Your Daily Wrap: SC hoort morgen de zaak Gyanvapi, Navjot Sidhu krijgt een gevangenisstraf van een jaar; en meer

0
44

(Met de klok mee) Navjot Singh Sidhu, Sunil Jakhar met JP Nadda, Hardik Patel en de Gyanvapi-moskee.

◾ Een dag nadat het Hooggerechtshof de vrijlating beval van AG Perarivalan, een van de veroordeelden in de moordzaak van Rajiv Gandhi, heeft Indianexpress.com een aantal families van de slachtoffers getraceerd wiens leven na 21 mei 1991 voor altijd veranderde. ze zeiden: “Voor hem (Perarivalan) was het 31 jaar lijden, maar voor ons is het een lijden voor het leven.”

◾ Het is echter een week vol actie geweest bij de Hoge Raad. Een dag na zijn bevelen aan Perarivalan en Indrani Mukerjea, stemde de hoogste rechtbank donderdag in met een verzoek om de hoorzitting te schorsen over het pleidooi tegen de bevelen van een Varanasi-rechtbank in het Gyanvapi-geschil. Het zal de zaak nu op vrijdag om 15.00 uur behandelen.

◾ Ondertussen stond de districtsrechtbank in Mathura een pleidooi van de Shri Krishna Janmabhoomi Trust toe en andere particuliere partijen die eigendom willen van de grond waarop de Shahi Idgah-moskee is gebouwd. De Idgah ligt naast de Sri Krishna Janmabhoomi Sthal, waar de godheid Krishna zou zijn geboren.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

◾ Ondertussen is er nog een De rechtbank van het Hooggerechtshof verhoogde de straf voor congresleider Navjot Singh Sidhu in de verkeersruzie van 1988 en veroordeelde hem tot een rigoureuze gevangenisstraf van een jaar. In reactie op het vonnis zei de familie van de overledene 'eindelijk gerechtigheid' tegen hen.

Het beste van Express Premium

Premium

Qasim Rasool Ilyas: Voor de eerste keer heeft AIMPLB besloten contact op te nemen met…< figuur>Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op "Shivling&#…

Premium

Naarmate de Indiase economie groeit, centrum en staten moeten samenwerkenPremium

Overheden moeten begrijpen dat middelen in vertrouwen worden gehouden. Ze zijn niet… Meer Premium Stories >>

◾ Het Hooggerechtshof oordeelde donderdag dat zowel het Centrum als de staten de bevoegdheid hebben om wetten uit te vaardigen op het gebied van goederen- en dienstenbelasting (GST) en dat alle aanbevelingen van de GST-raad niet bindend zijn voor staten, maar hebben slechts een overtuigende waarde. De rechtbank benadrukte de noodzaak voor de GST Council om harmonieus samen te werken om tot een werkbare oplossing te komen.

◾ De overgang van de wet naar de politiek. Drie dagen nadat hij de congrespartij had verlaten, trad senior leider Sunil Jakhar donderdag toe tot de BJP in Delhi. Jakhar heeft woensdag een ontmoeting gehad met de minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie, waarbij de BJP naar verluidt graag Jakhar in de partij wil hebben.

◾ Maar een andere leider die het congres verliet – Hardik Patel < /sterk>– heeft nog steeds niet besloten om lid te worden van de BJP. Tijdens een persconferentie in Ahmedabad zei Hardik: “De afgelopen twee dagen is er een discussie geweest dat Hardik naar de BJP of AAP zal gaan. Ik zeg je eerlijk dat zo'n planning niet bestaat. En als die er komt (zo'n planning), zal ik met trots een besluit nemen. Ik zal je van tevoren vertellen dat ik deze beslissing ga nemen.”

In het wereldwijde nieuwsbericht van de dag, Indonesië heeft gezegd dat het zijn drie weken oude exportverbod voor palmolie zal opheffen vanaf maandag als gevolg van verbeteringen in de binnenlandse frituurolievoorziening. 'S Werelds grootste exporteur van palmolie stopte op 28 april de verzendingen van ruwe palmolie en sommige afgeleide producten om te proberen de stijgende prijzen van binnenlandse frituurolie te bedwingen, verrassende markten die al door eerdere interventiemaatregelen van de overheid waren opgeschrikt.

Political Pulse

◾ De Bharatiya Janata Party (BJP), die agressief heeft gewerkt om haar draagvlak onder de Scheduled Castes (SC's) uit te breiden, wil dat de partijwerkers om hun inspanningen op te voeren om Dalits te bereiken en de acceptatie ervan onder hen te verbeteren, zodat het de 'primaire keuze' van de gemeenschap onder de partijen wordt. Tijdens een 9 uur durende bijeenkomst met de Dalit-leiders van de BJP, waaronder parlementsleden, MLA's en haar ambtsdragers van SC Morcha, die afgelopen dinsdag op het hoofdkantoor werd gehouden, drong partijvoorzitter JP Nadda er bij hen op aan een “emotionele band” op te bouwen met de gemeenschap.

◾ Terwijl de zoektocht begint naar de volgende persoon die Delhi kan regeren, wordt de regering van Arvind Kejriwal misschien vermist Luitenant-gouverneur Anil Baijal. Ondanks al zijn ontmoetingen met het AAP-regime, genoot Baijal, 76, goede relaties op persoonlijk niveau met zijn leiders, omdat hij een zachtaardig persoon was.

Express Explained< /p>

◾ Edtech-startup Vedantu heeft 424 werknemers ontslagen – bijna 7 procent van het personeelsbestand van 5.900 – omdat het bedrijf een schaarste aan financiering verwacht. Dit is de tweede ronde van ontslagen die het bedrijf heeft doorgevoerd nadat het twee weken geleden roze slips had overhandigd aan 200 academici en assistent-leraren – zowel contractueel als voltijds – onder vermelding van prestatieproblemen. Dus wat betekent het ontslaan van werknemers door Vedantu voor edtech-startups in India? We verklaren.

◾ De regering heeft een duidelijke waarschuwing afgegeven aan serviceproviders van virtual private network (VPN): houd u aan de cyberbeveiligingsregels die zijn vrijgegeven door het Indian Computer Emergency Response Team (CERT). -In) of afronden van operaties in het land. Wat is een VPN? Wat moet u weten voordat u er een gebruikt? Lees hier.