Your Daily Wrap: SC for å høre Gyanvapi-saken i morgen, Navjot Sidhu får ett års fengsel; og mer

0
38

(med klokken) Navjot Singh Sidhu, Sunil Jakhar med JP Nadda, Hardik Patel og Gyanvapi-moskeen.

◾ Et døgn etter at Høyesterett ga ordre om løslatelse av A G Perarivalan, en av domfelte i Rajiv Gandhi-attentatet, Indianexpress.com sporet noen av ofrenes familier, hvis liv endret seg for alltid etter 21. mai 1991. Betegner dommen som “urettferdighet”, de sa: “For ham (Perarivalan) var det en lidelse på 31 år, men for oss er det en lidelse for livet.”

◾ Det har imidlertid vært en actionfylt uke i Høyesterett. En dag etter sine pålegg om Perarivalan og Indrani Mukerjea, gikk toppretten torsdag med på en anmodning om å utsette høringen om påstanden som utfordrer ordrene fra en Varanasi-domstol i Gyanvapi-tvisten. Den vil nå behandle saken klokken 15.00 fredag.

◾ I mellomtiden tillot distriktsretten i Mathura en påstand fra Shri Krishna Janmabhoomi Trust og andre private parter som søker eierskap til landet der Shahi Idgah-moskeen er bygget. Idgah ligger ved siden av Sri Krishna Janmabhoomi Sthal, der guddommen Krishna antas å ha blitt født.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

◾ I mellomtiden, en annen benk ​​i den øverste domstolen forsterket straffen for kongressleder Navjot Singh Sidhu i veien raserisaken fra 1988og dømte ham til streng fengsel i ett år. Som reaksjon på dommen sa avdødes familie “rettferdighet ble endelig oppfylt” til dem.

Best of Express Premium

Premium

Qasim Rasool Ilyas: For første gang har AIMPLB bestemt seg for å nå ut til…< figur>Premium

DU’s Hindu College-professor arrestert for innlegg på ‘Shivling&#…

Premium

Når indisk økonomi vokser, senter og stater må fungere sammen

Premium

Regjeringene må forstå at ressursene holdes i tillit. De er ikke … Flere Premium-historier >>

◾ Høyesterett fastslo torsdag at både senteret og statene har makt til å lovfeste om skatt på varer og tjenester (GST), og at alle anbefalinger fra GST-rådet ikke er bindende for stater, men har bare en overbevisende verdi. Retten understreket behovet for at GST-rådet arbeider harmonisk for å oppnå en gjennomførbar løsning.

◾ Flytte fra juss til politikk. Tre dager etter at han meldte seg ut av Kongresspartiet, sluttet seniorleder Sunil Jakhar seg til BJP i Delhi torsdag. Jakhar er kjent for å ha hatt et møte med Unionens innenriksminister Amit Shah på onsdag, hvor BJP angivelig var opptatt av å ha Jakhar i partiet.

◾ Men en annen leder som forlot kongressen – Hardik Patel < /strong>– har fortsatt ikke bestemt seg for å bli med i BJP. Under en pressekonferanse i Ahmedabad sa Hardik: “De siste to dagene har det vært en diskusjon om at Hardik vil gå til BJP eller AAP. Jeg forteller deg ærlig at det ikke er noen slik planlegging. Og hvis det blir noen (slik planlegging), vil jeg ta en avgjørelse med stolthet. Jeg vil fortelle deg på forhånd at jeg kommer til å ta denne avgjørelsen.»

På dagens globale nyhetsartikkel har Indonesia sagt at de vil oppheve det tre uker gamle eksportforbudet for palmeolje fra mandag på grunn av forbedringer i sin innenlandske matoljeforsyning. Verdens fremste palmeoljeeksportør stanset 28. april forsendelser av rå palmeolje og noen avledede produkter for å prøve å dempe de skyhøye prisene på innenlandsk matolje, overraskende markeder som allerede ble skranglet av tidligere statlige intervensjonstiltak.

Politisk puls

◾ Bharatiya Janata-partiet (BJP), som har jobbet aggressivt for å utvide sin støttebase blant de planlagte kastene (SCs), vil ha partiarbeiderne for å øke innsatsen for å nå ut til dalittene og forbedre dets aksept blant dem slik at det blir fellesskapets “primære valg” blant partiene. I løpet av et 9 timer langt møte med BJPs Dalit-ledere inkludert parlamentsmedlemmer, parlamentsmedlemmer og dets SC Morcha-kontorbærere, holdt ved hovedkvarteret sist tirsdag, oppfordret partipresident JP Nadda dem til å bygge en “emosjonell kontakt” med partiet. samfunn.

◾ Når søket begynner etter den neste personen som kan styre Delhi, kan Arvind Kejriwal-regjeringen finne seg selv savnet Løytnantguvernør Anil Baijal. Til tross for alle sine løp med AAP-regimet, hadde Baijal, 76, gode relasjoner på et personlig nivå med lederne, og var en mild oppførsel.

Express Explained< /p>

◾ Edtech-oppstart Vedantu har sagt opp 424 ansatte – nærmere 7 prosent av arbeidsstyrken på 5900 – da firmaet forventer mangel på finansiering. Dette er den andre runden med permitteringer firmaet har gjennomført etter å ha levert rosa slipp til 200 akademikere og assistentlærere – både kontraktsmessige og heltidsansatte – med henvisning til ytelsesproblemer for to uker siden. Så hva betyr Vedantu å si opp ansatte for edtech-startups i India? Vi forklarer.

◾ Regjeringen har utstedt en sterk advarsel til tjenesteleverandører av virtuelle private nettverk (VPN): overhold cybersikkerhetsreglene utgitt av Indian Computer Emergency Response Team (CERT) -In) eller avslutte operasjoner i landet. Hva er en VPN? Hva bør du vite før du bruker en? Les her.