Start kullimport: PowerMin til stater

0
45

I desember tillot senteret alle stater å importere kull opptil 10 prosent av kravene for å øke lave lagerbeholdninger av tørt brensel ved termiske kraftverk.

Senteret har bedt statene om å umiddelbart begynne å importere kull for å møte kraftbehov og for å løfte kull på vei, da unnlatelse av å gjøre det kan føre til mangel i slike stater under monsunen.

Kraktminister RK Singh har skrevet til sjefsministre i alle stater som har ikke startet prosessen med kullimport, ifølge en offentliggjøring.

I separate brev til Haryana, Uttar Pradesh, Karnataka og Vest-Bengal “uttrykte Singh bekymring for at anbudsprosessen for kullimport enten ikke har startet eller ikke er fullført i disse delstatene,” sa utgivelsen. Han har også bedt statene om å løfte hele mengden kull som tilbys dem av kullselskaper gjennom RCR (road-cum-rail)-modus for å bygge kulllagre. Tidligere har regjeringskilder bemerket at et utilstrekkelig antall tilgjengelige jernbaneriver for transport av kull hadde bidratt til mangelen på kull ved kraftverk.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>Singh fortalte stater at ethvert kull som tildeles en stat for levering med RCR-modus som ikke blir løftet, vil bli omfordelt til andre trengende stater. Han bemerket at stater som enten ikke klarer å øke lagrene gjennom import eller ikke klarer å løfte hele allokeringen av kull, kan møte mangel i monsunsesongen.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 20. mai 2022: Hva du trenger å lese i dagPremium

Forklart: Krishna Janmabhoomi-saken i Mathura, og utfordringen til …

Premium

Bhool Bhulaiyaa 2 filmanmeldelse: Tabu ruver over alle i denne Kartik …

Premium

S Somanath: 'Private aktører i romsektoren kan øke forsvar, produksjon…Flere Premium-historier >>

I desember tillot senteret alle stater å importere kull opptil 10 prosent av kravene for å øke lave lagre av tørt brensel ved termiske kraftverk. Lave kulllagre ved termiske anlegg førte til strømbrudd fra april i de fleste stater i Nord-India og flere i Sør-India ettersom høye temperaturer økte etterspørselen etter kraft, selv om en viktig del av den importerte kullbaserte kapasiteten ikke produserte kraft på grunn av høy globale kullpriser.

Bekymringene for kulllagrene ved anleggene består selv ettersom kraftkrisen har avtatt den siste uken, med markedsklareringsprisen for kraft på Day Ahead Market ved India Energy Exchange (IEX) som har kommet ned til Rs 5,2 per enhet for levering på 18. mai fra 12 Rs per enhet (takprisen) i begynnelsen av måneden. Totalt 90 termiske kraftverk av de 165 varmekraftverkene i drift hadde kritisk lave nivåer av kull 17. mai.

Tidligere enn vanlig før-monsunregn i Sør-India og det kraftige regnværet over kysten stater på grunn av syklonen Asnani har ført til lavere kraftbehov i sørstatene, ifølge IEX. Det har også vært en økning i vannkraft- og vindkraftproduksjon i sørlige stater – inkludert Karnataka, Tamil Nadu, Telangana og Andhra Pradesh – som har bidratt til lavere kjøp fra slike stater på børsen.

Bekymringer over kulllagresituasjonen vedvarer ettersom eksperter har bemerket at lave kulllagre som går inn i monsunsesongen kan gi en verre kraftkrise senere på året fordi kulllagrene ved kraftverk ofte synker i løpet av sesongen da både produksjon og transport av kull påvirkes negativt av regn. .