Home Dutch India 2.0 heeft fiscale voorzichtigheid, macht en onderwijshervormingen nodig, nieuwe gezondheidsaanpak: Chief Economic Advisor

India 2.0 heeft fiscale voorzichtigheid, macht en onderwijshervormingen nodig, nieuwe gezondheidsaanpak: Chief Economic Advisor

0

Dr V Anantha Nageswaran (ANI/Bestand

Voor de volgende fase van de Indiase economie – economie 2.0 – heeft het land fiscale voorzichtigheid, hervorming van de energiesector, minder rechtszaken door de overheid en hervorming van het onderwijs nodig om voor de verliezen van het pandemiejaar en een andere benadering van de volksgezondheid, zei Chief Economic Advisor V Anantha Nageswaran.

“Technologie kan de kers op de taart zijn”, zei Nageswaran tijdens de inaugurele sessie van India Ideas Conclave, georganiseerd in Bengaluru door de door RSS gesteunde India Foundation. Het thema van het conclaaf is “India 2.0: Rebooting to Meta Era”.

“Er is meer te bereiken om het soort groei te realiseren dat ons van een economie met een laag inkomen naar een middeninkomenseconomie brengt . We moeten een levendig financieel systeem hebben dat voorziet in fondsen voor groei”, zei hij.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De crisis in Oekraïne heeft bewezen dat technologie zoals die nu is, op zijn best gedeeltelijke antwoorden kan geven op de uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd, maar de onrust die is ontstaan ​​in de financiële sector en schommelingen in de markt voor cryptocurrency hebben bewezen dat “mensen worden gedreven door angst en hebzucht” en dat “technologie ze soms kan accentueren”, aldus Nageswaran.

Best of Express Premium

Premium

FY22: Terwijl Covid de versoepeling in toom houdt, stijgen de uitgaande overmakingen met 55% tot het hoogste punt ooit

Premium

'In Mathura, Radha ki chunari bhi Salma silti hai '

Premium

Een brief uit Varanasi: 'Het is onze waqt… Ayodhya zal gebeuren in Kash…Premium

Evil under the sunMore Premium Stories >>

“De productiecomplexen moeten worden vergroot. De particuliere sector moet ervoor zorgen dat de MSME's (micro-, kleine, middelgrote ondernemingen) op tijd worden betaald en dat de houding ten opzichte van de volksgezondheid moet worden veranderd', zei hij, eraan toevoegend dat uit de recente National Family Health Survey bleek dat het zwaarlijvigheidsniveau in het land nam toe. “India mag niet ongezond zijn als het economische groei krijgt… Correcte etikettering van voedsel is erg belangrijk,” zei hij.

Hij verklaarde dat de regering tijd moest besteden aan het opruimen van de balans door de contributie te betalen omdat het land het systeem moest bouwen, en zei dat fiscale voorzichtigheid de enige uitweg was. Het land maakte het afgelopen decennium een ​​moeilijke fase door, aangezien de banken te veel hadden uitgeleend en het bedrijfsleven te veel had geleend, voegde hij eraan toe.

Hij zei dat de stap van de regering om opnieuw te beginnen met privatisering en het te gelde maken van activa echter was verbeterd de balans.

Hij prees de inspanningen van de regering om hervormingen door te voeren, zelfs tijdens de pandemie door nieuwe regelingen in te voeren, de vennootschapsbelasting te verlagen en de regels voor startups te versoepelen.

Sprekend op de drie- Tijdens het conclaaf zei de minister van de Unie, Ashwani Vaishnaw, dat India zijn voorsprong in de telecomsector en de productie van halfgeleiders zou moeten aanscherpen; beheers het ontwerp- en fabricage-ecosysteem van apparaten; en werken aan digitale inclusie voor India 2.0. Zodra de wereldwijde normen “onze input hebben, zal de acceptatie van onze technologie toenemen”, zei hij.

“Technologie kan alomtegenwoordig en nuttig zijn. We zullen een regelgevende structuur moeten creëren waarin de verantwoordelijkheid van de fabrikanten gaat samen met de vrijheid van gebruikers”, voegde de minister van elektronica en informatietechnologie toe.