Expert: Bra att Andersson sköter Natosamtal – Turkiet har problem med Ann Linde

0
61

Det är bra att Magdalena Andersson sköter Natosamtalen med Turkiet – det hårda tonläge som flera gånger uppstått mellan ländernas utrikesministrar kan ligga Sverige till last, säger Paul Levin, Turkietkännare vid Stockholms universitet, till DN. Han lyfter bland annat en presskonferens de båda utrikesministrarna Ann Linde och Mevlüt Cavusoglu deltog på för ett par år sedan. Stämningen blev då hätsk när Linde uppmanade Turkiet att lämna norra Syrien. – Det där är något som man fortfarande pratar om. Turkiet har problem med Ann Linde. Om Magdalena Andersson lyckas träffa en överenskommelse med president Erdogan kommer han i sin tur kunna sälja in ett svenskt Natomedlemskap i den turkiska opinionen, enligt Levin.