Railways, IIT-Madras for å utvikle Indias egen Hyperloop

0
43

Når det er fullført, vil det indiske systemet være på nivå med Virgin Hyperloop-anlegget i USA når det gjelder funksjonalitet, men vil overgå det betydelig når det gjelder kostnader, la uttalelsen til.

The Indian Railways og IIT-Madras legger ut på et felles oppdrag for å utvikle Indias egen Hyperloop, et nytt system som foreslår å bruke magnetisk levitasjonsteknologi i rør for å muliggjøre reise med flylignende hastigheter.

< p>Det er Hyperloops lavenergibehov som har trukket jernbanen mot prosjektet, sa en uttalelse utstedt av departementet torsdag, som fremhever hjelpen denne teknologien kan tilby når landet bestreber seg på å oppnå karbonnøytralitet.

Når det er fullført, vil det indiske systemet være på nivå med Virgin Hyperloop-anlegget i USA når det gjelder funksjonalitet, men vil overgå det betydelig når det gjelder kostnader, la uttalelsen til.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

The Railways vil også hjelpe instituttet med å sette opp et Center of Excellence for Hyperloop Technologies.

Best of Express Premium

Premium

Mehbooba Mufti-intervju: ‘Selvfølgelig er PDP skal kjempe mot valget…

Premium

Hvorfor møter NCP-sjef Sharad Pawar Brahmin-samfunnsledere i Pune t…Premium

Det første stoppet for Azam, sønn ut av fengselet var denne SP-lederens hus

Premium

På spill i Gyanvapi, håpet om en sivilisasjon Flere Premium-historier >> Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Uttalelsen sa at departementets interesse ble vekket da det kom til å vite at et team på 70 IIT-Madras-studenter kalt 'Avishkar Hyperloop' har jobbet med teknologien siden 2017, og har brukt skalerbarhet og sparsommelige ingeniørkonsepter for et Hyperloop-basert transportsystem.< /p>

Teamet, la det til, hadde endt i topp-10 global rangering på SpaceX Hyperloop Pod Competition-2019, det eneste asiatiske laget som gjorde det. Prosjektet deres vant også «Most Scalable Design Award» under European Hyperloop Week – 2021.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

I mars i år, heter det i uttalelsen, ble departementet kontaktet av IIT-Madras som foreslo å samarbeide om et prosjekt for å utvikle en “kontaktløs pod-prototype” og også den “første av sitt slag Hyperloop-testanlegget” på Discovery Campus (på Thaiyur).

Prosjektkostnaden, som anslått av instituttet, er Rs. 8,34 crore, sa uttalelsen, og la til, “når det er etablert, vil det foreslåtte anlegget tilby verdens største Hyperloop Vacuum Tube som kan brukes som en testseng for videre forskning på Hyperloop av Indian Railways.”