Nieuwe EV's van Hyundai en Kia teruggeroepen wegens parkeergevaar

0
62
Mike Mareen/Shutterstock.com< /figuur>

Slecht nieuws voor sommige Kia- en Hyundai EV-bezitters! Beide merken roepen ongeveer 20.000 elektrische voertuigen terug: de Kia EV6 en de Hyundai Ioniq 5 vanwege een gevaarlijk probleem met de parkeerremfunctie.

Om precies te zijn, het probleem betreft beide EV-modellen. ; parkeerrem, aangezien ze draaien op het nieuwe E-GMP-platform van Hyundai. Als er een spanningsschommeling is terwijl een van beide voertuigen is uitgeschakeld en geparkeerd, wordt er een opdrachtsignaal verzonden vanaf de schakelbedieningseenheid. Dat zou op zijn beurt de parkeerpal kunnen ontkoppelen en de betrokken auto in staat stellen weg te rollen als hij op een helling staat (of als hij wordt gestoten).

Hyundai heeft al meerdere claims van de probleem met de Ioniq 5, en het werd voor het eerst geïdentificeerd door het bedrijf in Korea. Dit probleem met de parkeerrem heeft uiteindelijk echter gevolgen voor 10.729 Ioniq 5's en 9.014 Kia ​​EV6's.

Het bedrijf adviseert iedereen die een elektrisch voertuig bezit om de elektronische parkeerrem te gebruiken wanneer ze die van hen parkeren, in plaats van ze gewoon uit te zetten en het daarbij te laten. Hyundai is ook bezig om contact op te nemen met alle betrokken klanten en een software-update te plannen, dus als u een van deze voertuigen bezit, zou u voor 10 juli een melding moeten ontvangen.

Dit zijn niet de eerste elektrische voertuigen die te maken krijgen met een veiligheidsherinnering echter. Rivian heeft onlangs meer dan 500 van zijn R1T-voertuigen teruggeroepen vanwege defecte airbagsensoren. Een paar weken geleden deed Tesla opnieuw een terugroepactie, dit keer voor 48.000 Model 3-voertuigen vanwege onnauwkeurige snelheidsmetingen. Heck, zelfs de e-bike van Fiido kreeg een terugroepactie vanwege de angst dat hij in tweeën zou breken.

via Ars Technica