Een USB-station formatteren op Windows 10

0
47

U hoeft geen complexe tools te gebruiken om een USB stick. U kunt het rechtstreeks in Verkenner doen. Maar wat betekenen alle opties en welke moet je kiezen? Dit is wat u moet weten.

Een USB-drive formatteren

Er zijn een paar plaatsen waar u een USB-stick kunt formatteren schijf in Windows 10. De gemakkelijkste is “Deze pc.” “Deze pc,” net als zijn voorganger “My Computer,” geeft een overzicht van alle harde schijven en externe opslagapparaten die op uw computer zijn aangesloten.

U heeft waarschijnlijk een pictogram op uw bureaublad met de naam “Deze pc” — ga je gang en dubbelklik erop als je het hebt. Als u dat niet doet, klikt u gewoon op de knop Start en typt u 'Deze pc'. in de zoekbalk en druk vervolgens op Enter of klik op “Openen.”

U kunt ook Verkenner openen en op “Deze pc” in het linkerdeelvenster.

Advertentie

U ziet een lijst met uw aangesloten schijven onder “Apparaten en schijven” wanneer het wordt geopend.

Als u niet weet welk station het USB-station is, koppel het gewoon los en steek het er weer in. De "Deze pc" window-updates wanneer er een hardwarewijziging is, zodat u het kunt zien wanneer Windows het apparaat herkent.

GERELATEERD: Nooit meer een USB-drive “veilig verwijderen” in Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de USB-drive en klik op “Formatteren.”

Je hebt nu een aantal keuzes beschikbaar. Het scherm Formaat heeft verschillende opties. Voor het grootste deel kun je ze met rust laten, maar hier is een overzicht van wat elke optie betekent als je iets wilt veranderen:

 • Capaciteit – Dit vertelt je de grootte van de schijf die je hebt geselecteerd.
 • Bestandssysteem – Hiermee kunt u kiezen tussen een handvol bestandssystemen. Ze hebben elk verschillende eigenschappen die de maximale bestandsgrootte, het maximale opslagvolume en de compatibiliteit van het besturingssysteem bepalen. Het bestandssysteem dat u gebruikt is belangrijk.
 • Grootte toewijzingseenheid– De grootte van de toewijzingseenheid is in feite hoe de ruimte op de USB-drive is verdeeld. Kleinere eenheden resulteren in minder verspilde ruimte, maar tegen lagere prestatiekosten. Laat het staan, tenzij u een specifieke behoefte heeft.
 • Volumelabel – Dit is gewoon de naam van de schijf. Stel het in op wat je maar wilt.
 • Opmaakopties – U kunt kiezen tussen snel formaat en een volledig formaat. Een snel formatteren zal eigenlijk geen gegevens wissen, het zal alleen toestaan ​​dat het wordt overschreven. Een volledig formaat zal het volledige USB-station overschrijven. Aangezien flashgeheugen een beperkt aantal schrijfbewerkingen heeft, moet u volledige formaten vermijden, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. (U moet bijvoorbeeld een volledige indeling uitvoeren om gevoelige gegevens veilig te wissen voordat u een USB-station weggooit of weggeeft.)

Welk bestandssysteem moet u kiezen?

Je zou waarschijnlijk exFAT moeten kiezen als je niet weet welk bestandsformaat je nodig hebt, of als je geen specifiek gebruik in gedachten hebt. ExFAT wordt ondersteund door Linux, macOS, Chrome OS en Windows, wat betekent dat het zal werken met de overgrote meerderheid van alle computers die u ooit zult tegenkomen. Het bestandssysteem exFat ondersteunt ook USB-drives en bestanden groter dan 100 petabytes. Vanzelfsprekend hoeft u zich op zijn vroegst vóór 2040 geen zorgen te maken over die beperking met uw flashdrive. Het enige nadeel is dat het opslaan van veel kleine bestanden kan resulteren in wat verspilde ruimte vanwege de blokgroottes.

GERELATEERD: Wat is een bestandssysteem en waarom zijn Zijn het er zo veel?

Als u niet verwacht dat u grote bestanden hoeft te verplaatsen, moet u FAT32 overwegen. FAT32 is oud volgens computerstandaarden — het bestaat al sinds het midden van de jaren 90. Zijn leeftijd heeft een groot voordeel en een groot nadeel: het wordt in principe universeel ondersteund door alle computers en gameconsoles, maar het kan geen bestanden aan die groter zijn dan vier gigabyte.

Andere formaten, zoals NTFS, zullen goed werken als je het alleen bij Windows houdt. Er zijn ook formaten die specifiek zijn voor macOS, zoals APFS. U kunt een willekeurig aantal van hen uitproberen om te zien of u een voorkeur heeft. Het wijzigen van het bestandssysteem is eenvoudig, u hoeft alleen de USB-drive opnieuw te formatteren. Houd er rekening mee dat het opnieuw formatteren van de schijf zal “wissen” alle gegevens die u op de schijf hebt opgeslagen.

Welk bestandssysteem u ook kiest, onthoud: USB-flashstations zijn geen geweldige opslagapparaten voor de lange termijn. Ze zijn klein, gemakkelijk verloren of beschadigd, en ze zijn meestal vrij gemakkelijk beschadigd. Als je belangrijke gegevens hebt, moet je een back-up maken in de cloud en op meerdere andere plaatsen.

The 5 Best Online Backup Services of 2022 Beste algehele online back-upservice Backblaze Nu winkelen Beste online back-upservice voor gecombineerd desktop- en mobiel gebruik iDrive Nu winkelen Beste online back-upservice met een anti-virus Carbonite Safe Koop nu Beste online back-upservice voor extra cyberbeveiliging Acronis Cyber ​​Protect Home Office Nu winkelen Beste online Back-upservice met een levenslang abonnement pCloud Nu winkelen LEES VOLGENDE

 • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
 • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
 • › Hoe u uw Facebook-account persoonlijker kunt maken
 • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
 • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
 • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen