Nya Hyundai och Kia EV-bilar återkallade över parkeringsrisk

0
253
Mike Mareen/Shutterstock.com< /figure>

Dåliga nyheter för vissa Kia- och Hyundai EV-ägare! Båda märkena återkallar cirka 20 000 elfordon—Kia EV6 och Hyundai Ioniq 5—på grund av ett farligt problem med parkeringsbromsfunktionen.

Mer exakt gäller problemet båda EV-modellerna&#8217 ; parkeringsbroms, när de kör på Hyundais nya E-GMP-plattform. Om det skulle finnas en spänningsfluktuation medan något av fordonen är avstängd och parkerad, kommer det att leda till att en kommandosignal skickas från växelns kontrollenhet. Det kan i sin tur potentiellt koppla ur parkeringsspärren och tillåta den drabbade bilen att rulla iväg om den är i någon form av lutning (eller om den stöter på).

Hyundai har redan fått flera anspråk på problem som påverkar Ioniq 5, och det identifierades först av företaget i Korea. Men detta problem med parkeringsbromsen påverkar i slutändan 10 729 Ioniq 5:or och 9 014 Kia ​​EV6:or.

Företaget råder alla som äger ett av elfordonen att använda den elektroniska parkeringsbromsen när de parkerar sin, istället för att helt enkelt stänga av dem och låta det stå kvar. Hyundai arbetar också med att kontakta alla berörda kunder och schemalägga en mjukvaruuppdatering, så om du äger ett av dessa fordon bör du få ett meddelande senast den 10 juli.

Detta är inte de första elfordonen som drabbas av en säkerhetsåterkallelse dock. Rivian återkallade nyligen över 500 av sina R1T-fordon på grund av defekta krockkuddesensorer. För några veckor sedan utfärdade Tesla ytterligare en återkallelse, denna gång för 48 000 Model 3-fordon på grund av felaktiga hastighetsavläsningar. Heck, till och med Fiido’s e-cykel återkallades av rädsla för att den skulle gå sönder på mitten.

via Ars Technica