Regeringen ser över avyttringsplanen för BPCL efter expansion

0
47

Med nuvarande marknadspriser är regeringens andel i BPCL värd över Rs 38 000 crore.

Regeringen kommer att se över planerna för avyttringen av Bharat Petroleum Corporation Ltd (BPCL) efter slutförandet av expansionsplaner för företaget, sa en källa som var medveten om utvecklingen till reportrar på onsdagen. Källan, som inte ville bli citerad, sa att privatiseringen av BPCL hade stoppats eftersom det bara fanns en intresserad budgivare i striden. Regeringen hade planerat att sälja hela sin andel på 52,98 procent i BPCL och bjöd in intresseanmälningar (EoI) i mars 2020 och tog emot bud från Anil Agarwals Vedanta-grupp och de amerikanska riskfonderna Apollo Global Management Inc och I Squared Capital Advisors . De två riskfonderna drog därefter tillbaka sitt intresse för förvärvet.

“När det finns en enda budgivare dikterar de narrativet”, sa personen och noterade att BPCL stod inför en stor expansion, bl.a. uppbyggnaden av ett petrokemikomplex i Bina i Madhya Pradesh.

Källan noterade också att regeringen skulle undersöka om den skulle göra en partiell eller fullständig avveckling av BPCL.

https://images. .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Volatiliteten i de globala råoljepriserna såväl som perioder då statsägda oljemarknadsföringsföretag har varit tvungna att sälja bränsle med förlust kan ha påverkat investerarnas intresse för BPCL, den näst största bränsleåterförsäljaren i landet. Med nuvarande marknadspriser är regeringens andel i BPCL värd över 38 000 crore Rs.

Best of Express Premium

Premium

Förklarat: Krishna Janmabhoomi-fallet i Mathura, och utmaningen att …

Premium

Bhool Bhulaiyaa 2 filmrecension: Tabu reser sig över alla i denna Kartik …

Premium

S Somanath: “Privata spelare inom rymdsektorn kan stärka försvaret, tillverka…

Premium

Afghansk ekonomi i spillror, relationer o n hold, Delhi och Kabul handlar via D…Fler premiumhistorier >>