Delhi Confidential: de acteervaardigheden van Justice Rao zijn de smaak van de dag in juridische kringen

0
104

Justitie L Nageswara Rao (Express illustratie)

De acteervaardigheden van rechter L Nageswara Rao waren vrijdag de smaak van de dag in juridische kringen toen aan het licht kwam dat de rechter van het Hooggerechtshof een rol had gespeeld in een Hindi-film uit 1989, 'Kanoon Apna Apna', met in de hoofdrollen Dilip Kumar, Nutan, Sanjay Dutt en Kadar Khan onder anderen. Dit kwam aan het licht tijdens een afscheid georganiseerd door de Supreme Court Bar Association (SCBA) voor Justice Rao, die op 7 juni met pensioen gaat. Tijdens het evenement zei SCBA vice-president Senior Advocate Pradeep Rai dat Justice Rao veelzijdig was en behalve een Cricketspeler op Ranji-niveau speelde ook in de film. Later in zijn toespraak zei rechter Rao dat hij op de universiteit van theater hield en een neef had die regisseur was en wilde dat hij een rol zou spelen. “Het was een korte rol en daarmee was de zaak afgelopen. Ik wilde om te beginnen geen acteur worden”, zei hij. “Jullie weten allemaal dat advocaten optreden voor de rechtbank. Rechters doen dat ook. Als er wat hitte in de rechtbank is, proberen we de advocaten in bedwang te houden door een wapenstilstand tot stand te brengen tussen twee advocaten die elkaar aan de nek zitten, door soms te handelen, hen te vertellen dat ze alsjeblieft langzamer moeten gaan, soms door hun stem te verheffen. Acteren is dus een onderdeel van het vak.”

Zoeken naar kandidaten

DE CHINTAN Shivir hield de leiding van het congres al enkele dagen bezig. Nu de shivir voorbij is, heeft de partij contact gezocht met bondgenoten en gelijkgestemde partijen om te beslissen over de gezamenlijke oppositiekandidaat voor de komende verkiezingen voor de functies van president en vice-president. Een senior congresleider zei dat informele gesprekken zijn begonnen en dat de mogelijkheid van een formele bijeenkomst van alle oppositiepartijen binnenkort zal worden uitgewerkt. In 2017 had de oppositie voormalig Lok Sabha-voorzitter Meira Kumar aangesteld voor de functie van president en Gopal Krishna Gandhi voor de vice-presidentiële verkiezingen.