Sågade Zelenskyj – sparkas av SD

0
112

Publicerad 21 maj 2022 kl 11.20

Inrikes. I sociala medier kritiserade Willy Salomonsson (SD), som sitter i kommunfullmäktige i Olofström, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Nu tvingas han lämna politiken.

Gilla artikeln på Facebook

På sitt Twitterkonto har SD-politikern bland annat skrivit att han vill se sanktioner mot Ukrainas president Zelenskyj, då han ”hänsynslöst offrar sitt eget folk”. Något som uppmärksammades av den vänsterextrema tidningen Expo.

“Jag har haft ett allvarligt samtal med Willy och han förstår att detta är ohållbart. Han har tänkt igenom situationen och förstår hur illa detta kan tolkas och meddelade därav att han kommer avsäga sig samtliga uppdrag för SD”, skriver partiets gruppledare i Olofström, Max Nielsen, till SVT Nyheter Blekinge.

“SD-Olofström står 100% bakom Ukraina”, skriver han vidare.