Canada forbyr Kinas Huawei Technologies fra 5G-nettverk

0
47

Canadas forbud inkluderer også ZTE Corp., et av Kinas største teknologiselskaper og et som er statseid.

Trådløse operatører i Canada får ikke lov til å installere Huawei-utstyr i sine høyhastighets 5G-nettverk, sa den kanadiske regjeringen torsdag, og sluttet seg til allierte i å forby det gigantiske kinesiske teknologiselskapet.

Canada hadde vært det eneste medlemmet av Five Eyes-alliansen for etterretningssammenslåing som ikke har hindret eller begrenset bruk av utstyr fra Huawei Technologies Co. Ltd. i sine 5G-nettverk. USA og de andre medlemmene – Storbritannia, Australia og New Zealand – har tidligere utestengt Huawei.

“Vi kunngjør vår intensjon om å forby inkludering av Huawei og ZTE-produkter og -tjenester i Canadas telekommunikasjonssystemer,” industriminister François-Philippe Champagne sa.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Canadas forbud inkluderer også ZTE Corp., et av Kinas største teknologiselskaper og et som er statseid.

Best of Express Premium

Premium

Ukehoroskop, 22. mai 2022 – 28. mai 2022: Libra, Væren , Fiskene og o…

Premium

Chirag Dilli og dens svunnen tid med fargerike bryllupPremium

Qasim Rasool Ilyas: For første gang har AIMPLB bestemt seg for å nå ut til…

Premium

Cannes 2022: Døden er et tilbakevendende tema i noen av de indiske filmene på…Flere premiumhistorier >>

Champagne la til at “leverandører som allerede har dette utstyret installert vil bli pålagt å slutte å bruke det og fjerne det.” Han sa at Canadas trådløse selskaper ikke vil bli tilbudt kompensasjon.

Canadas store trådløse selskaper hadde allerede begynt å samarbeide med andre leverandører.

“Det er mange fiendtlige aktører som er klare til å utnytte sårbarheter i vårt forsvar,” sa minister for offentlig sikkerhet Marco Mendicino.

Mendicino sa at regjeringen gjorde en omfattende gjennomgang og fordobler innsatsen for å beskytte kanadiere.

Den amerikanske regjeringen har drevet lobbyvirksomhet med allierte som Canada i årevis for å ekskludere Huawei fra nye ultraraske 5G-mobilnettverk på grunn av bekymringer som Kinas kommunistiske herskere kunne tvinge selskapet til å hjelpe til med nettspionasje. USA har advart at de vil revurdere deling av etterretning med alle land som bruker Huawei-utstyr.

Selskapet har gjentatte ganger benektet anklagene.

– Vi er skuffet, men ikke overrasket. Vi er overrasket over at det tok regjeringen så lang tid å ta en avgjørelse, sa Huaweis talsmann Alykhan Velshi. “Vi ser på dette som en politisk beslutning, en avgjørelse født av politisk press primært fra USA.”

Velshi sa at det vil være Huawei-utstyr i Canada i årene som kommer. Han sa at selskapet har over 1500 ansatte i Canada og to tredjedeler av dem jobber med forskning og utvikling.

Utviklingen av 5G, eller femte generasjons, nettverk vil gi folk raskere nettforbindelser og gi enorm datakapasitet for å møte glupende etterspørsel ettersom flere og flere ting kobles til internett og innovasjoner som virtuell virkelighet, oppslukende spill og autonome kjøretøy dukker opp.< /p>

Huawei er den største globale leverandøren av nettverksutstyr til telefon- og internettselskaper. Det har vært et symbol på Kinas fremgang i å bli en teknologisk verdensmakt – og et tema for amerikansk sikkerhet og rettshåndhevelse. Noen analytikere sier at kinesiske selskaper har tilsidesatt internasjonale regler og normer og stjålet teknologi.

Kina, USA og Canada fullførte det som faktisk var et fangebytte med høy innsats i fjor som involverte en toppleder fra Huawei som var siktet med svindel fra USA

Kina fengslet to kanadiere kort tid etter at Canada arresterte Meng Wanzhou, Huawei Technologies finansdirektør og datteren til selskapets grunnlegger, på en amerikansk utleveringsforespørsel. De ble sendt tilbake til Canada i september, samme dag som Meng returnerte til Kina etter å ha oppnådd en avtale med amerikanske myndigheter i hennes sak.

Mange land stemplet Kinas handling som “gisselpolitikk”, mens Kina har beskrevet anklagene. mot Huawei og Meng som et politisk motivert forsøk på å holde tilbake Kinas økonomiske og teknologiske utvikling.

“Beslutningen burde vært tatt for to eller tre år siden, men det er en sak om bedre sent enn aldri,” Guy Saint-Jacques, en tidligere kanadisk ambassadør i Kina, sa om grepet om å forby Huawei. “Vi står overfor et Kina som er mye mer aggressivt i gjennomføringen av sin utenrikspolitikk, men også i måten det innhenter informasjon for å nå sine mål.”

Saint-Jacques sa at under kinesisk lov nei selskapet kan avslå en forespørsel fra den kinesiske regjeringen om å dele informasjon, så det ville vært umulig å tillate Huaweis deltakelse.

Han forventer at Kina tar igjen.

“Jeg forventer at vi vil høre fra dem ganske raskt, sa han. «De bruker handel som et våpen, og jeg mistenker at det er det vi vil se i denne saken.»