Arcade1Up Flipperkast Review: een goed begin

0
55

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut Design Nirvana

Prijs: $599 Nu kopen Josh Hendrickson

Als kind van de jaren '80 en '90 was het bezit van een flipperkast niet iets dat ik kon doorgronden toen ik jong was. Maar als het bij me was opgekomen, had ik het geweldig gevonden. Met de flipperkasten van Arcade1Up probeert het bedrijf de naald te rijgen tussen toegankelijkheid en realisme. En het komt behoorlijk dichtbij.

Dit is wat we leuk vinden

 • Betaalbaarder dan traditionele flipperkasten
 • Een werkende zuiger
 • Super luidsprekers
 • Mod-potentieel voor dagen

En wat we niet doen

 • De weergave kan beter
 • De ventilatoren zijn luid
 • DMD gebruikt maar de helft van het scherm

Het eerste dat u moet weten over de flipperkasten van Arcade1Up, is dat ze digitaal zijn en geen echte recreaties. Onder het plexiglas vind je geen bewegende delen of een echte bal. In plaats daarvan staar je naar een scherm en speel je flipperkasten die zijn gemaakt door Zen Studios. Dat is waarschijnlijk maar het beste, want echte flipperkasten zijn notoir moeilijk te onderhouden. Arcade1Up was zo vriendelijk om twee review units te sturen, de Marvel-variant en de Star Wars-versie. We hebben de Attack from Mars-machine niet kunnen testen, maar functioneel zijn ze allemaal identiek als het om hardware gaat. Alleen de games en het artwork veranderen.

Inhoudsopgave

Enige montage vereist
De externe hardware is geweldig
De elektronische hardware is niet zo geweldig
Oh, maar je kunt dit ding aanpassen
Koop een flipperkast als de prijs goed is

Enige montage vereist

Video afspelen

Het is geen Arcade1Up-kast, tenzij je wat montage moet doen. Het slechte nieuws hier is dat de doos super ongelooflijk zwaar is. Zorg dat je een dolly en misschien een tweede persoon bij de hand hebt. Het goede nieuws is dat het samenstellen van de kast een meestal gemakkelijke (zo niet vervelende) aangelegenheid is. We hebben Arcade1Up voortdurend geprezen voor het ontwerpen van kasten die gemakkelijk in elkaar te zetten zijn, en dat blijft hier het geval.

Je hoeft niet eens het hele ding te bouwen. De belangrijkste “doos” waarin het glas, het beeldscherm en de computer zijn ondergebracht, wordt al gemonteerd geleverd. Het is jouw taak om de bovenste doos te bouwen die de luidsprekers en DMD (Dot Matrix Display) bevat, sluit de bedrading tussen de twee dozen aan en bevestig de poten. Je moet de hoofddoos met de glazen kant naar beneden draaien om de poten te verbinden, dus ik raad aan om een ​​deken te pakken om het op te leggen, zodat je het systeem niet bekrast. En hoewel je zult zien dat ik het hele apparaat in mijn eentje omdraai, wees niet zoals ik: zoek wat hulp. Het is vrij zwaar, erg onhandig, en ik liet het bijna vallen.

Een leuke toevoeging is dat, terwijl de hoofddoos gemonteerd aankomt, je hem nog steeds uit elkaar kunt halen. Dat is van belang, omdat u wellicht naar de computer moet gaan om firmware-updates toe te passen of onderdelen te vervangen als ze defect raken (daarover later meer).

De externe hardware Is geweldig

Josh Hendrickson

Arcade1Up heeft geweldig werk geleverd door een kast in elkaar te zetten die qua artwork en materialen aanvoelt als een echte flipperkast. Het is een moeilijke beslissing of het Marvel- of Star Wars-artwork beter is, beide zijn uitstekend en ik vermoed dat je naar de setting zult neigen die je beter vindt. Ik kan niet rechtstreeks met het Attack from Mars-systeem spreken, maar de foto's suggereren iets meer flauws en onopvallends.

De “flipper” knoppen zijn niets bijzonders, maar ze klaren de klus. Om het gevoel te geven van “echte flippers,” Arcade1Up plaatste een aantal elektromagneten in de doos om feedback te geven wanneer je de flippers raakt of de bal een ander object in het spel raakt. Ik wou dat Arcade1Up met iets sterkers ging, en ik ben daar niet de enige. Je kunt een aantal vrij eenvoudige mods vinden (waar ik later meer op terug zal komen) om de positionering van de solenoïdes te veranderen om dat probleem op te lossen.

De faux muntdeur is een leuke touch en een goede plek om de knoppen te plaatsen die je nodig hebt om te communiceren met menu's, samen met de volume- en aan/uit-knoppen. De volumeknop voelt een beetje papperig aan, maar je zult er waarschijnlijk niet veel mee werken. De machine onthoudt waar je het volume het laatst hebt gelaten, en tenzij je het geluid moet dempen voor nachtelijke sessies, zul je het waarschijnlijk instellen en vergeten. De deur met nepmunten zou echter overtuigender zijn als hij de nep-muntgleufs had die bij de valse muntteruggave zouden passen.

Ik ben ook dol op de veerbelaste zuiger om de bal mee te lanceren. Arcade1Up had met een simpele drukknop kunnen gaan, maar dit voelt authentieker aan. Terwijl u aan de plunjer trekt, wordt de digitale “andere helft” beweegt om te matchen, maar slechts tot een bepaald punt. Uiteindelijk, als je blijft trekken, stopt de digitale plunjer. Ik wou dat dit iets meer verfijnd had kunnen worden, maar het is nog steeds beter dan een drukknop.

En ik waardeer het concept om het scherm in het apparaat te laten zakken om het een meer “echte flipperkast” te geven. voelen. Dat omvat een groot zwart inzetstuk dat is ontworpen om je ogen naar de gameplay te trekken, en het verbetert het effect. Helaas is het nadeel het scherm zelf.

De elektronische hardware is niet zo geweldig

Het scherm is niet het beste. Josh Hendrickson

Als het gaat om de elektronica in het algemeen, zou ik willen dat Arcade1Up van hogere kwaliteit was gegaan. Arcade1Up heeft het 24-inch scherm vergrendeld op 720p, en dat is soms echt te zien. Menu's kunnen wat moeilijk te lezen zijn, details zijn wazig, en ondanks het gebruik van 720p om een ​​betere framesnelheid te verkrijgen, kan de beweging af en toe een beetje schokkerig zijn. De kleuren zijn ook niet de beste. Je krijgt een meer vervaagde look, vooral op de Star Wars-kast, omdat de tafels de neiging hebben om meer gedempte kleuren te gebruiken.

De problemen gaan verder naar de DMD aan de bovenkant van het apparaat. Arcade1Up beweert dat het een 7,5-inch scherm is, maar vergeet te vermelden dat slechts de helft van het scherm daadwerkelijk wordt gebruikt. Het is een heel vreemde keuze, en je krijgt in wezen een letterbox-effect met lege gebieden aan de boven- en onderkant. Om die vreemde keuze af te maken, zijn de afbeeldingen niet eens gecentreerd op het scherm. Ik begrijp gewoon niet waarom Arcade1Up dit deed.

Josh Hendrickson

En dan is er nog de computer. In de hoofddoos vind je een single-board Android-aangedreven SoC die de hele show draait. Het is geen Raspberry Pi, maar met die vergelijking zit je op de goede weg. Android is een verstandige keuze, want dat maakte het waarschijnlijk gemakkelijker om de flipperkasten van Zen Studios over te nemen.

Het is niet erg krachtig (zoals blijkt uit de 720p-vergrendeling), maar de ventilator die het bord koel houdt, is verrassend luid. Ik dacht dat ik een probleem zou hebben met mijn recensie-eenheid, maar nadat Arcade1Up me een nieuwe computer stuurde en ik ze verwisselde, hielp het nog steeds niet.

De tweede flipperkast is net zo luid. Het is geen oorverdovend geluid, maar het is luid genoeg om de machines uit te zetten als ik ze niet gebruik om het storende ventilatorgeluid te vermijden. De zwakke computer heeft echter veel meer tijd nodig om games te laden dan ik zou willen, waarbij elk nieuw scherm minstens een minuut nodig heeft om te verschijnen. Een enigszins verwante opmerking: ik wou dat ik niet elke keer een taal hoefde te kiezen als ik de machine aanzette. Arcade1Up, maak dat ergens een vast menu in de instellingen van de machine.

Arcade1Up heeft ook een versnellingsmeter in de kast gestopt om 'kantelen' na te bootsen. de flipperkast. In theorie kun je het meppen, en het spel zal dienovereenkomstig reageren. Ga je te ver, dan krijg je een “tilt” waardoor je bal moet vallen en je een beurt verliest. In de praktijk moest ik de machine echt hard duwen om überhaupt iets te registreren. Andere digitale flipperkasten gebruiken gewoon een tweede knop om te kantelen, en dat is waarschijnlijk de betere manier om te gaan.

Een hoogtepunt van de elektronica zijn de luidsprekers. Ze klinken erg goed (hoewel ze wat meer bas kunnen gebruiken). En ze worden ongelooflijk luid. Ik ga nooit boven een “twee” op de volumeschaal van de machine van ongeveer 10 (er worden geen cijfers weergegeven), omdat het gewoon niet nodig is. Als je de luidsprekers helemaal omhoog zet, weten je buren welk spel je speelt.

Oh, maar je kunt dit ding aanpassen

Josh Hendrickson< /figuur>

Kort nadat de eerste flipperkast arriveerde, stopte een van de solenoïdes met werken. Tussen dat en hoe luid de fans waren, nam ik contact op met Arcade1Up en ze stuurden vervangende onderdelen samen met handleidingen. Ik heb zowel de solenoïde (die het probleem oploste) als de computer (die het probleem met de ventilator niet oploste) verwisseld. Gaandeweg werd het echt duidelijk hoe gemakkelijk je deze flipperkasten kon aanpassen als je dat wilde.

Die mods kunnen heel eenvoudig zijn, zoals het verplaatsen van de elektromagneten of het vervangen van het glas voor iets van hogere kwaliteit (hoewel ik denk dat het plexiglas prima is), of moeilijker, zoals het upgraden van het scherm naar iets mooiers. Je kunt al tientallen video's op YouTube vinden over mogelijke mods, en de overgrote meerderheid ervan is waarschijnlijk gemakkelijk genoeg voor de gemiddelde persoon, dankzij het ontwerp van Arcade1Up.

Sterker nog, het is mogelijk om de computer die nu bij de machines is geleverd te modificeren. Arcade1Up heeft firmware uitgebracht om een ​​paar problemen op te lossen die aanwezig waren toen de machines voor het eerst werden uitgebracht. Sommige ondernemende gebruikers hebben de software die Arcade1Up heeft uitgebracht aangepast om aanvullende wijzigingen aan de computer aan te brengen, zoals het laden van meer games (maar die moet je hebben) of het verhogen van de schermresolutie naar 1080p.

Als je je echt ondernemend voelt, zou je een krachtigere computer kunnen gebruiken, maar dan moet je een controllerbox toevoegen. Het feit dat je de machine kunt aanpassen, betekent echter niet dat je berichten zou moeten hebben gezien dat het ontgrendelen van 1080p leidde tot oververhitting en dode computers. Falen is altijd een optie als je niet weet wat je doet, maar het potentieel hebben is leuk.

Koop een flipperkast Machine als de prijs goed is

Josh Hendrickson

Als je je afvraagt ​​of je een flipperkast van Arcade1Up moet kopen, dan is het antwoord ja, als je hem voor de juiste prijs kunt vinden. Toen ze voor het eerst uitkwamen, lanceerden ze deze flipperkasten in het gebied van $ 600. Maar niet lang daarna steeg de prijs tot $ 800. Sindsdien hebben we het bijna altijd in de uitverkoop gezien voor $ 600. Ik kan de flipperkasten niet aanbevelen voor $ 800, maar $ 600 is zeker redelijk. Het is veel hardware en bevat een mix van metaal, MDF en elektronica, samen met een aantal geweldige kunstwerken. Als je er een vindt voor minder dan $600, zorg dan dat je dat ding zo snel mogelijk in je winkelwagentje legt.

Op de vraag welke je moet kopen, weet je waarschijnlijk instinctief het antwoord. Als je de voorkeur geeft aan Star Wars of Marvel boven de andere, is dat waarschijnlijk de richting die je op moet gaan. Ik vind beide franchises even leuk, maar ik geef toe dat ik de Marvel flipperkasten een beetje beter vind. Ik geef de voorkeur aan de manier waarop de tafels spelen, en ik denk dat de kleuren er beter uitzien op het vervaagde scherm. Maar dat is subjectief.

Als je echter een flipperkast wilt die het meest op het echte werk aanvoelt, spring dan voor de Attack from Mars-kast. De Marvel- en Star Wars-games laten zien dat hun “gemaakt voor een iPad” kleuren en doorbreek vaak de illusies door personages rond te laten lopen of in te zoomen op een bepaald gedeelte van de tafel. Attack from Mars-tafels spelen dichter bij het echte werk.

En persoonlijk hoop ik echt dat Arcade1Up doorgaat met meer flipperkasten. Als het bedrijf een “tweede generatie” versie met betere elektronica (vooral dat scherm) en stillere fans, zou Arcade1Up misschien wel een perfecte hit kunnen hebben.

Beoordeling: 8/10 Prijs: $599 Nu kopen < h3>Dit is wat we leuk vinden

 • Betaalbaarder dan traditionele flipperkasten
 • Een werkende zuiger
 • Superluidsprekers
 • Mod-potentieel voor dagen

En wat we niet doen

 • De weergave kan beter
 • De ventilatoren zijn luid
 • DMD gebruikt maar de helft van het scherm