Sak om «bestikkelse for visum»: Karti Chidambarams assistent sendt til 4-dagers CBI-varetekt

0
38

Karti Chidambaram. (Fil)

En spesiell CBI-domstol i Delhi varetektsfengslet torsdag S Bhaskararaman, den påståtte autoriserte regnskapsføreren og nærassistenten til MP Karti Chidambaram, i fire dager CBI-varetekt etter at han ble arrestert i forbindelse med 'bestikkelse for visum'-sak.

Spesialdommer Prashant Kumar varetektsfengslet Bhaskararaman og la merke til at det ville være passende siden “etterforskningen har startet i denne saken som er i begynnelsen”, og at etterforskningsoffiseren trengte litt tid for å samle inn all relevant informasjon i dette tilfellet.

Bhaskararaman ble fremstilt for domstolen i Delhi med varetektsfengsling fra Chennai, hvorfra han ble arrestert onsdag.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Saken ble registrert på grunnlaget for en referanse sendt av Enforcement Directorate (ED) helt tilbake i 2018. CBI satte imidlertid i gang en foreløpig undersøkelse (PE) først i mars i år og registrerte en FIR 14. mai.

Beste av Express Premium

Premium

Qasim Rasool Ilyas: For første gang har AIMPLB bestemt seg for å nå ut av…

Premium

DU’s Hindu College-professor arrestert for innlegg om ‘Shivling&#…Premium

Når indisk økonomi vokser, må senteret og statene samarbeide

Premium

Regjeringene må forstå at ressursene holdes i tillit. De er ikke … Flere Premium-historier >>

FIR, sa kilder, er basert på påstander om at Karti tok imot en bestikkelse på 50 lakh Rs fra Vedanta Group for å lette visum for 300 kinesiske statsborgere fra et selskap som jobber i samarbeid med et Vedanta-datterselskap for et kraftprosjekt i Punjab.

CBI hadde søkt Bhaskararaman’s varetekt i 14 dager, med påstand om at han som autorisert regnskapsfører for Karti, hadde relevant informasjon samt diverse e-poster. Disse er pålagt å bli hentet fra ham som varetektsfengslingen var påkrevd for, het det.

Senioradvokat Trideep Pais, som møtte opp for den siktede, motsatte seg varetektssøknaden og sa at Bhaskararaman også ble stilt for en siktet i INX Media-saken og var på vanlig kausjon i saken, som ble initiert av ED, og ​​ble innvilget foregripende kausjon i saken av CBI.

Pais anførte at det ikke var behov for å varetektsfengsle siktede i saken. CBI varetekt siden det er sak for påtalemyndigheten at alle e-postene er innhentet i selve INX Media-saken.