PM Modi ontmoet Biden op 24 mei aan de zijlijn van Quad Summit

0
49

De Amerikaanse president Joe Biden en premier Narendra Modi. (Express File)

Premier Narendra Modi zal op 24 mei een ontmoeting hebben met de Amerikaanse president Joe Biden, aangezien beide leiders naar Japan zullen reizen voor de Quad-leiders’ top.

De premier zal in de marge van de top ook een bilaterale ontmoeting houden met de Japanse tegenhanger Fumio Kishida.

Dit is de vierde Quad-leiders’ top – twee virtuele topbijeenkomsten en één persoonlijke top hebben al plaatsgevonden. De situatie in Oekraïne zal naar verwachting de discussies domineren.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Bij de aankondiging van het bezoek van de premier aan Japan zei de officiële woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Arindam Bagchi: “Op uitnodiging van de premier van Japan, Fumio Kishida, zal premier Narendra Modi deelnemen aan de vierde Quad Leaders' Summit in Tokio op 24 mei, samen met de Amerikaanse president Joseph R Biden en de premier van Australië.”

Best of Express Premium

Premium

DU's Hindu College professor gearresteerd voor post op "Shivling&#…

Premium

UPSC CSE-sleutel – 20 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Ter terechtzitting MVA govt als BJP, Center nemen het tegen elkaar op in rechtbanken

Premium

Uitgelegd: de zaak Krishna Janmabhoomi in Mathura, en de uitdaging om … Meer Premium Stories >>

Australië houdt op 21 mei verkiezingen en daarom wordt verwacht dat de gekozen leider zich bij de Quad-leiders zal voegen’ top – persoonlijk of virtueel.

Lees |Joe Biden reist naar Japan voor Quad Summit, heeft bilaterale ontmoetingen met premier Modi

“Wij geloven dat deze top zowel inhoudelijk als qua visie zal aantonen dat democratieën kunnen presteren en dat deze vier naties die samenwerken zullen verdedigen en handhaven de principes van een vrije en open Indo-Pacific”, zei de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan tegen verslaggevers tijdens de dagelijkse persconferentie van het Witte Huis in Washington DC.

In Tokio zal Biden ook een nieuw en ambitieus economisch initiatief voor de regio lanceren, het Indo-Pacific Economic Framework (IPEF), dat een 21e-eeuwse economische regeling zal zijn, ontworpen om nieuwe economische uitdagingen aan te gaan, zei hij.

Het kader, zei hij, zal werkzaamheden omvatten die variëren van “het bepalen van de regels van de digitale economie tot het zorgen voor veilige en veerkrachtige toeleveringsketens tot het beheren van de energietransitie tot het investeren in schone, moderne infrastructuur van hoge kwaliteit”.

< p>Biden zal persoonlijk worden vergezeld door de Japanse premier voor de lancering van IPEF en virtueel door leiders van een aantal Indo-Pacific partners van Down Under tot Zuidoost-Azië tot Noordoost-Azië.

Lees ook |Joe Biden zegt Xi Jinping vertelde hem eens dat Quad tegen China was

“Op het gebied van veiligheid en economie, technologie en energie, investeringen in infrastructuur, denken we dat deze reis de Indo-Pacific-strategie van president Biden volledig zal weergeven en dat het in levende kleuren zal laten zien dat de Verenigde Staten kunnen tegelijk de vrije wereld leiden bij het reageren op de Russische oorlog in Oekraïne, en tegelijkertijd een koers uitstippelen voor effectief, principieel Amerikaans leiderschap en engagement in een regio die een groot deel van de toekomst van de 21e eeuw zal bepalen, “Zei Sullivan.

“De top in Tokio is de vierde interactie van Quad-leiders sinds hun eerste virtuele bijeenkomst in maart 2021, een persoonlijke top in Washington DC in september 2021 en een virtuele bijeenkomst in maart 2022,” aldus de MEA.

Het zei dat de komende Quad Summit de leiders de gelegenheid biedt om “van gedachten te wisselen over ontwikkelingen in de Indo-Pacific-regio en hedendaagse mondiale kwesties van wederzijds belang”.

De leiders zullen de voortgang van Quad-initiatieven en Working beoordelen. Groepen, nieuwe samenwerkingsgebieden identificeren en strategische begeleiding en visie bieden voor toekomstige samenwerking, zei het.

Het zei dat premier Modi op 24 mei een bilaterale ontmoeting zal hebben met de Japanse premier Kishida. “De ontmoeting met premier Kishida zal de twee leiders de gelegenheid bieden om hun gesprekken voort te zetten van de 14e India-Japan jaarlijkse top die in maart 2022 werd gehouden. , toen premier Kishida India bezocht.”

Modi zal ook deelnemen aan een zakelijk evenement met Japanse bedrijfsleiders en de Indiase gemeenschap in Japan toespreken en communiceren.

Over de ontmoeting tussen Biden en Modi, zei de MEA dat de bijeenkomst een voortzetting zal zijn van de reguliere dialoog die voor het laatst op 11 april in virtuele modus is geweest. #8217;s bilaterale ontmoeting met president Biden in september 2021. Ze zullen ook van gedachten wisselen over regionale en mondiale ontwikkelingen van gedeeld belang,” zei het.

Het zei ook dat premier Modi waarschijnlijk een bilateraal overleg zal houden. ontmoeten g met de premier van Australië. “Van de twee leiders wordt verwacht dat ze het alomvattende strategische partnerschap tussen India en Australië herzien en van gedachten wisselen over regionale en mondiale ontwikkelingen van wederzijds belang”, aldus de MEA.