Werken AirPods met Android?

0
46
Framesira/Shutterstock.com

Apple AirPods zijn perfect in combinatie met een iPhone, maar wat als je een Android-smartphone of -tablet hebt? Het goede nieuws is dat alle AirPods-modellen basisfunctionaliteit bieden, maar dat je een paar leuke functies mist.

Android ziet AirPods als standaard Bluetooth-hoofdtelefoon

Alle modellen AirPods werken als standaard Bluetooth-hoofdtelefoons, die door vrijwel elk apparaat met Bluetooth-audiofunctionaliteit kunnen worden gebruikt. Het enige wat u hoeft te doen om ze draadloos te gebruiken met uw Android-smartphone of -tablet, is door ze handmatig te koppelen.

GERELATEERDAirPods verbinden met Android

Dit is een beetje anders dan hoe koppelen werkt op een iPhone of iPad, waarbij je gewoon je AirPods-hoesje opent en op verbinden tikt. Op een Android-apparaat moet je ze op de gebruikelijke manier koppelen.

Open eerst de AirPods-behuizing en houd de knop op de achterkant ingedrukt totdat het indicatielampje wit knippert. Ga nu op uw Android-apparaat naar Instellingen, navigeer naar Bluetooth & Apparaatverbinding > Bluetooth en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld. Tik nu op Nieuw apparaat koppelen en selecteer je AirPods in de lijst.

Advertentie

Je AirPods zouden nu net zo moeten werken als elke andere Bluetooth-koptelefoon die je bezit. Als je ze met een ander apparaat wilt gebruiken, moet je de koppelingsprocedure opnieuw volgen.

Welke AirPods-functies werken met Android?

Naast het functioneren als standaard stereohoofdtelefoons, kunnen AirPods Pro-modellen nog steeds gebruik maken van actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus. Schakelen tussen de twee werkt net als op een iPhone: door in de steel van een van de oordopjes te knijpen en deze vast te houden totdat je de bel hoort.

GERELATEERDWat is de transparantiemodus en hoe werkt het in een koptelefoon?

Transparantiemodus is handig omdat u de buitenwereld kunt horen terwijl u uw AirPods draagt. Dit betekent dat u geen oordopje hoeft uit te doen om te horen wat iemand zegt, hoewel u misschien wilt pauzeren of de muziek zachter wilt zetten om het u gemakkelijker te maken. Bij lage volumes is dit een veiligheidsfunctie, omdat je hiermee naar muziek, podcasts of audioboeken kunt luisteren zonder de wereld om je heen uit het oog te verliezen.

Naast ruisonderdrukking en transparantiemodus werken ook standaardgebaren. Dit omvat de standaard dubbele tik op AirPods (om muziek af te spelen of te pauzeren), plus meer diepgaande enkele keer knijpen (afspelen/pauzeren), dubbel knijpen (vooruit springen) en drie keer knijpen (achteruit overslaan).

< h2 role="heading" aria-level="2">Welke AirPods-functies werken niet met Android?

Veel Apple-gerichte functies werken niet op Android, zoals het versnelde installatieproces wanneer u uw hoofdtelefoon voor het eerst op een iPhone aansluit. Android-apparaten moeten handmatig worden gekoppeld, en dat betekent ook dat Android-gebruikers de automatische schakelfunctie mislopen die AirPods zo geweldig maakt voor Apple-gebruikers.

Als je een iPhone, een iPad en een Mac hebt, je AirPods schakelen automatisch tussen apparaten die aan dezelfde Apple ID zijn gekoppeld. Dit betekent dat u uw AirPods maar met één apparaat hoeft te koppelen. Android-gebruikers moeten hun AirPods koppelen aan elk afzonderlijk apparaat dat ze willen gebruiken.

Apple

Een andere potentieel nuttige functie die Android-gebruikers missen, is spraakondersteuning via Siri. Omdat Siri een Apple-functie is, is de “Hey, Siri” altijd-luisteren trigger werkt hier niet. Standaard kunnen Android-gebruikers hun favoriete assistent niet gebruiken met AirPods (hoewel er apps zijn die hierbij kunnen helpen).

Advertentie

Uw AirPods kunnen controleren’ batterij met behulp van een widget op iOS maakt het gemakkelijk om te weten wanneer uw hoofdtelefoon moet worden opgeladen. Apple heeft zelfs Siri-functionaliteit om dit aan te kunnen, als je wilt. Net als spraakassistenten kunnen Android-gebruikers dit niet inschakelen zonder de hulp van extra apps.

Het handige “Find My” app maakt het gemakkelijk om je iPhone, Mac, AirTags en AirPods te vinden. Omdat de functie afhankelijk is van bijbehorende Apple-apparaten om te werken, worden AirPods die zijn gekoppeld aan een Android-telefoon niet bijgewerkt op de 'Find My'-app. netwerk, en is dus niet traceerbaar via iCloud.

AirPods Pro-gebruikers kunnen de “Ear Tip Fit Test” onder de AirPods Pro-instellingen (toegankelijk door op de “i”-knop naast je AirPods te tikken onder Instellingen > Bluetooth). Hiermee wordt gecontroleerd of uw huidige keuze aan oordopjes (klein, medium of groot) correct past, maar het is niet beschikbaar op Android. Gelukkig is het vrij eenvoudig te zien wanneer de tips te groot of te klein zijn (ze passen misschien niet, vallen uit of de tijd, of veroorzaken overmatige geluidslekkage).

Nog een Apple-exclusief functie is de mogelijkheid om uw AirPods-bedieningselementen aan te passen. Terwijl AirPods standaard eenvoudig afspelen/pauzeren voor dubbele tikken en AirPods Pro enkele, dubbele en driedubbele knijpbewegingen kan gebruiken; op iPhone en iPad is het mogelijk om meer te doen dan dit.

Ten slotte zullen Android-gebruikers in-ear-detectie missen, waardoor muziek of podcasts automatisch kunnen worden afgespeeld en gepauzeerd wanneer u een AirPod in uw oor plaatst of uit uw oor haalt. Gelukkig kan vergelijkbare functionaliteit worden bereikt met een app.

Sommige functies werken met apps van derden

Er zijn een paar apps van derden voor Android die enkele van deze ontbrekende functies kunnen herstellen. Dit omvat een batterijniveau-indicator, in-ear-detectie en de mogelijkheid om de stemassistent van uw keuze te activeren terwijl u uw AirPods draagt.

Assistent-trigger

Advertentie

Deze apps omvatten AndroPods en Assistant Trigger (voor alle drie de functies) en AirBattery (voor batterijniveau). Deze apps zijn gratis, maar voor volledige functionaliteit is een in-app-aankoop vereist. Rapporten over hoe goed deze apps werken zijn wisselend, dus misschien wil je je verwachtingen bijstellen als je iPhone-compatibiliteitsniveaus verwacht.

Overig Dingen om in gedachten te houden

Bij gebruik van AirPods met een Android-apparaat neemt de geluidskwaliteit een duik in vergelijking met het gebruik van dezelfde koptelefoon op een iPhone. Dit komt omdat AirPods afhankelijk zijn van de AAC-codec, die over het algemeen beter werkt op een iPhone. SoundGuys heeft een artikel waarin de ins en outs van dit fenomeen worden uitgelegd, dat een hogere ruisvloer op Android met zich meebrengt en de neiging van het platform om Bluetooth-codering de prioriteit te geven ten gunste van energie-efficiëntie.

Hetzelfde problemen doen zich niet voor op iOS omdat Apple audiostreaming anders afhandelt. Er zijn betere draadloze hoofdtelefoons die verschillende codecs gebruiken, zoals SBC en LDAC, die beter zijn ontworpen voor het Android-platform.

Moet u AirPods voor uw Android-apparaat kopen?

Als je een paar AirPods hebt die je voornamelijk met je iPhone gebruikt, kan het geen kwaad om ze op je Android-apparaat aan te sluiten om naar een podcast te luisteren of een telefoongesprek aan te gaan. Je zou zelfs weg kunnen komen met het streamen van muziek als je niet al te druk bent over de AAC-streamingkwaliteit.

Samsung

Maar u moet niet naar buiten gaan en AirPods kopen die speciaal zijn bedoeld voor gebruik met uw Android-apparaat. U kunt beter iets kopen dat is ontworpen met functies die specifiek zijn voor uw apparaat (zoals de Samsung Galaxy Buds 2 hierboven), of iets voor een redelijkere prijs. Het is de moeite waard om ReviewGeek's beoordeling van de Pixel Buds A-serie van Google te bekijken, die slechts $ 99 kost.

Advertentie

Afgezien van streamingkwaliteitsproblemen, mis je de functies die worden gebruikt om de premium prijs van Apple te rechtvaardigen. Op een iPhone leveren AirPods en AirPods Pro een goede geluidskwaliteit, maar het zijn alle andere functies, zoals naadloos kunnen schakelen tussen apparaten, Siri activeren en ze in een paar seconden instellen, wat ze een waardevolle investering maakt.

Draadloze hoofdtelefoon voor gebruik met Android

Er is een reeks hoofdtelefoons in verschillende prijsklassen voor Android-gebruikers die fatsoenlijk draadloos geluid willen. Voor iets dat vergelijkbaar is met de AirPods Pro (onze best beoordeelde oordopjes voor iPhone), kijk dan eens naar de Sony WF-1000XM4 die de beste ruisonderdrukking en ondersteuning voor LDAC heeft.

Beste draadloze oordopjes met ruisonderdrukking

Sony WF-1000XM4

Geniet van meerdere geluidsmodi en comfortabele oordoppen van polyurethaan die zich naar uw gehoorgang vormen voor een nog betere afdichting.

Amazon

$278.00
 

Best Buy

$279.99
 < /p>

In plaats van AirPods te kopen voor gebruik met Android, bekijk in plaats daarvan onze beste verzameling draadloze oordopjes. U kunt wat geld besparen op goedkopere hoofdtelefoons met vergelijkbare functies, of iets meer uitgeven om een ​​hoofdtelefoon te kopen die het meeste uit uw favoriete smartphone haalt.

GERELATEERD: De beste draadloze oordopjes van 2022

LEES VOLGENDE

  • › 10 dingen die uw wifi-signaal thuis blokkeren
  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen
  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Dit is hoe Steve Jobs Adobe Flash vermoordde
  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
  • › Hier is hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022