Forklart: Hvordan Joe Biden motvirker den amerikanske babyerstatningsmangelen

0
43

En ansatt går nær tomme hyller der morsmelkerstatning normalt vil være plassert ved en CVS i New Orleans mandag 16. mai 2022. (Chris Granger/The Times-Picayune/The New Orleans Advocate via AP)

Midt i en stor landsomfattende mangel på barnerstatning, påkalte USAs president Joe Biden en lov fra Korea-krigstiden for å øke innenlandsk produksjon, og kunngjorde at han vil distribuere kommersielle fly for å importere forsyninger som en del av et oppdrag kalt “Operation Fly Formula”.

“Jeg vet at foreldre over hele landet er bekymret for å finne nok morsmelkerstatning til å mate babyene sine,” sa Biden i en videouttalelse utgitt av Det hvite hus onsdag. “Som forelder og besteforeldre vet jeg hvor stressende det er.”

Også i Explained |Hva ligger bak mangelen på morsmelkerstatning i USA?

De siste månedene har USA vært grepet av mangel på morsmelkerstatningsom har etterlatt tusenvis av foreldre over hele landet for å finne produktet de er avhengige av for å mate spedbarnene sine. Mens produksjonen av morsmelkerstatning allerede var påvirket av pandemi-relaterte forsyningskjedeblokkeringer, ble krisen forverret da en av landets største babyerstatningsprodusenter tilbakekalte produktene sine etter at flere babyer begynte å bli syke.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hva er loven Joe Biden påberopte seg for å løse mangelen på morsmelkerstatning?

Biden-administrasjonen reagerte på mangelen ved å påberope seg loven om forsvarsproduksjon, som først ble implementert under Korea-krigen for å hjelpe til med å møte den økende etterspørselen etter forsvarsutstyr. Vedtatt i 1950, lar det presidenten instruere selskaper til å prioritere å levere produkter til nasjonens forsvar. Det forhindrer også prisfall i tider med knapphet og inflasjon, og gir presidenten makt til å stimulere til utvidelse av produksjonen.

Best of Express Premium

Premium

Tid for en tilbakestilling 

Premium

'I Mathura, Radha ki chunari bhi Salma silti hai'

Premium

Et brev fra Varanasi: ‘Det er vår waqt… Ayodhya vil skje i Kash…

Premium

Ondskap under solenFlere premiumhistorier >>

Med Biden-administrasjonens siste grep, vil leverandører av nøkkelingredienser i formelen måtte prioritere levering av disse ressursene til formelprodusenter.

Tidligere har både Biden og tidligere president Donald Trump påkalt loven under Covid-19-pandemien for å øke produksjonen av viktige medisinske forsyninger og vaksiner.

Baby formel mangel: Hva er ‘Operation Fly Formula’?

For å få fart på importen av morsmelkerstatning kunngjorde Biden også en ny operasjon, kalt 'Operation Fly Formula', hvor lastefly under kontrakter med forsvarsavdelingen vil bli autorisert til å fly med formel som oppfyller føderale standarder fra utlandet til USA, Associated Press rapporterte.

“Å omgå vanlige flyfraktruter vil øke hastigheten på import og distribusjon av formel og tjene som en umiddelbar støtte ettersom produsenter fortsetter å øke produksjonen,” heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Det hvite huss siste direktiver kom bare timer før den amerikanske kongressen overveldende godkjente et lovforslag om å utvide tilgangen til babyerstatning blant lavinntektsamerikanere, rapporterte The Washington Post.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva førte til mangel på morsmelkerstatning i USA?

Mens virkningen av Covid-pandemien på forsyningskjeder bremset produksjonen av morsmelkerstatning, snøballt situasjonen inn i en fullstendig krise da topperstatningsprodusenten Abbott Laboratories kunngjorde at de tilbakekaller formelen sin midt i rapporter om at babyer ble syke etter å ha inntatt pulverisert morsmelkerstatning fra en av fabrikkene deres.

Abbott er en av fire produsenter som til sammen dekker omtrent 90 prosent av USAs forsyning av morsmelkerstatning.

I februar kunngjorde Abbott at de skulle legge ned et av dets produksjonsanlegg i Michigan etter at en føderal undersøkelse ble satt i gang for å vurdere hvorfor fire babyer som ble matet med formelen utviklet bakterielle infeksjoner, hvorav to døde. Abbott hevder at det ikke er noen sammenheng mellom formelen og sykdommene, rapporterte The Guardian.

Stater som Tennessee, Texas og Iowa opplever mangelen mer akutt, med over 50 prosent av produktet utsolgt, rapporterte CBS. Lavinntektshusholdninger rammes uforholdsmessig hardt. Nesten halvparten av babyerstatningen i USA kjøpes under den amerikanske regjeringens WIC-program, et supplerende ernæringsprogram for kvinner, spedbarn og barn. Abbott sørger for omtrent halvparten av babyene som er registrert under dette programmet.

Også i Explained |Explained: NATO-utvidelse & Russland

Hvor lenge forventes mangelen på morsmelkerstatning å vare?

Nylig begynte den amerikanske regjeringen å samarbeide tett med Abbott for å gjenåpne fabrikken i Michigan på en sikker måte. Ifølge selskapet vil det ta mer enn en måned før produktene er tilgjengelig igjen i dagligvarebutikker.

For å øke tilbudet av babyerstatning i landet har FDA introdusert en serie av tiltakfor å gjøre det enklere for utenlandske babyerstatningsprodusenter å selge produktene sine i USA.