Ladda ner Teslas kostnadsfria servicemanualer medan du kan

0
37
Tesla

Den här veckan öppnade Tesla för åtkomst för att låta användare ladda ner sina servicemanualer, reservdelsmanualer och reparationsguider gratis, vilket är en ganska stor sak, speciellt om du är en DIY-typ av person. Vi har dock sett detta hända förut, och det varade inte länge, så ladda ner dem medan du kan.

Kom ihåg att Teslas svit med diagnostiska verktyg och programvara inte är gratis och fortfarande kostar en slant, så detta är bara ett bra första steg. Dessutom bytte Tesla servicemanualerna till gratis redan 2020, men det var bara ett misstag, och företaget stängde snabbt ner det, återkallade åtkomsten till diagnostiska verktyg och mer.

Tesla-fordon fortsätter att flyga från hyllorna, och servicecenter är överväldigade, så detta kan vara ett sätt att lindra belastningen på verkstäder. Men med tanke på att Tesla inte svarar på frågor, är vi inte säkra på om detta är ett misstag igen, en tillfällig lösning eller om företaget slår ett nytt blad om rätten att reparera situationen.

RELATERATTesla slog leveransrekord trots problem med leveranskedjan

Hur som helst, Teslas servicemanualer är tillgängliga gratis just nu, och vi rekommenderar ägare att ladda ner det de behöver för säkerhets skull. Sedan har du tillgång till saker som reservdelsmanualer, korrigeringskoder och till och med utvalda referensguider för ledningar.

För att ladda ner din Teslas servicemanual, gå till service.tesla.com, registrera dig för ett konto med ditt Tesla-konto eller skapa ett nytt. Välj sedan 365-dagars “Service och reparationsinformation” prenumeration, som kostar $0, och du är klar. När du har registrerat dig, hitta och ladda ner alla manualer och guider för ditt specifika fordon.

Tesla har inte den bästa meritlistan när det gäller rätten att reparera. Och även om situationen har förbättrats under åren, kan den fortfarande bli bättre. Med lanseringen av dessa servicemanualer kan ägare försöka fixa specifika problem själva, och tredjepartsverkstäder kommer att bättre förstå Tesla-fordon.

Som ett resultat kan det bli enklare, och ännu viktigare, snabbare , för ägare att få Tesla-fordon på service. Med tanke på att Tesla inte snabbt har inaktiverat nedladdningsalternativet på webbplatsen tyder det på att det kan vara avsiktligt. Hur som helst, få den information du behöver medan du kan.

via DriveTesla