Voor de veiligheid van de Gaganyaan-bemanning zal ISRO falen simuleren met 'abort missions'

0
100

Het tweede testvoertuig wordt in december van dit jaar gelanceerd, naar een grotere hoogte gestuurd en vervolgens teruggebracht nadat een vergelijkbare simulatie is uitgevoerd.

ISRO zal twee onbemande “afbreekmissies” uitvoeren ”, de ene in september en de andere in december,om mislukkingen te simuleren en de veiligheid van de bemanning te garanderen als onderdeel van de routekaart voor Gaganyaan, de eerste bemande vlucht van het land naar de ruimte, in 2024, vertelde ISRO-voorzitter S Somanath aan The Indian Express.

“Onze eerste prioriteit is de veiligheid van mensen. Dus we concentreren ons nu op het afbreken van missies – dat is het simuleren van mislukkingen en het veilig terugbrengen van de bemanning onder die omstandigheden. Het eerste Testvoertuig hiervoor is klaar en we zullen deze in september van dit jaar lanceren. De menselijke capsule zal 15 kilometer omhoog worden gestuurd, we zullen een abortieve simulatie simuleren en dan zal de capsule veilig met parachutes in zee worden neergehaald'', zegt Somanath, tevens secretaris van het Department of Space.

Read |S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtevaartsector kunnen defensie en productie een boost geven'

Het tweede testvoertuig wordt in december van dit jaar gelanceerd, naar een grotere hoogte gestuurd en vervolgens teruggebracht nadat een soortgelijke simulatie is uitgevoerd.

p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“We stellen de bemande missie opzettelijk uit, omdat dit een zeer gevaarlijke missie is. Lukt dit niet, dan kan het zijn dat het hele project zelfs moet worden stilgelegd. We moeten dus uiterst nauwkeurig en absoluut zeker zijn. Een mislukte missie zal een zeer slechte impact hebben op het systeem en op ISRO'', zei Somnath.

Best of Express Premium

Premium

Chirag Dilli en zijn vervlogen dagen van kleurrijke bruiloften

Premium

Qasim Rasool Ilyas: Voor de eerste keer heeft AIMPLB besloten om contact op te nemen met…

PremiumDU's Hindu College professor gearresteerd voor post op "Shivling&#…

Premium

Het Westen mag het beleid van Poetin niet testen resolveMeer Premium Stories >>

De ISRO-chef wees erop dat, hoewel het belangrijkste doel van de Gaganyaan-missie is om de capaciteiten van India te demonstreren, het ook de eerste stap is naar een Indiaas ruimtestation in de toekomst.

“De komende decennia zal waarschijnlijk steeds meer menselijke activiteit naar de ruimte verschuiven, zei hij. “Het 3D-printen van organen komt bijvoorbeeld naar voren als een van de grootste sectoren die in de toekomst naar de ruimte zal verschuiven, aangezien zwaartekracht de perfecte voorwaarde is voor het laten groeien van organen”, zei hij.

Vorige week voerde ISRO de lancering uit van de HS 200-raketbooster in Sriharikota als onderdeel van de eerste fase van Gaganyan. De HS200-booster, die 20 m lang was en een diameter van 3,2 m had, werd geladen met 203 ton vaste stuwstof en getest voor een duur van 135 seconden.

De missie, die drie Indianen naar Low Earth zal vervoeren Orbit (LEO), werd teruggedrongen vanwege de pandemie — het zou oorspronkelijk dit jaar worden gelanceerd, wat samenviel met 75 jaar India's onafhankelijkheid.

Lees ook |Er wordt gewerkt aan de geplande Venus-missie in India, zegt ISRO-voorzitter

“Er is een grote impact geweest door de Covid-pandemie — de productie van verschillende systemen wordt aangetast en het herstarten kost tijd. Door Covid zijn we anderhalf jaar kwijt. Europa werd zwaar getroffen en daardoor werden de productie- en toeleveringsketens verstoord en moesten we veel onderdelen uit deze landen aanschaffen, waaronder elektronica en computerchips. Er was ook een beperking van de uitgaven als gevolg van Covid'', zei Somanath.

Volgens ISRO zal het Gaganyaan-programma van Rs 9.023 crore “de basis leggen voor een duurzaam Indiaas programma voor menselijke ruimteverkenning in de lange rennen''.