China: Wetenschappers vinden 192 meter diep zinkgat met 'goed bewaard primitief bos'

0
94

Grotontdekkingsreizigers in China stuitten op een enorm zinkgat met daarin een verborgen bos in de Zuid-Chinese regio Guangxi. (Twitter/@dw_environment)

Grotontdekkingsreizigers in China stuitten op een enorm zinkgat met daarin een verborgen bos in de Zuid-Chinese regio Guangxi.

Op de bodem vonden wetenschappers bomen van wel 40 meter hoog – ter vergelijking, kokospalmen zijn meestal ongeveer 20 tot 30 meter hoog – en de grond bedekt met dichte planten, meldde de Chinese staatsmedia Xinhua.

< p>Hiermee heeft het aantal van dergelijke zinkgaten in Leye County de 30 bereikt. Wat dit zinkgat echter onderscheidt, is de grootte – het meet 306 m (1003 ft) lang, 150 m (492 ft) breed en 192 m (629 voet) diep. Het volume is meer dan 5 miljoen kubieke meter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Onder verwijzing naar Zhang Yuanhai, senior ingenieur bij het Institute of Karst Geology of China Geological Survey, zei het Chinese mediahuis dat de structuur drie grotten in de muren heeft en een "goed bewaard gebleven primitief bos" onderaan.

Best of Express Premium

Premium

De eerste stop voor Azam, zoon uit de gevangenis was het huis van deze SP-leiderPremium

Wekelijkse horoscoop, 22 mei 2022 – 28 mei 2022: Dit is wat je wee…

Premium

Chirag Dilli en zijn vervlogen dagen van kleurrijke bruiloften

Premium

Qasim Rasool Ilyas: Voor de eerste keer heeft AIMPLB besloten contact op te nemen met de… Meer Premium Stories >>

De eeuwenoude bomen die op de bodem groeien, zijn bijna 40 meter hoog en de dichte schaduwplanten komen tot je schouders, vertelde Chen Lixin, leider van het Guangxi 702-grotexpeditieteam, aan Xinhua.

Volgens rapporten is een team van wetenschappers meer dan 100 meter in het zinkgat afgedaald en urenlang gereisd om de bodem te bereiken. Ze rondden de verkenning af op 6 mei en keerden terug naar veiligheid.

De website van de US Geological Survey definieert een zinkgat als een “depressie in de grond die geen natuurlijke externe oppervlaktedrainage heeft”. Ze zijn meestal te vinden in “karstterrein” waar de rotsen onder het landoppervlak oplosbaar zijn in grondwater.

Behalve China, hebben Mexico, Papoea-Nieuw-Guinea en delen van de VS melding gemaakt van sinkholes.