Politie: schietpartij Chicago laat 2 doden en 8 gewonden achter

0
43

Een ambulance van de brandweer van Chicago reist naar een plaatselijk ziekenhuis terwijl de politie van Chicago werkt aan de plaats van een schietpartij nabij East Chicago Avenue en North State Street in de buurt Near North Side, donderdag 19 mei. 2022 in Chicago. (Tyler Pasciak LaRivière/Chicago Sun-Times via AP)

Twee doden en nog eens acht gewonden na een schietpartij in de buurt van een fastfoodrestaurant in Chicago, waarbij omstanders werden verstrooid, aldus de autoriteiten.

De schietpartij gebeurde donderdag omstreeks 22.40 uur in de buurt van een McDonald's aan de Near North Side van de stad, een paar blokken van het winkelgebied Magnificent Mile van de stad. Een persoon werd aangehouden en een wapen werd teruggevonden, aldus de politie in een verklaring.

Details over wat leidde tot de schietpartij werden niet onmiddellijk vrijgegeven door de politie, maar een getuige, Deonna Jackson, 18, zei dat de schietpartij het gevolg leek te zijn van een ruzie buiten het restaurant.

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png De politie van Chicago werkt op de plaats van een schietpartij in de buurt van East Chicago Avenue en North State Street in de Near North Side-buurt, donderdag 19 mei 2022 in Chicago. (Tyler Pasciak LaRiviere/Chicago Sun-Times via AP)

“Toen het gevecht begon, stonden we vlak naast hen”, vertelde Deonna Jackson (18) aan de Chicago Sun-Times. ”We moesten vluchten omdat ik niet wilde dat iemand me zou aanvallen.”

Best of Express Premium

Premium

FY22: naarmate Covid de versoepeling inperkt, stijgen de uitgaande overmakingen 55% naar recordhoogtePremium

Een brief van Mathura: ‘Radha ki chunari bhi Salma silti hai'< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Een brief uit Varanasi: 'Het is onze waqt… Ayodhya zal gebeuren in Kash…Premium

Evil under the sunMore Premium Stories >>

De schietpartij komt te midden van een golf van dodelijk geweld in de stad in de afgelopen jaren. En het volgt op een dodelijke schietpartij afgelopen weekend in het Millennium Park in het centrum van Chicago, waarbij een tiener om het leven kwam en de stad ertoe bracht een avondklok voor jongeren aan te scherpen als onderdeel van pogingen om geweld te beteugelen.

Toen paramedici en agenten donderdag reageerden, er brak een gevecht uit tussen twee mensen aan de overkant van de straat van de plaats van de schietpartij, meldde de Chicago Tribune, en sommige mensen staken een politielint over en maakten ruzie met agenten voordat ze werden weggevoerd.

De politie van Chicago werkt op de plaats van een schietpartij in de buurt van East Chicago Avenue en North State Street in de buurt Near North Side, donderdag 19 mei 2022 in Chicago. (Tyler Pasciak LaRivière/Chicago Sun-Times via AP)

De politie heeft niet onmiddellijk de namen of leeftijden van de doden vrijgegeven. Aanvullende details over de omstandigheden van de schietpartij werden niet meteen vrijgegeven. Er was een onderzoek gaande.