verklaring aan Reuters.

Lees ook |Qatar migrerende werknemers

“Het nieuwe rapport ondermijnt veel van de goodwill die is gegenereerd. Betrokkenheid zal altijd betere resultaten opleveren dan veroordeling, vooral als ze onredelijk worden geëist.”

In reactie op de brief zei de FIFA dat ze het voorstel van Amnesty aan het beoordelen was en een &#8220 ;ongekend due diligence-proces met betrekking tot de bescherming van betrokken werknemers.

FIFA voegde eraan toe dat het samenwerkte met het organisatiecomité en al een aantal werknemers had gecompenseerd.

“Als onderdeel van de inspanningen van het Supreme Committee om terugbetaling van wervingskosten te garanderen, hebben werknemers in december 2021 in totaal $ 22,6 miljoen aan betalingen ontvangen, met nog eens $ 5,7 miljoen toegezegd door aannemers,” het zei.

Het WK loopt van 21 november tot 18 december.