Review Keychron Q3 QMK mechanisch toetsenbord: precies jouw type

0
43

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut design Nirvana

Prijs: $174 Nu kopen Marcus Mears III

Het tenkeyless Q3 QMK-toetsenbord van Keychron heeft een stevig CNC-aluminium frame, hot-swappable schakelaars, fluweelzachte toetsaanslagen en een volledige reeks aanpassingsopties. Beginners en enthousiastelingen, zowel Mac- als Windows-gebruikers, dit toetsenbord is voor jou.

Dit is wat we leuk vinden

 • Vlekkeloze toetsaanslagen
 • Stijlvol ontwerpopties
 • Houten polssteun
 • Hot-swappable
 • Duurzame bouwkwaliteit

En wat we Niet doen

 • Software-instelling
 • Pinggeluid op sommige toetsen
 • Geen hoekaanpassingen

Wel eens van deckflex gehoord? De Q3 QMK heeft dat niet. De stevige bouwkwaliteit is slechts een van de vele grote voordelen van dit Keychron-bord. Er zijn gebreken, maar er zijn er maar weinig tussen. Dit is wat je moet weten voordat je dit je belangrijkste typewerkstuk maakt.

Inhoudsopgave

Bouwkwaliteit en vormfactor
Duurzaamheid en geluidsniveau
Aanpassingsopties
Vergelijkingen: Q2 en andere opties
Moet u de Keychron Q3 QMK kopen?

Bouwkwaliteit en vormfactor

Marcus Mears III

 • Gewicht: 2000 g (4,4 lbs)
 • Aansluiting: USB -C, Type-C naar Type-A adapter meegeleverd
 • Chassis: CNC geanodiseerd aluminium
 • Schakelaars: Gateron G Pro
 • Hot-swappable: Ja
 • Stabilisatoren: Inschroefbare PCB-steken
 • Keycaps: Double-shot PBT

De Keychron Q3 QMK is gemaakt van hoogwaardige materialen en dat merk je zodra je hem uit de doos haalt. Het extreem soepele CNC-gefreesde (Computer Numerical Control) geanodiseerde aluminium chassis arriveerde zonder een smet in zicht. Het zorgt, samen met vier rubberen voetjes aan de onderkant van het bord, voor absoluut geen beweging op uw bureau terwijl u op de toetsen beukt. Maak uw keuze tussen Carbon Black, Silver Grey en Navy Blue basisplaten met bijpassende keycap-afwerkingen.

Ik heb de volledig geassembleerde versie zonder knop ontvangen ter beoordeling, maar je kunt ook barebone-versies van zowel de knop als de versie zonder knop selecteren in de lay-outs ANSI (American National Standards Institute) en ISO (International Organization for Standardization). De barebone-versies (die binnenkomen voor $ 154 en $ 164) geven je de PCB (Printed Circuit Board), behuizing en stalen plaat. Je kunt deze vervolgens laden met je favoriete schakelaars, stabilisatoren en keycaps.

Opmerking: Als u de volledig geassembleerde versie aanschaft, ontvangt u keycaps voor zowel Windows als Mac.

De standaard double-shot OSA PBT-keycaps zijn uitstekend. Hun gestroomlijnde OSA-curve (zoals OEM- en SA-keycaps gecombineerd) helpt je vingers comfortabel op de toets te landen waar je op mikt, wat helpt om dubbele toetsaanslagen tegen te gaan. De meeste goedkope mechanische toetsenborden, en veel dure opties, bieden keycaps die graag pronken met alledaagse olie en vuil. De grijze toetsen van de Q3 QMK daarentegen zijn geweldig in het verbergen van deze onsmakelijke aanblik en ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken.

Toggle Volledige weergave1 van 3Vorige dia < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Volgende Dia Vorige Dia
KeychronNext Slide Vorige Slide
KeychronNext Slide

De Carbon Black-versie wordt vergezeld door zwarte, koelgrijze en lichtrode accenttoetsen voor een ingetogen, simplistische look.

Het zilvergrijze bord heeft toetsen met lichtgrijze, grijze en gele accenten voor een gedistingeerd ontwerp dat net zo goed past op kantoor als in je gaming-opstelling.

De marineblauwe variant is een zee van prachtig verzadigde donkerblauwe, zachtblauwe en cyaan keycaps die net zo goed werken als een middelpunt op het bureau als een toetsenbord.

Volgens het driekeuzethema kunt u Gateron G Pro Red, Blue of Brown-switches kiezen. Ik geef de voorkeur aan bruine schakelaars omdat je het tactiele gevoel van een mechanisch toetsenbord krijgt met een veel zachtere 'klik'. dan blauwe schakelaars. Welke schakelaar je ook kiest, ze zijn allemaal voorgesmeerd; dit geeft de typervaring van de Q3 QMK een enorme voorsprong op de meeste andere kant-en-klare boards.

Elke toetsaanslag is zijdezacht van boven naar beneden, een schril contrast met inferieure boards met overdreven stijve schakelaars en rammelende stabilisatoren.

Toggle Full-Size View1 of 2Previous Slide
Marcus Mears IIIVolgende dia Vorige dia
Marcus Mears IIIVolgende dia

Ze zijn ook hot-swappable, dus als je de ene dag 3-pins Cherry MX Red-schakelaars voelt en de volgende 5-pins Gateron MX Blue-schakelaars, verwijder dan gewoon de keycaps met behulp van de meegeleverde keycap-trekker, verwijder de schakelaars met de schakelaartrekker, en laat de schakelaar naar keuze erin vallen, u hoeft niet eens het toetsenbord los te koppelen.

Over stabilisatoren of steken gesproken, dit gebied is weer een overwinning voor de Q3 QMK. De standaardsteken zijn meer dan voldoende voor een stevige enter-toets en de juiste spatiebalkinvoer, waar je ook tikt. Maar als u op zoek bent naar meer, kunt u ze gerust zelf verwisselen met slechts een paar schroeven. Je zou misschien denken dat de mogelijkheid om de stabilisatoren te verwijderen ironische instabiliteit zou veroorzaken, maar dit kan niet minder waar zijn.

Ik ben ook onder de indruk van de kwaliteit van de geleverde stroomkabel. Het is gevlochten, past mooi bij de kleur van het bord en wordt geleverd met een adapter voor Type-C naar Type-A als je geen Type-C-poort op je computer hebt.

Toggle Weergave op volledige grootte1 van 3Vorige dia
Marcus Mears IIIVolgende dia Vorige dia
Marcus Mears IIIVolgende dia Vorige dia Volgende dia

Voortbordurend op het thema accessoires, was de polssteun verrassend houten. De doos zou je niet doen geloven, maar dit comfortabele, gladde stukje vakmanschap is volledig van hout gemaakt. Ik was eerst sceptisch, maar ik ben volledig geconverteerd na een paar weken testen. Mijn Q3 QMK voelt bijna onbruikbaar aan zonder dat hij na verloop van tijd een beetje verkleurt, maar het comfort blijft van dag tot dag hetzelfde.

Opmerking: Je ontvangt ook een keycap-trekker, schakelaartrekker, schroevendraaier en inbussleutel om je board aan te passen.

Dit is een algemeen, prijzenswaardig thema van de Q3 QMK. Het is solide, maar als je het niet leuk vindt, pas het dan aan. Zelfs als je gewoon op zoek bent naar een verandering van tempo, zijn de hot-swappable schakelaars, gemakkelijk te veranderen keycaps en verwijderbare stabilisatoren klaar om te accommoderen.

Duurzaamheid en geluidsniveau

Marcus Mears III

De keycaps, schakelaars en stabilisatoren zijn van topklasse, maar hoe zit het met de PCB, het geluidsabsorberende schuim en de siliconen pakkingen? Bieden de interne plaat en de buitenste aluminium behuizing voldoende bescherming? En hoe zit het met het geluidsniveau, eventuele metalen pings?

GERELATEERD< /strong>Al die verwarrende termen voor mechanisch toetsenbord, uitgelegd

Te beginnen met de PCB—het “brein” van het toetsenbord—Ik merkte absoluut geen problemen. Met behulp van het tabblad Key Tester in VIA werkte 100% van het bord direct uit de doos. Ik heb nooit problemen gehad met ghosting bij het typen van tests of gamen, en problemen met dubbel typen waren niet aanwezig.

Het geluidsabsorberende schuim doet wat het kan, maar het verbergt zeker niet de metalen pings die dit board maakt. Sommige toetsen klinken beter dan andere, maar je zult de ping herkennen als je hem hoort. De siliconen pakkingen zijn hetzelfde verhaal; een leuk idee om een ​​ontwerp met dubbele pakking te gebruiken om metaal-op-metaal contact te minimaliseren, maar uiteindelijk hoor je dit bord nog steeds via je koptelefoon als je typt.

De duurzaamheid van dit toetsenbord is bijna niets. De buitenbehuizing is een tank, de interne stalen plaat houdt alles op slot, veilig en beveiligd, en aangezien de schakelaars, toetsdoppen of stabilisatoren na verloop van tijd verslijten, is het snel en eenvoudig om ze te vervangen.

Aanpassingsopties

Hier is waar de kwaliteit van Keychron een beetje afwijkt van het bord . Dit bord is plug-and-play, maar niet plug-and-customize. De aanpassingssoftware van Keychron, VIA, kost wat moeite om aan de slag te gaan. Eerst moet je de software downloaden en installeren vanaf GitHub.

Opmerking:VIA is beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-computers. Zorg ervoor dat u de juiste installatie voor uw besturingssysteem selecteert.

Hier verwacht u dat het werk aan de gebruikerszijde ophoudt; maar dat is het niet. Open VIA en je ziet een “Apparaten zoeken…” snel. Ga naar Instellingen en schakel het tabblad Ontwerpen in. Zoek en download vervolgens het JSON keymap-bestand van het toetsenbord (Keychron linkt er niet naar vanaf de instructiepagina, je moet het zelf vinden) je kunt het ook vinden op de Q3 QMK-productpagina ).

Ga nu terug naar het tabblad VIA Design, klik op Laden, selecteer het JSON-bestand dat u zojuist hebt gedownload en… bewerk misschien je RGB-verlichting.

Tip: je moet het JSON-bestand elke keer dat je VIA start, importeren. Je kunt ook Bestand selecteren in de linkerbovenhoek om het JSON-bestand te importeren in plaats van naar het tabblad Ontwerpen te gaan.

Veel gebruikers’ maatwerkreizen, waaronder die van mij, kwamen op dit punt tot stilstand. Wanneer u naar het tabblad Configureren gaat en Verlichting kiest in de linkernavigatiebalk, ziet u mogelijk een leeg scherm, waardoor u de app opnieuw moet opstarten. Als dit het geval is met uw Keychron Q3, moet u de nieuwste versie van de firmware op uw bord flashen.

Ga naar de pagina Firmware flashen op de website van Keychron, download de juiste firmware voor uw toetsenbord, download QMK Toolbox en volg de stappen op het scherm. U moet uw spatiebalk verwijderen, de resetknop ingedrukt houden en uw stroomkabel aansluiten, en vervolgens de nieuwste firmware zoeken en flashen.

Dat is nogal wat werk om pas de lampjes van je toetsenbord aan, maar hoe werkt het nu alles is ingesteld? Gewoon goed.

De macro's en tools voor het opnieuw toewijzen van sleutels werken goed genoeg, maar het tabblad Verlichting is flauw, zelfs als het werkt. Je zult hier geen RGB-voorbeeld zien, dat toetsenborddiagram is alleen voor opnieuw toewijzen en macro's. De lichteffecten van mijn Q3 bleven vast aan Statisch, zelfs na het volgen van elke gegeven stap. Ik moest helemaal opnieuw beginnen om mijn bord weer in goede staat te krijgen, maar de lichteffecten zelf zijn uniek en de LED's zijn levendig.

Software is het belangrijkste gebied dat de Q3 QMK tegenhoudt , het is bijna perfect.

Vergelijkingen: Q2 en andere opties

De Keychron Q2 QMK is een kleiner, lichter bord, met een gewicht van 1645 g (3,6 lbs) en een lengte van 327,5 mm (12,9 inch). Vergelijk dit met de 2000 g (4,4 lbs), 365,1 mm lange Q3 QMK, en er is een aanzienlijk verschil als u weinig bureauruimte heeft.

Dezelfde bouwniveaus zijn beschikbaar voor aankoop, volledig geassembleerd en barebone. De kleuren zijn ook van generatie op generatie hetzelfde, Carbon Black, Silver Grey en Navy Blue. Schakelaars zijn niet anders, Gateron G Pro rood, blauw en bruin. In feite is alles behalve de kleur van de stabilisatoren en vormfactor hetzelfde. Als je op zoek bent naar een board van 65%, ga dan voor de Q2. Als je meer functionaliteit en meer gewicht wilt, ga dan voor de Q3.

Ik heb geen betere aanbeveling voor een toetsenbord. Iets als een Ducky One 3 kan de Q3 QMK een run voor zijn geld geven, maar het komt neer op persoonlijke voorkeur bovenaan de prestatiegrafieken. Als je op zoek bent naar een goedkoper, draadloos Keychron-toetsenbord, bekijk dan de K2-reeks.

Ducky One 3 SF Daybreak-toetsenbord

Uitstekende bouwkwaliteit, verbluffende esthetiek, topprestaties.

Amazon

$139.00
 

Moet je de Keychron Q3 QMK kopen?

Ik raad dit toetsenbord ten zeerste aan voor zowel beginners als liefhebbers. Met een werkelijk breed scala aan aanpassingsopties, robuuste duurzaamheid, serieuze stijl en typgevoel dat door niemand wordt geëvenaard, zijn er weinig redenen om de Keychron Q3 QMK niet aan te bevelen. Een daarvan is de software; als je begrijpt dat het een beetje een proces is, zul je een veel betere tijd hebben dan wanneer je een plug-and-customize-ervaring verwacht.

Dat zei, als je eenmaal je favoriete lichteffecten hebt opgeslagen en zelden de software hoeft te gebruiken, of als je niet veel geeft om RGB-verlichting in het algemeen, is dit bord een plezier om op te typen. Als het je niet bevalt hoe het vandaag voelt, verander het dan morgen. Keychron maakte het net zo eenvoudig als een paar schakelaars trekken en losschroeven. En als je nog nooit een polssteun van hout hebt gebruikt, probeer deze dan eens.

Beoordeling: 8/10 Prijs: $ 174 Koop Nu

Dit is wat we leuk vinden

 • Vlekkeloze toetsaanslagen
 • Stijlvolle ontwerpopties
 • Houten polssteun
 • Hot-swappable
 • Duurzame bouwkwaliteit

En wat we niet doen

 • Software-installatie< /li>
 • Pinggeluid op sommige toetsen
 • Geen hoekaanpassingen