Heroin verdt 1500 crore Rs beslaglagt utenfor Lakshadweep-kysten: Tjenestemenn

0
71

Oppfølgingssøk pågår på forskjellige steder og videre etterforskning pågår. (ANI)

Myndighetene har beslaglagt en massiv herointransport på 218 kg fra Lakshadweep som anslås å være verdt rundt 1526 crore Rs på det internasjonale markedet, sa en uttalelse fredag.

Tjenestemenn fra Direktoratet for Revenue Intelligence (DRI) og den indiske kystvakten 18. mai snappet opp to båter kalt «Prince» og «Little Jesus», hvorfra de beslagla 218 pakker med høyverdig heroin som veide en kilo hver, heter det i uttalelsen som ble utstedt fredag ​​av forsvarsdepartementet.

Den felles operasjonen ble satt i gang etter at etterretninger samlet over flere måneder indikerte at to indiske båter ville seile fra Tamil Nadu-kysten og motta narkotika i store mengder et sted i Arabiahavet i løpet av den andre eller tredje uken i mai.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

DRI- og kystvakttjenestemenn satte deretter opp en nøye vakt nær den eksklusive økonomiske sonen fra 7. mai.

Best of Express Premium

Premium

FY22: Ettersom Covid bremser lettelse, øker utgående pengeoverføringer med 55 % til all-time high

Premium

Et brev fra Mathura: ‘Radha ki chunari bhi Salma silti hai'

Premium

Et brev fra Varanasi: ‘It’s our waqt… Ayodhya vil skje i Kash…

Premium

Tavleen Singh skriver: Evil under the sunMore Premium Stories >>

«Etter flere dager med kontinuerlig søk og overvåking midt i svært grov sjø, ble to mistenkte båter lagt merke til på vei mot India. Begge de indiske båtene ble snappet opp av DRI- og ICG-tjenestemenn 18. mai utenfor kysten av Lakshadweep-øyene. I avhør tilsto noen av besetningsmedlemmene i de nevnte båtene at de hadde mottatt heroin i store mengder på åpent hav og at de hadde gjemt det i begge båtene. Med tanke på dette ble begge båtene eskortert til Kochi for videre saksbehandling, heter det i uttalelsen.

Kjøp nå | Vår beste abonnementsplan har nå spesialpris

Oppfølgingssøk finner sted på forskjellige steder og etterforskningen pågår.

Dette er det fjerde store stoffet bust av DRI den siste måneden. Den beslagla 205,6 kg heroin fra en importsending av gipspulver i Kandla-havnen 20. april, 396 kg garn med heroin i Pipavav-havnen 29. april og 62 kg heroin ved Air Cargo Complex på Delhi-flyplassen 5. Kan. Disse tre trekk er samlet verdt til rundt 2500 crores Rs i det internasjonale markedet.