Uitgelegd: waarom Unacademy op zoek gaat naar offline onderwijs

0
55

Studenten in Kota, het grootste privécoachingcentrum van India. Unacademy is van plan zijn eerste offline centrum in Kota te openen. (Express Photo/File)

Terwijl de vraag naar online onderwijs daalt met het opheffen van Covid-19-beperkingen, heeft edtech-bedrijf Unacademy een richtsnoer genomen van zijn belangrijkste rivaal Byju's en zijn inval in de offline leerruimte aangekondigd door zijn eigen coaching te lanceren centra, die collegegeld aanbieden voor vergelijkende examens.

Best of Explained

Klik hier voor meer informatie

Waarom stort Unacademy op offline onderwijs?

Met deze stap neemt Unacademy het op tegen Byju's, de grootste rivaal en India's meest gewaardeerde edtech-startup, die vorig jaar Aakash Educational Services Ltd voor bijna $ 1 miljard overnam, waarmee het zijn intrede op de offline onderwijsmarkt markeerde.

Net als Aakash zal Unacademy zich ook richten op NEET UG, IIT JEE en basiscursussen voor studenten van de IX tot XII. Unacademy heeft echter nog een lange weg te gaan om het bereik van Byjus eigendom van Aakash in het land, dat meer dan 200 bijlescentra heeft, te evenaren.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Wat is de betekenis van het besluit van Unacademy?

De stap komt op een moment dat de vraag naar online onderwijs begint af te nemen als gevolg van Covid-19-beperkingen worden door het hele land getild. Dit dwingt edtech-bedrijven om ook de offline leermarkt aan te boren.

Best of Express Premium

Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op ‘ Shivling&#…Premium

UPSC CSE Key – 20 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Ter terechtzitting MVA-regering als BJP, Center neemt het tegen elkaar op in rechtbanken Premium

Uitgelegd: de zaak Krishna Janmabhoomi in Mathura, en de uitdaging om … Meer Premium Stories >>

Het valt ook samen met een algemene vertraging van de financiering van Indiase startups te midden van geopolitieke spanningen onder leiding van de Russische invasie van Oekraïne, en een enorme correctie in technologieaandelen wereldwijd en in India, die bedrijven heeft gedwongen niet alleen hun cash-burn te verminderen, maar op zoek te gaan naar nieuwere manieren om inkomsten te genereren.

Unacademy, dat voor het laatst werd gewaardeerd op $ 3,4 miljard, heeft onlangs meer dan 600 werknemers en docenten ontslagen om het geldverspilling te verminderen.

Desgevraagd weigerde het bedrijf om commentaar te geven op hoeveel geld het van plan was te injecteren in zijn offline uitstapje.

Ook in Explained |Wat een kindertand ons vertelt over onze oude neven

Dus, wat zijn de plannen van Unacademy?

Het bedrijf zei dat het zijn eerste offline centrum zou lanceren in Kota, het privé-coachingcentrum van het land. Het zal dan soortgelijke centra lanceren in Jaipur, Bengaluru, Chandigarh, Ahmedabad, Patna, Pune en Delhi. Het hoopt tot 15.000 studenten in te schrijven in de eerste batch.

Unacademy zal binnenkort ook een nationale toelatingstest voor beurzen uitvoeren voor batchinschrijvingen.