Regjeringen ser på BPCL-salgsplanen på nytt etter utvidelsen

0
44

Med gjeldende markedspriser er statens eierandel i BPCL verdt over Rs 38 000 crore.

Regjeringen vil se på planene for salg av Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL) på nytt etter fullføringen av ekspansjonsplanene i selskapet, sa en kilde som er klar over utviklingen til journalister onsdag. Kilden, som ikke ønsket å bli sitert, sa at privatiseringen av BPCL var stoppet ettersom det bare var én interessert budgiver i kampen. Regjeringen hadde planlagt å selge hele sin eierandel på 52,98 prosent i BPCL og inviterte Interesseuttrykk (EoI) i mars 2020 og mottok bud fra Anil Agarwals Vedanta-gruppe og amerikanske venturefond Apollo Global Management Inc og I Squared Capital Advisors . De to venturefondene trakk deretter tilbake sin interesse for oppkjøpet.

“Når det er én enkelt budgiver, dikterer de narrativet,» sa personen, og la merke til at BPCL var inne for en stor utvidelse, inkludert etableringen av et petrokjemikompleks i Bina i Madhya Pradesh.

Kilden bemerket også at regjeringen ville se på om den ville foreta en delvis eller fullstendig desinvestering av BPCL.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Volatilitet i globale råoljepriser så vel som perioder der statseide oljemarkedsføringsselskaper har måttet selge drivstoff med tap, kan ha påvirket investoren interesse i BPCL, den nest største drivstoffforhandleren i landet. Med dagens markedspriser er statens eierandel i BPCL verdt over Rs 38 000 crore.

Best of Express Premium

Premium

DU’s Hindu College-professor arrestert for innlegg på ‘ Shivling&#…

Premium

UPSC CSE-nøkkel – 20. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

På rettssak MVA-regjeringen som BJP tar Center opp mot hverandre i domstolene

Premium
Forklart: Krishna Janmabhoomi-saken i Mathura, og utfordringen til … Flere Premium-historier >&gt ;