Canada verbiedt Chinese Huawei-technologieën van 5G-netwerken

0
47

Het verbod van Canada geldt ook voor ZTE Corp., een van China's grootste technologiebedrijven en een staatsbedrijf.

Draadloze providers in Canada mogen geen Huawei-apparatuur installeren in hun supersnelle 5G-netwerken, zei de Canadese regering donderdag, en sloot zich aan bij bondgenoten bij het verbieden van het gigantische Chinese technologiebedrijf.

Canada was het enige lid van de Five Eyes-alliantie voor het bundelen van inlichtingen dat niet werd verboden of beperkt gebruik van apparatuur van Huawei Technologies Co. Ltd. in zijn 5G-netwerken. De VS en de andere leden – Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland – hebben Huawei eerder verboden.

“We kondigen onze intentie aan om de opname van Huawei- en ZTE-producten en -diensten in de Canadese telecommunicatiesystemen te verbieden”, Minister van Industrie zei François-Philippe Champagne.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Canada's verbod geldt ook voor ZTE Corp., een van China's grootste technologiebedrijven en een staatsbedrijf.

Best of Express Premium

Premium

Interview met Mehbooba Mufti: ‘Natuurlijk is PDP gaan vechten tegen verkiezingen…Premium

Waarom ontmoet NCP-chef Sharad Pawar de leiders van de brahmaanse gemeenschap in Pune t…Premium

De eerste stop voor Azam, zoon uit de gevangenis, was het huis van deze SP-leider

Premium

Abhinav Prakash Singh schrijft: Op het spel in Gyanvapi staat de hoop van een beschaafde… Meer Premium Stories >>

Champagne voegde toe dat “providers die deze apparatuur al hebben geïnstalleerd, het gebruik ervan moeten staken en verwijderen.” Hij zei dat de Canadese draadloze bedrijven geen compensatie zullen krijgen.

Canada's grote draadloze bedrijven waren al begonnen met andere providers samen te werken.

“Er zijn veel vijandige actoren die klaar staan ​​om kwetsbaarheden te misbruiken. in onze verdediging,” zei minister van Openbare Veiligheid Marco Mendicino.

Mendicino zei dat de regering een uitgebreide evaluatie heeft uitgevoerd en haar inspanningen verdubbelt om de Canadezen te beschermen.

De Amerikaanse regering lobbyt al jaren bij bondgenoten zoals Canada om Huawei uit te sluiten van nieuwe ultrasnelle 5G-mobiele netwerken vanwege zorgen dat de Chinese communistische heersers zouden het bedrijf kunnen dwingen om te helpen met cyberspionage. De VS hebben gewaarschuwd dat het het delen van informatie met landen die Huawei-apparatuur gebruiken, zou heroverwegen.

Het bedrijf heeft de beschuldigingen herhaaldelijk ontkend.

“We zijn teleurgesteld, maar niet verrast. Het verbaast ons dat de regering er zo lang over heeft gedaan om een ​​besluit te nemen', zegt Huawei-woordvoerder Alykhan Velshi. “We zien dit als een politieke beslissing, een beslissing die voornamelijk voortkomt uit politieke druk van de Verenigde Staten.”

Velshi zei dat er de komende jaren Huawei-apparatuur in Canada zal zijn. Hij zei dat het bedrijf meer dan 1.500 werknemers heeft in Canada en dat tweederde van hen in onderzoek en ontwikkeling werkt.

De ontwikkeling van 5G-netwerken, of netwerken van de vijfde generatie, zal mensen snellere online verbindingen geven en een enorme datacapaciteit bieden om aan de hongerige vraag te voldoen, aangezien steeds meer dingen verband houden met internet en innovaties zoals virtual reality, meeslepende gaming en autonome voertuigen opkomen.< /p>

Huawei is de grootste wereldwijde leverancier van netwerkapparatuur voor telefoon- en internetbedrijven. Het is een symbool geweest van China's vooruitgang om een ​​technologische wereldmacht te worden – en een onderwerp van bezorgdheid over de Amerikaanse veiligheid en wetshandhaving. Sommige analisten zeggen dat Chinese bedrijven internationale regels en normen hebben geschonden en technologie hebben gestolen.

China, de VS en Canada hebben vorig jaar een gevangenenruil met een hoge inzet afgerond, waarbij een topman van Huawei betrokken was die was aangeklaagd. met fraude door de V.S.

China heeft twee Canadezen gevangen gezet kort nadat Canada Meng Wanzhou, de financieel directeur van Huawei Technologies en de dochter van de oprichter van het bedrijf, had gearresteerd op een Amerikaans uitleveringsverzoek. Ze werden in september teruggestuurd naar Canada, dezelfde dag dat Meng terugkeerde naar China nadat hij een deal had gesloten met de Amerikaanse autoriteiten in haar geval.

Veel landen bestempelden de actie van China als 'gijzelpolitiek', terwijl China de beschuldigingen heeft beschreven. tegen Huawei en Meng als een politiek gemotiveerde poging om China's economische en technologische ontwikkeling tegen te houden.

“De beslissing had twee of drie jaar geleden moeten worden genomen, maar het is beter laat dan nooit”, Guy Saint-Jacques, een voormalige Canadese ambassadeur in China, zei over de stap om Huawei te verbieden. “We worden geconfronteerd met een China dat veel agressiever is in het voeren van zijn buitenlands beleid, maar ook in de manier waarop het informatie verkrijgt om zijn doelen te bereiken.”

Saint-Jacques zei dat volgens de Chinese wet geen bedrijf kan een verzoek van de Chinese overheid om informatie te delen weigeren, dus het zou onmogelijk zijn geweest om Huawei's deelname toe te staan.

Hij verwacht dat China represailles zal nemen.

“Ik verwacht dat we zullen horen van hen vrij snel, “zei hij. “Ze gebruiken handel als wapen en ik vermoed dat we dat in dit geval zullen zien.”