India 2.0 trenger finanspolitisk forsiktighet, kraft- og utdanningsreformer, ny helsetilnærming: sjefsøkonomisk rådgiver

0
47

Dr V Anantha Nageswaran (ANI/File

For den neste fasen av den indiske økonomien – økonomi 2.0 – trenger landet finanspolitisk forsiktighet, reform av kraftsektoren, mindre rettssaker fra myndighetene, reform i utdanning for å gjøre opp for tapene i pandemiåret, og en annen tilnærming til folkehelse, sa sjeføkonomisk rådgiver V Anantha Nageswaran.

“Teknologi kan være prikken over i-en,” sa Nageswaran da han talte til den første sesjonen til India Ideas Conclave, organisert i Bengaluru av den RSS-støttede India Foundation. Temaet for konklavet er “India 2.0: Rebooting to Meta Era”.

“Det er mer å oppnå for å levere den typen vekst som tar oss til en mellominntektsøkonomi fra en lavinntektsøkonomi . Vi må ha et levende finansielt system som gir midler til vekst,» sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Ukraina-krisen har bevist at teknologien slik den er på sitt beste kan gi delvise svar på utfordringene landet står overfor, men uroen som skapes i finanssektoren og svingningene i kryptovalutamarkedet har bevist at «mennesker drives av frykt og grådighet» og at “noen ganger kan teknologi fremheve dem”, ifølge Nageswaran.

Best of Express Premium

Premium

FY22: Ettersom Covid bremser lettelser, øker utgående pengeoverføringer med 55 % til all-time high

Premium

'I Mathura, Radha ki chunari bhi Salma silti hai '

Premium

Et brev fra Varanasi: 'Det er vår waqt… Ayodhya vil skje i Kash…

Premium

Ondskap under solenFlere premiumhistorier >>

“Produksjonskomplekser må økes. Den private sektoren må sørge for at MSME-ene (mikro-, små, mellomstore bedrifter) blir betalt i tide og holdningen til folkehelse bør endres, sa han og la til at den nylige nasjonale familiehelseundersøkelsen hadde funnet ut at fedmenivået i landet var på vei oppover. «India bør ikke være usunt når det får økonomisk vekst… Riktig matmerking er veldig viktig,» sa han.

Han uttalte at regjeringen måtte bruke tid på å rydde balansen ved å betale kontingenten ettersom landet måtte bygge systemet, sa han at skattemessig forsiktighet var den eneste utveien. Landet sto overfor en vanskelig fase det siste tiåret ettersom bankene hadde overlånt og bedriftssektoren overlånte, la han til.

Han sa at regjeringens grep om å ta fatt på privatisering og inntektsgenerering på nytt hadde blitt bedre. balansen.

Han berømmet regjeringens innsats for å presse fram reformer selv under pandemien ved å innføre nye ordninger, reduksjon av selskapsskatt og lempe regler for oppstart.

Snakker på tre- dag konklave, unionsminister Ashwani Vaishnaw sa at India ville måtte skjerpe sin kant i telekomsektoren og halvlederproduksjon; mestre design- og produksjonsøkosystemet til enheter; og arbeid for digital inkludering for India 2.0. Når de globale standardene har “innspillene våre, vil aksepten av teknologien vår øke”, sa han.

“Teknologi kan være gjennomgripende og nyttig. Vi må lage en regulatorisk struktur der ansvarlighet av produsentene kommer sammen med brukernes frihet,” la elektronikk- og informasjonsteknologiministeren til.