Monkeypox: Canada bekrefter de to første tilfellene; Australia melder om sannsynlig tilfelle

0
40

Folk går forbi et skilt ved inngangen til Massachusetts General Hospital, hvor en pasient blir behandlet for apekopper, i Boston, Massachusetts, USA, 19. mai 2022. (Reuters)

Canada’s folkehelsebyrå bekreftet torsdag de første to tilfellene av apekoppevirusinfeksjoner i landet etter at myndighetene i Quebec-provinsen sa at de undersøkte 17 mistenkte tilfeller. I mellomtiden sa australske myndigheter fredag ​​at de hadde identifisert et sannsynlig tilfelle av apekopper hos en nylig hjemvendt reisende til Europa, med bekreftende testing på gang.

En mann i 40-årene utviklet en mild sykdom flere dager etter at han kom tilbake til Sydney med symptomer som er klinisk kompatible med apekopper, sa New South Wales statlige helsedepartement. Mannen og en husholdningskontakt isolerer seg hjemme, heter det i en uttalelse.

Flere land, inkludert Portugal og Spania har rapportert tilfeller av apekopper de siste ukene, med et amerikansk tilfelle identifisert av folkehelsemyndighetene i Massachusetts. onsdag i en mann som nylig hadde reist til den kanadiske provinsen Quebec.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“I kveld ble provinsen Quebec varslet om at to prøver mottatt av NML (National Microbiology Laboratory) har testet positivt for apekopper. Dette er de to første tilfellene som er bekreftet i Canada,” Public Health Agency of Canada (PHAC) sa i en uttalelse og la til at Canada aldri før hadde sett apekopper.

Best of Express Premium

Premium

Mehbooba Mufti-intervju: ‘Selvfølgelig kommer PDP til å kjempe mot valg.. .

Premium

Hvorfor møter NCP-sjef Sharad Pawar Brahmin-samfunnsledere i Pune t…

Premium

Det første stoppet for Azam, sønn ut av fengselet, var dette SP-lederens hus

Premium

Abhinav Prakash Singh skriver: På spill i Gyanvapi er håpene av en sivil…Flere Premium-historier >>

Apekopper, som for det meste forekommer i Vest- og Sentral-Afrika, er en sjelden virusinfeksjon som ligner på kopper hos mennesker, men mildere. Den ble først spilt inn i Den demokratiske republikken Kongo på 1970-tallet. Antall saker i Vest-Afrika har økt det siste tiåret.

Forklart | | Monkeypox sykdom: Symptomer og behandling

Symptomer inkluderer feber, hodepine og hudutslett som starter i ansiktet og sprer seg til resten av kroppen.

Helsetjenestemenn i Montreal, Quebecs største by, fortalte journalister tidligere på torsdag at det var en sammenheng mellom det amerikanske tilfellet av apekopper i Massachusetts og noen få av de mistenkte tilfellene i Montreal-regionen.

PHAC sa at den amerikanske statsborgeren som nylig hadde reist til Canada fra USA med privat transport “kan ha blitt infisert før eller under” hans besøk i Montreal.