Home Dutch Heroïne ter waarde van Rs 1.500 crore in beslag genomen voor de kust van Lakshadweep: Ambtenaren

Heroïne ter waarde van Rs 1.500 crore in beslag genomen voor de kust van Lakshadweep: Ambtenaren

0

Vervolgonderzoeken vinden plaats op verschillende locaties en er wordt verder onderzoek gedaan. (ANI)

Autoriteiten hebben een enorme hoeveelheid heroïne van 218 kg in beslag genomen bij Lakshadweep die naar schatting ongeveer Rs 1.526 crore waard is op de internationale markt, aldus een verklaring vrijdag.

Ambtenaren van het Directoraat van De Revenue Intelligence (DRI) en de Indiase kustwacht hebben op 18 mei twee boten met de naam “Prince” en “Little Jesus” onderschept waaruit ze 218 pakjes hoogwaardige heroïne van elk een kilo in beslag namen, aldus de verklaring van het ministerie van Defensie.

De gezamenlijke operatie werd gelanceerd nadat gedurende enkele maanden verzamelde inlichtingen hadden uitgewezen dat in de tweede of derde week van mei twee Indiase boten van de kust van Tamil Nadu zouden vertrekken en in grote hoeveelheden verdovende middelen ergens in de Arabische Zee zouden ontvangen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

DRI en kustwachtfunctionarissen zetten vervolgens vanaf 7 mei nauwlettend toezicht in de buurt van de Exclusieve Economische Zone

Best of Express Premium

Premium

Hoe een energie-expert Vladimir Poetin met één woord triggerdePremium

Uitgelegd: hoe wetenschappers planten willen gebruiken om giftige metalen uit …

Premium

FY22: Terwijl Covid de versoepeling in toom houdt, stijgen de uitgaande overmakingen met 55% tot het hoogste punt ooit

Premium

Buiten de rijen, een stukje Aurangzeb-geschiedenis aan het licht gebracht in MaharashtraMore Premium Stories >>

“Na enkele dagen van continu zoeken en toezicht te midden van zeer ruwe zee, werden twee vermoedelijke boten opgemerkt die richting India gingen. Beide Indiase boten werden op 18 mei voor de kust van de Lakshadweep-eilanden onderschept door de DRI- en ICG-functionarissen. Bij ondervraging gaven enkele bemanningsleden van de genoemde boten toe dat ze heroïne in grote hoeveelheden op volle zee hadden gekregen en dat ze deze in beide boten hadden verstopt. Met het oog daarop werden beide boten naar Kochi geëscorteerd voor verdere procedures'', aldus de verklaring.

Koop Nu | Ons beste abonnement heeft nu een speciale prijs

Vervolgonderzoeken vinden plaats op verschillende locaties en het onderzoek is gaande.

Dit is het vierde grote medicijn buste door DRI in de afgelopen maand. Het nam 205,6 kg heroïne in beslag uit een invoerzending gipspoeder in de haven van Kandla op 20 april, 396 kg met heroïne doorspekt garen in de haven van Pipavav op 29 april en 62 kg heroïne in het Air Cargo Complex op de luchthaven van Delhi op 5 april. Kunnen. Deze drie vangsten worden gezamenlijk gewaardeerd op ongeveer Rs 2.500 crores op de internationale markt.