Center stelt centrale universiteiten in noordoostelijke staten, Uttarakhand, vrij van CUET

0
45

De noordoostelijke staten hadden het Centrum in dit verband benaderd, suggereert de brief, verzonden op 19 mei. UITDRUKKELIJKE FOTO DOOR PRAVEEN KHANNA

De regering van de Unie heeft acht centrale universiteiten in het noordoosten vrijgesteld en één in Uttarakhand van het uitvoeren van de Common University Entrance Test (CUET) voor toelating tot niet-gegradueerde programma's.

Het Centrum schreef in een brief aan de griffiers van de vrijgestelde universiteiten de beslissing toe aan “operationele moeilijkheden”. De noordoostelijke staten hadden het Centrum in dit verband benaderd, suggereert de brief, verzonden op 19 mei.

Lees |Gemeenschappelijke test voor toelating tot postdoctorale cursussen ook, maar niet verplicht: UGC

“Gezien de operationele moeilijkheden bij het afnemen van het examen van CUET, d.w.z. de kwestie van geografische omstandigheden, heuvelachtig terrein, afgelegen ligging, beperkte digitale connectiviteit, infrastructuur, enz., is besloten dat Central Universities of North Eastern Region… evenals HNB Garhwal University Uttarakhand kan alleen voor het jaar 2022-23 toelating krijgen tot de aangesloten hogescholen van de Centrale Universiteiten volgens de vroegere praktijk in plaats van CUET,” zei het ministerie van Onderwijs in zijn mededeling.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

In het noordoosten zijn Sikkim University, Rajiv Gandhi University in Arunachal Pradesh, Manipur University, Assam University, Nagaland University, Tripura University, Mizoram University en North-Eastern Hill University in Meghalaya vrijgesteld van CUET.

Best of Express Premium

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/05/pawar-new.jpeg?resize=450,250" />Premium

Waarom ontmoet NCP-chef Sharad Pawar de leiders van de brahmaanse gemeenschap in Pune t…

Premium

De eerste stop voor Azam, zoon uit de gevangenis was dit Het huis van de SP-leiderPremium

Op het spel in Gyanvapi, de hoop van een beschaving

Premium

Wekelijkse horoscoop, 22 mei 2022 – 28 mei 2022: Dit is wat je wee… Meer Premium Stories >>

Toelatingen tot niet-gegradueerde en postdoctorale programma's in de meeste centrale universiteiten zullen worden gedaan op basis van CUET-scores van de academische sessie 2022-23.