Hogere kaste studenten op de regeringsschool van Uttarakhand weigeren opnieuw het voedsel van de Dalit-kok te eten

0
43

De middagmaaltijden in de school zijn vanaf eind maart hervat.(Representatief)

De overheidsschool in Uttarakhand waar een aantal studenten uit de hogere kaste de middagmaaltijden hadden geboycot bereid door een Dalit-kok ziet een herhaling van dezelfde controverse slechts een paar maanden later.

De directeur van de school in het Champawat-district, Prem Singh, zei vrijdag dat ongeveer 7-8 studenten opnieuw hebben geweigerd het voedsel te eten dat was gekookt door Sunita Devi – die was ontslagen in de nasleep van de ruzie in december, voordat ze werd herbenoemd. Vanaf eind maart zijn er weer middagmaaltijden in de school.

Koop nu | Ons beste abonnement heeft nu een speciale prijs

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Na de laatste aflevering hield de Champawat District Magistraat (DM), Narender Singh Bhandari, vrijdag een ontmoeting met de ouders van deze studenten en vroeg hen om ervoor te zorgen dat de kinderen de maaltijden eten.

Best of Express Premium

Premium

Hoe een energie-expert Vladimir Poetin met één woord triggerde Premium

Uitgelegd: hoe wetenschappers planten willen gebruiken om giftige metalen uit . ..Premium

FY22: naarmate Covid de drempel vermindert, stijgen de uitgaande overmakingen met 55% tot het hoogste punt ooitPremium

Buiten de rijen wordt een stukje Aurangzeb-geschiedenis aan het licht gebracht in MaharashtraMore Premium Stories >>

“Vandaag hadden de DM en een paar politiefunctionarissen een ontmoeting met de studenten en hun ouders en probeerden ze hen te overtuigen om te stoppen met het boycotten van de maaltijd. De ambtenaren hebben zelf op school gegeten. Deze 7-8 studenten weigerden echter nog steeds te eten en beweerden dat ze geen rijst eten”, zei de directeur van Swatantra Sangram Senani Late Shri Ram Chandra Government Inter College in het dorp Jaul.

Ook de directeur, de dag ervoor een gesprek met de ouders gehad. “We waarschuwden hen dat de kinderen van school konden worden gestuurd. Tijdens de bijeenkomst op donderdag verzekerden de ouders ons dat ze met hun kinderen zullen praten over het eten van het eten, maar vroegen ons om de studenten niet onder druk te zetten”, vertelde hij aan The Indian Express.

Vanaf 13 december vorig jaar weigerden ongeveer 66 leerlingen van de school maaltijden te eten die door Sunita waren bereid. Op 23 december ontsloegen districtsfunctionarissen van Champawat de Dalit-kokkin, daarbij verwijzend naar procedurele fouten bij haar benoeming.

Best of Explained